Løbeprogrammer: Intervalløb & progressivt løb

untitled-75
untitled-76

Jeg er ved at komme ind i en bedre rytme med mit løb, og jeg kommer afsted minimum 2 x om ugen. Jeg har lige købt et nyt sæt løbetøj fra Ellos.dk, som har et kæmpe udvalg af løbetøj i deres løbekategori.

Jeg løber lige nu i Adidas Ultra Boost, som er den mest fantastiske løbesko!! Det er en neutral løbesko, som giver en god støddæmpning. Det er den blødeste sko, som nærmest føles som sutsko. Når man først har løbet i Ultra boost, så tror jeg man har svært ved at skifte den ud til en mere fast sko.

Min nye løbejakke er også fra Adidas, den koster kun 499kr. Jakken er vindtæt. Det er ikke en decideret vinterløbejakke, så lige nu kræver den noget varmt under fx. noget uld.
Løbebukserne jeg har på er fra Kari Traa, som er de bedste vinter tights. Modellen hedder IDA, det fantastiske ved disse vinter tights, er at de har vindtætte stykker på lårene og på måsen, hvilket gør at man ikke fryser. Jeg har to af disse par løbetights, hvilket siger noget om hvor glad jeg er for dem!  Det er virkelig en god investering, for et par gode løbetights kan holde i mange år. Ellos.dk har et kæmpe udvalg af Kari traa: her. Jeg løber altid i en god sportsbh, som giver masser af støtte. Jeg er især glad for denne fra Casall. 

Jeg vil i dag dele 2 programmer, som ligner noget jeg kan finde på at løbe. Jeg løber meget intervalløb, da det forbedre formen hurtigere. Jeg løber altid 5-8 km pr. tur. Den ene tur vil typisk være 5 km – og den anden lidt længere. Jeg løber som regel intervallerne på løbebånd og den progressive løbetur udendørs.

Løbetur 1:  Intervalløb (også progessivt)
1 km opvarmning

3km intervalløb: 20 sek spurt / 20 sek pause
Tempoet øges hvert minut indtil man ikke kan mere, så trapper man ned igen hver minut.  
1. min: 10,5 km/t  – 20 sek spurt / 20 sek pause – 20 sek spurt
2. min: 11 km/t:  20 sek pause / 20sek spurt / 20 sek pause
3. min: 11,5 km/t: 20 sek spurt / 20 sek pause / 20 sek spurt
4. minut: 12.0 km/t: 20 sek pause / 20sek spurt / 20 sek pause
… Og sådan fortsætter man til man har løbet 3 km.

1 km afjog.
= 5 km løb

Løbetur 2: Progressivt løb
1 km opvarmning fx. 9-9,5 km/t

5 km progressivt løb
 Du løber 1000 m (1 km)  – Tempoet øges for hver kilometer.. Du må gerne trække luft efter hver kilometer.
1000 meter: 11,0 km/t
2000 meter 11,5 km/t
3000 meter: 12.0  km/t
4000 meter: 12,5 km/t
5000 meter: 13.0 km/t

1 km afjog.
= 7 km løb

SHOP GODE LØBESKO 
Pure boost (spar 30%)  // Pure boost X (30%)
Supernova Glide  //  Ultra Boost
untitled-74
Maya

Sponsoreret af Ellos.dk

2 Comments
  1. “Hvis du pronerer så vil jeg anbefale Adidas Supernova Glide, som også er en virkelig lækker sko.”

    Gliden er en neutral løbesko, sikker på du ikke mener Sequence? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.