_mly5656
_mly5609
_mly5606
_mly5605

skaermbillede-2017-04-16-kl-10-20-38
Det tog mig ca. 3 måneder at udvikle de 100 opskrifter til min kommende bog, og det var virkelig hårdt arbejde. At stå i køkkenet så mange timer om dagen, snitte og røre var meget hårdere end jeg havde regnet med. Faktisk endte jeg med en overbelastning i mit højre håndled, og jeg måtte få veninder til at komme forbi og hjælpe, så jeg kunne nå at blive færdig inden deadline. I den periode drømte jeg virkelig om en køkkenmaskine, for det ville gøre det så meget nemmere for mig, at lave så utroligt meget mad. Derfor lovede jeg mig selv, at inden jeg skulle lave de hundrede opskrifter igen til august, hvor de skal i fotostudiet, så skulle jeg anskaffe mig en køkkenmaskine.
Derfor var det også perfekt, da jeg fik muligheden for at samarbejde med Bosch og teste et udvalg af deres forskellige køkkenredskaber.  Det første skulle naturligvis være en køkkenmaskine. 

Køkkenmaskinen OptiMUM (MUM9YX5S12) har et intelligent design og har blandt andet en indbygget vægt, så man kan afveje ingredienserne direkte i skålen, hvilket er utroligt praktisk og letter arbejdsgangen. Derudover har maskinen nogle automatiske funktioner i “Sensorcontrol”, som gør det muligt at få maskinen til at ælte dejen perfekt, piske flødeskum eller æggehviderne stive. Man kan selvfølgelig også indstille tiden manuelt på timeren, og så stopper maskinen automatisk.
Skålen kan indeholde 5,5 liter, og man kan derfor lave gode store portioner. I aften vil jeg lave en god portion frikadeller, for en fars bliver også bedre, hvis den bliver rørt godt igennem. Der er  3 forskellige kroge, som er virkelig nemt at skifte og sætte på. Hver opmærksom på at du selvfølgelig skal bruge dejkrogen når du skal lave noget med dej. Maskinen er enormt simpel at anvende og jeg behøvede ikke at læse meget i instruktionsbogen, før jeg allerede var igang.
Køkkenmaskinen er støbt i metal og har en ekstra stærk motor på 1500 watt, ydermere er alt tilbehøret lavet ekstra kraftigt. Man har således gjort meget for at optimere maskinens levetid. En køkkenmaskine i denne liga er derfor en virkelig god investering!
mcsa01615179_g2267_mum9yx5s12_1065257_defmcsa01754680_bo_u_11_ua7_other_mum9dx5s31_picture_nkf_timer_eng_180516_def
Jeg har allerede lavet mange forskellige opskrifter på maskinen, men det er især med bagværk at man mærker en kæmpe forskel. Jeg hader, at stå og ælte en dej i hundrede år og her kommer maskinen virkelig til sin magt. Denne køkkenmaskine har en funktion der kaldes “3D planetarisk rotation”, det lyder enormt fancy, men det betyder at dejen bliver æltet både i siderne og i højden. Man får altså en helt perfekt æltet dej! Jeg vil derfor gerne dele opskriften på de læææækreste gulerodsboller med jer, og man kan virkelig mærke forskel, fordi dejen er æltet så godt!

Gulerodsboller
50 g gær
2,5 dl lunken vand
1 æg
50 g græskarkerner
0,5 tsk salt
1 spsk acaciehonning
200 g gulerod
300 g hvedemel
300 fuldkornsspeltmel
1 æg til pensling
græskarkerner til topping

✩ Sæt dejkrogen på maskinen.
✩ Start med at opløs gær i det lunkne vand. Start maskinen, så den kører rundt.
✩Tilsæt æg, græskarkerner, salt og acaciehonning
✩Tilsæt gulerod som er fint revet.
✩ Tilsæt hvedemel og lad maskinen kører ca. 5 minuttter.
✩ Tilsæt speltmelet.
✩ Lad maskinen ælte dejen i ca. 10-15 minutter.
✩ Lad dejen hæve 30 min
✩ Form bollerne med 2 skeer på en bageplade.
✩ Lad bollerne hæve yderligere 30 min.
✩ Pensel bollerne med æg (evt. kun æggeblommen) og drys med græskarkerner.
✩ Bag bollerne ved 200 grader ca. 15 minutter.
✩ Lad bollerne køle lidt af, før de skal spises.
Velbekomme! 🙂
Maya

_mly5677

skaermbillede-2017-04-16-kl-10-20-38

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.