Sundere kokoskage – uden mælk og gluten

p1060713_155
skaermbillede-2017-03-17-kl-17-50-17

Mums, forleden var jeg sammen med en dejlig veninde. Vi bagte denne lækre kokoskage, som smager ligesom den kage vi kalder “den du ved nok”.  Kagen blev virkelig svampet og lækker.  Kagen smagte virkelig godt med jordbær, også selvom de ikke heeelt er i sæson endnu, men jeg kan aldrig vente!

Denne kage er uden gluten og mælk. Der er efterhånden mange mennesker, som har allergi eller intolerance, derfor forsøger jeg at lave opskrifter uden dette også. Jeg har også en ret mælkesart mave, så jeg har skruet meget ned for mælkeprodukter de sidste mange måneder, fordi jeg kan mærke at jeg har det bedre uden. Jeg har derfor kigget en del efter alternativer.
Naturli har mange spændende produkter fx. soyadrik, mandeldrik, havredrik mm. Derudover er der netop kommet en nyhed: Naturli plantebaseret smørbar, som er 100% plantebaseret. Den består blandt andet af rapsolie, sheaolie, kokosolie og mandelsmør. Den har en konsistens som minder utrolig meget om smør, og så smager den virkelig godt! 🙂 Da det kun er den smør jeg har i mit køleskab, så får mine gæster også denne serveret – og ingen har kunne smage forskel. Derfor er den altså et virkelig godt bud på smør, hvis man spiser plantebaseret, eller ikke kan tåle mælkeprodukter. Jeg bruger den både på brød/knækbrød, til at stege i og i bagning. Forleden lavede jeg denne kokoskage, og den blev SÅ lækker!!! Prøv den 🙂
p1060708

Kokoskage

250 g dadler
2 æg
30 g Naturli plantebaseret smørbar
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
30 g kakao
165 g kokosmælk (light)
35 g kokosfibermel

Topping
65 g kokos
30 g Naturli plantebaseret smørbar
2 spsk stærk kaffe
1 spsk kakao

Sådan gør du: 
Udsten dadlerne.
Blend dadler, æg, naturli smørbar, bagepulver og kakao til en ensartet masse.
Tilsæt en lille dåse kokosmælk.
Tilsæt melet lidt af gangen.
Kom dejen i en form ca. 25cm.
Bag kagen 15 minutter ved 170 grader. I mens laver du fyldet.
Fyldet laves ved at smelte Naturli smørbar i en gryde. Dernæst tilsætter du kokos.
Lav noget stærk kaffe. Du skal bruge ca. 2 spsk, alt efter hvor stærk en smag du ønsker.
Bland kokosmassen sammen med kaffe og kakao.
Tag kagen ud af ovnen og fordel kokosmassen på kagen.
Bag kagen med topping ca. 20-25minutter ved 160 grader.
Kagen må endelig ikke få for meget, den skal være lidt våd når man stikker med en kniv. Så den er lækker og svampet! 🙂
Spis med jordbær og revet citron.
p1060757
Maya
Indlægget er sponsoreret af Naturli Foods

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.