Fordele ved at drikke mælk & opkrift på sundere cookies med chokolade

p1030909

Da jeg boede hjemme var der altid mælk på bordet, når aftensmaden blev serveret. Da jeg var lille fik jeg sødmælk, fordi jeg var meget kræsen og tynd.  Da jeg blev ældre skiftede vi det ud til skummetmælk, som jeg stadig drikker. Jeg drikker stadig mælk – og jeg synes det smager skønt. Jeg spiser havregryn eller müsli med mælk hver morgen og til aftensmaden kan jeg også godt lidt at drikke et glas mælk, ligesom dengang jeg boede hjemme.
Mælk indeholder både proteiner og mange forskellige vitaminer og mineraler fx. A-Vitamin , D-vitamin, Zink, Kalium, Riboflavin, og Calcium. Mælk er især “kendt” for sit høje indhold af calcium. Som kvinde skal man have ca. 800 mg calcium – og ved at få ca. en halv liter mejeriprodukt, så er du dækket ind. Derfor skal du være opmærksom på at få nok calcium, hvis du ikke drikker mælk. Her kan  du fx. spise broccoli og bønner, som har et højt calcium indhold.

I følge de officielle kostråd skal vi vælge magre mejeriprodukter. Det betyder at vi skal gå efter mælkeprodukter som skummetmælk, minimælk eller kærnemælk, som har max 0,7% fedt pr. 100g.
Mejeriforeningen’s facebook kan I finde en masse facts opskrifter mm.

I går bagte jeg nogle lækre cookies og dertil er  et glas mælk jo obligatorisk, eller hvad synes I? Opskriften følger under billedet: 
p1030895
Cookies 

100g havregryn
25 g kokossukker
0, 5 tsk vanille pulver
0,5 tsk kanel
1 tsk bagepulver
70 g dadler
15 g kokosolie
30 g nødder (jeg brugte hasselnødder og valnødder)
30 g mørk chokolade (med høj kakao %)
– Hak nødderne grundigt.
– Blend alle ingredienserne sammen.
– Form små cookies på en rist med bagepapir.
–  Bag ved 180 grader ca. 10 minutter.
– Lad køle af minimum 10 minutter.
Maya

Sponsoreret af Mælk er for livet. 

3 Comments
  1. Personligt kan jeg ikke fordrage at drikke et glas mælk, men jeg kan derimod sagtens spise det på fx havregryn. Dine cookies ser lækre ud 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.