Kødboller i tomatsovs – En smag af italien

p1050888

Forleden skulle min veninde Kristine kommer og spise, så derfor havde jeg lavet lækker mad til os. Det var dog en kæmpe portion, så der var en del tilovers til dagen efter. Retten er virkelig smagfuld, og der er givet gas med krydderierne, så det smager næsten italiensk, MUMS!! . Inspirationen kommer herfra.

 kødboller i tomatsovs
(4 personer)
Tomatsovs 
1 spsk olie
1 løg
3 forårsløg
4 fed hvidløg
1 rød chili
2 dåser hakket tomat
1 ds. tomat puré
130 g cherry tomater
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret basilikum
Frisk basilikum og frisk timian
Salt & Peber

✩ Start med at svitse løg, forårsløg, hvidløg og chili i lidt olie i en gryde.
✩Tilsæt hakket tomat og tomat puré.
✩ Tilsat cherry tomater, skåret i kvarte.
✩ Tilsæt krydderier og krydderurter
✩ Lad simre.

Kødboller 
500 g hakket oksekød
3 fed hvidløg
1 tsk salt
1 tsk peber
1 æg
1 løg
1 rød chili
1 tsk oregano
50 g mel

✩ Hak løg, hvidløg, chili i en minihakker.
✩ Rør farsen sammen.
✩ Kom ca. 1 liter vand i en gryde og bring det op at koge.
✩ Form kødbollerne med en tsk og din hånd. Jeg kan bedst lide at lave dem små.
✩  Når du har formet alle bollerne, så kom dem ned i det kogende vand.
✩  Lad dem koge et par minutter til de ændre farve.
✩ Kom kødbollerne op i tomat sovsen – og lad simre 10-15 minutter.
✩  I mens koger du pasta efter anvisningen.
✩  Server i et ildfast fad.
✩  Drys med friske krydderurter.

Maya

4 Comments
    1. Gerne en fuldkorns pasta 🙂 – Der er stort set lige mange kalorier i alle slags pasta, så det er ikke noget jeg tænker over.
      Der er nogle gode kulhydrater som giver os god energi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.