Sweet potato pommes & sund avocado dyppelse

p1050850 p1050859

Det er fredag og derfor vil jeg lige dele denne weekendfavorit med jer. Jeg elsker søde kartofler og især når de laves ovnbagte som pommesfritter.  Søde kartofler er lidt sundere end almindelige kartofler, men det er ikke noget markant, jeg synes bare de smager godt.  De kan spises til alt muligt, men er lækkert til fx. kylling eller en burger.  Tip: Drys med parmesan ost, hvis du kan lide det. 

Sweet potato pommes
750 g søde kartofler
2-3 spsk olivenolie
2 tsk salt
frisk persille

✩ Skræl kartoflerne.
✩ Skær i “pomfrit-størrelser”.
✩ Fordel på en bageplade med bagepapir.
✩ Fordel olie over.
✩ Drys med salt.
✩ Bag kartofler i ovnen ca. 45 min. ved 200 grader.
(Jeg plejer at give de sidste 15 min ved varmluft)
Drys med lidt salt og frisk persille

Avocadocreme 
1 avocado
1/2 citron
salt
✩ Blend & brug til dyppelse.

Maya

4 Comments
 1. Det ser mums ud! Dem tror jeg, jeg skal lave til min kammerat i aften. Kan du få dem sprøde? Det plejer at være mit problem 🙂

  1. Hej Josefine 🙂
   Det smager så lækkert!! :).
   Jeg synes bare det handler om at skære dem relativt tynde… Og få olie på dem alle (put dem evt. i en pose og hæld olien i der, så den bliver fordelt godt :-)).
   Og så skal de bare have nok tid, og evt. på varmluft… :).. Meeeeeen helt pomfrit-sprøde bliver de nok aldrig <3
   God weekend!

   1. Alm kartofler lægges i koldt vand et stykke tid for at trække stivelse ud af, så de bliver sprøde i ovnen. Husk at tør dem godt efter de har ligget i vand, i et rent klæde. Om det gælder for sødkartoffel ved jeg ikke? Men et forsøg værd

    1. Må prøves 🙂 . Ellers er det måske sådan en actifry ? eller hvordan man staver til det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.