Protein romkugler

11880966_10153500890706745_1238466177_n

Hvem elsker ikke Romkugler? Eller trøfler? Hvad kalder du dem? .. Disse er ernæringsforbedrede og et sundere alternativ til bagerens sukker-fyldte kagerester. Disse romkugler indeholder proteinpulver, hvilket gør at de mætter mere. Disse er helt perfekte efter en hård træning, eller hvis lækkersulten melder sig sidst på eftermiddagen. Selvom de indeholder dadler, så lover jeg,  at du ikke kan smage dem. Du kan selv bestemme hvor meget romessens du vil komme i – jo mere du kommer i, desto mere smager de af romkugler. Du kan også helt undlade dét, så er det blot protein/dadelkugler.  Lav dem i den størrelse du finder passende. Vi har lavet dem mindre end bagerens, da de mætter meget. Jeg har trillet dem i krymmel – som naturligvis indeholder sukker. Du kan vælge at rulle i kokos eller mandler, hvis du gerne vil have dem sundere. 🙂

Protein Romkugler
(Ca. 10 stk)
160 g friske dadler uden sten
1-1,5  spsk romessens
1 spsk kokosolie
0,5 tsk vanillepulver
3 store spsk kakaopulver
1,5 spsk vand
1 spsk sukrin/flydende sødemiddel
25 g  proteinpulver (kan undlades)
30-40g Kokosfibermel
Topping:
Kokosmel eller krymmel (obs. krymmel indeholder selvfølgelig sukker)

Blend  dadler, vand, kokosolie, kakao, romessens, vanillepulver og kokosfibermel til en samlet masse.
(Brug en foodprocesser eller minihakker)
Brug hænderne til at samle det hele til en samlet masse.
(Tilsæt mere vand,  hvis det er for tykt eller kokosmel,  hvis den er for tynd) 
Hvis du har god tid så kan du sætte det på køl 30 minutter
Tril massen i 10 kugler.
Rul kuglerne i kokos eller krymmel.
Opbevar dem på køl.

Maya

6 Comments
  1. Hvor køber jeg proteinpulver. Har aldrig prøvet at bruge proteinpulver, og synes jo at det lyder “lidt farligt”?

    1. Hej Britta :). – Proteinpulver er altså ikke farligt 🙂 .. Du spiser også protein i din almindelig kost fx. kød, æg, mælk mm. Proteinpulver er “udledt” af mælk “Valle – protein” :-). .. Så det er altså ikke farligt. Du kan fx. købe det på bodylab.dk eller du kan faktisk købe noget i matas. Hvis du køber med chokolade smag, så smager det lidt som kakao. Det kan du roligt gøre 🙂
      Kh. Maya

  2. Hej maya, tak for alle dine lækre opskrifter 😘 Hvad kan man skifte kokosfibermel ud med?
    Mvh Sofie

Leave a Reply

Your email address will not be published.