Noget om juice…

skaermbillede-2016-12-14-kl-13-33-01

Skærmbillede 2016-08-12 14.02.49
Jeg hører ofte mange tale om juice på lige fod med sodavand, hvilket jeg mener er en misforståelse. Frugtjuice er for nogen sat i skammekrogen pga. det høje indhold af sukker. Det er vigtigt at understrege at frugtjuice ikke indeholder “tilsat sukker”, men kun det naturlige frugtsukker, som forekommer i frugterne – ligesom, hvis du spiste et stykke frugt. Frugtsukker giver ikke den samme blodsukkerstigning, som almindeligt hvidt sukker. Faktisk er det ulovligt at tilsætte sukker til juicen, vidste du det?

Juice indeholder derudover mange vitaminer & mineraler. Appelsinjuice har blandt andet et højt indhold af C-vitamin(36 mg pr. 100ml), kalium (150 mg pr. 100ml), fosfor (15 mg pr. 100 ml), calcium (11 mg pr. 100 ml) og magnesium (9,5 mg. pr 100ml).

Du kender nok til anbefalingen 6 om dagen”, altså at man anbefales at spise 6 stykker frugt/grønt om dagen. 6 stykker er det samme som 600 g frugt/grønt. Vidste du at, ét glas juice om dagen kan tælle som én af dine 6 om dagen? ..  Hvis man har svært ved at indtage nok frugt & grønt, kan det derfor være fint fx at supplere med 1 glas appelsinjuice.

Kalorieindholdet i juice gør at man bør nøjes med max 1 glas om dagen. Jeg drikker ofte selv et glas juice fx. til min morgenmad med spejlæg til. Det giver mig god energi til træningen – og kan også være rigtig godt før en længere løbetur. Jeg elsker også at presse min egen juice i en slowjuicer. Hvis man vil spare på kalorierne, hvis du fx. ønsker vægttab, kan det være en god idé at gå efter de juicer som også indeholder grønsager. Når du selv presser juicer kan det også være en god idé at presse ca. 50/50 frugt & grønt.

Jeg vil dog aldrig anbefale at man vælger at gå på en juicekur, hvor man kun lever af juice i et par dage.

I forbindelse med misforståelserne omkring juice, så vil jeg lige påpege at 100 % frugtjuice er ren frugt som presses  og indeholder derfor ikke tilsætningsstoffer. Friskpresset juice har en kortere holdbarhed end fx. juice fra koncentrat, men begge dele er ren frugtjuice. Juice fra koncentrat har bare været igennem varmebehandling, hvilket betyder at det har en længere holdbarhed.

Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.