18235807_10213296882322589_473367324_o

Her kommer mit træningsprogram for maj måned. Det fungerer ret godt for mig, at dele det her hver måned. Så er jeg også sikker på, at jeg får lavet et nyt. Derudover er der flere af jer som bruger det også. Jeg mødte tilfældigvis en sød læser, som var så øm fordi hun havde været et af de tidligere træningsprogrammer igennem. Det er virkelig fedt, at i kan få glæde af dem også! :)…

Dette program er et Fullbody træningsprogram, som betyder at man træner hele kroppen til hver træning. Det er oplagt når man træner 2-3 x om ugen (træner man mere end 4 x om ugen skal man vælge split program). Jeg har planer om at træne det 3 x ugentligt og så skifte mellem program 1 og 2. Man kunne godt nøjes med at have ét program, men det synes jeg er for kedeligt.

Grunden til at jeg kører full body er for at kunne nøjes med 3 x styrke pr. uge, hvilket kan skabe mere plads til at dyrke konditionstræning. Målet for denne periode er derfor ikke hverken øget styrke eller muskelmasse, men bare at holde på det jeg har. Dog vil jeg gerne se om jeg kan øge vægten i squat og dødløft – og derfor kører jeg 5×5.  Det kan være godt, at have en til at spotte når man træner tunge squats. Træningsprogrammet tager ca. 60-75 minutter hvis man træner alene.  Husk at varme op ca. 10 minutter på en kredsløbsmaskine.

Konditionstræning vil jeg gerne dyrke mere af i den kommende måned, da jeg gerne vil komme i bedre form. Derudover responderer min krop bedst på cardio, hvis jeg ønsker vægttab. Det er ikke fordi jeg skal tabe en hel masse, men lige 2-3 kg inden sommer, som jeg plejer at gøre.  🙂
Jeg vil dyrke konditionstræning 2-3 x ugentligt, som kan være alt fra løb, spinning, powerwalk, crosstrainer, stairmaster osv. Egentligt bare hvad jeg har lyst til.  Jeg har også lidt mere lyst til at træne udenfor, når vejret er godt.  Mave og evt. lidt isoleret biceps/triceps laver jeg på mine cardio dage.
Husk at mine træningsprogrammer altid er tiltænkts som inspiration til jer – og det er ikke sikkert, at det passer til jeres niveau eller mål. Der findes mange forskellige træningsprogrammer her på siden.

Ovenstående program kan nemt gemmes ned på telefonen.  Og ellers kan i tage et screenshot.

God træning! 🙂

Maya

6 Comments
 1. Hej Maya. Dejligt med nyt program. Måske skulle jeg prøve fullbody for en periode🏋Jeg løber også en del og det er svært at få tid til det hele.
  Synes april var hård, der var mange gentagelser og super set. Tak fordi du deler dine programmer😘

  1. Hej Dorthe 🙂 ja- det kan være en god idé at prøve noget andet for en periode 🙂 .. Og det kan være super godt hvis du også løber meget. For skal du bare afsted mindst 2 x. men 3 er også godt! 🙂
   Ellers er der masser af programmer i menulinjen under træningsprogrammer.
   Kh. Maya

 2. Hej Maya.
  Hvis man nu – som jeg gør – konsekvent styrketræner hveranden dag, dvs. syv gange på 14 dage, er det så fint at holde sig til et hele kroppen-program, eller bør man overveje et splitprogram? Hvad er din holdning til det? Jeg træner for at få styrke, og træner derfor ikke cardio ved siden af (udover syv-ti min opvarmning hver gang). Tak for input 🙂

  1. Hej Ea 🙂

   Jeg tænker måske at du med fordel kunne øge til 4 x pr. uge. Det giver dig nemlig muligheden for at køre et split program fx. overkrop/underkrop. og det giver dig altså lidt mere at arbejde med, og du vil formentligt hurtigere blive stærkere :). .. Det betyder så bare ET træningspas mere pr. 14 dage. Et split program kunne give dig nogle flere muligheder, fordi du så kan nå flere øvelser pr. gang. 🙂 … Derudover har kroppen godt af at blive udfordret, så hvis du har trænet fullbody i lang tid, så vil jeg mene det er tid til noget nyt! :). ..
   I menuen under træningsprogrammer ligger der flere split-programmer…Måske du skal prøve et af dem! 🙂

   Generelt siger man:
   2-3 træninger pr. uge = full body
   4+ træninger = split program.

   Giver det mening?
   KH. Maya

   1. Tusind tak for svar 🙂 Ja, det giver rigtig god mening – jeg tror bare jeg har tøvet med split-programmer, fordi jeg var bange for at komme til at overtræne, i og med, at jeg på den måde nogle gange vil komme til at træne to dage i træk – og det er selvfølgelig forskellige muskelgrupper, man træner, men selv når man har fokus på fx underkroppen, bruger man jo core/overkroppen i en eller anden grad (når man træner med vægte). Håber mine overvejelser giver mening 🙂 Jeg prøver at give split-programmerne en chance, og mærker efter, hvordan min krop reagerer på det.

    1. Hej Ea 🙂
     Pointen er netop at det er forskellige muskelgrupper – og derfor kan man godt træne 2 dage i træk.
     Du kan fx. køre overkrop, underkrop, fri, overkrop, underkrop, fri, fri.. 🙂
     Det burde være rigtig fint med restitution! 🙂 -Og ja, nogle muskler vil være aktive, men de vil være sekundære. 🙂
     Men den bedste måde at måle på, er fremgang. så hvis du ikke får nogen fremgang, så kan det være du har brug for mere restitution.
     Kh. Maya

Leave a Reply

Your email address will not be published.