Mit livs beslutning: Skal jeg flytte til udlandet?

18767211_10155188936956745_2113273304_o

Siden jeg landede i Danmark igen har jeg haft en underlig følelse i kroppen. Jeg har ikke haft den normale “dejligt at være hjemme igen”-følelse, tværtimod. Jeg savner virkelig Spanien og jeg var ved at græde da jeg sad i flyet på vejen hjem. Selvom jeg blot var der i 2 uger, så følte jeg mig hjemme på en måde som jeg ikke har gjort før. At gå rundt i gaderne i Barcelona gav mig sådan en “ahhhhh hvor er det dejligt” fornemmelse, som om at byen gav mig det kram jeg havde haft brug for i lang tid… At jeg havde det så godt i Spanien har virkelig fået mig til at tænke ekstremt meget på, om jeg skulle flytte derned for et par måneder eller endda mere permanent?…..Jeg tror virkelig at jeg behøver solskin, palmer og tapas i mit liv. Jeg har sagt til mig selv, at jeg vil tænke over det den næste måneds tid – og så træffe en beslutning.

Jeg havde egentligt ikke tænkt, at jeg ville skrive det herinde allerede, men jeg kan mærke at jeg ikke kan lade være. Jeg har brug for at fortælle jer om mine tanker, for lige nu fylder det virkelig alt. Jeg oplever tit, hvordan I kommer med søde og hjælpende kommentarer, og det er nok det jeg har brug for nu. I er på mange måder en skøn dejlig flok virtuelle veninder i alle aldersgrupper, som altid har noget klogt at sige – Tak for jer!

Det har i mange år stået på min bucketliste at flytte til Spanien. Jeg boede engang 6 mdr. på Mallorca i forbindelse med, at jeg arbejdede som guide – og siden da har jeg bare savnet det. Jeg ved godt at der er forskel på, at være på ferie, eller bo et sted for en periode – og så på at gøre det permanent.
Der er SÅ meget jeg elsker ved Spanien, men det varme klima er klart det som tiltrækker mig mest. Derudover er jeg bare vild med den spanske mentalitet. Jeg elsker tempoet, som går lidt langsommere end i Danmark. Jeg elsker, at man smiler til alle man ser på gaden. Jeg elsker, at man taler med fremmede i bussen. Jeg elsker tilgangen til mad; at man deler og hygger sig. Jeg elsker de spanske spisetider, som gør dagen meget længere. Jeg elsker alt den friske frugt og grønt. Jeg elsker at man opholder sig mere udendørs end indendørs. Jeg var virkelig glad hele tiden og følte jeg havde meget mere energi.

Hver gang jeg er i Spanien har jeg ikke lyst til at tage tilbage til Danmark. Jeg har virkelig mange gange overvejet og drømt om at flytte derned. Jeg plejer dog, at skubbe tanken væk; for jeg kan da ikke bare flytte. Jeg har jo familie, venner, lejlighed og job her… -Eller kan jeg?  Jeg er jo et sted i mit liv, hvor jeg faktisk ikke er særlig bundet. Jeg har ikke nogen kæreste, jeg bor til leje og meget af mit arbejde foregår online. Derudover er jeg jo netop blevet uddannet personlig træning, som er meget populært i Spanien. Så det ville også være en drøm at have et arbejde dernede, for på den måde at blive mere integreret. Jeg taler okay engelsk – og sparsomt spansk. Jeg ved dog at der også er mange skandinavere i Barcelona – og jeg taler stadig virkelig godt svensk, efter min tid som guide.

Alligevel er det på ingen måde noget let valg. At tage et valg vil altid have konsekvenser og jeg ved jo ikke om det er det værd?  Jeg tror aldrig, at jeg har været så meget i tvivl om noget. Den ene del af mig er slet ikke i tvivl, selvfølgelig skal jeg da udleve den drøm, den anden del af mig er mere bekymret og har nej-hatten på.
Det er klart, at der er mange praktiske ting, som skal gå op i en højere enhed. At skabe sig et nyt liv i et andet land er jo ikke noget man bare gør over natten.

Jeg elsker jo også Danmark. Jeg er virkelig glad for mit liv og mine relationer. Mit hjerte kan da nærmest ikke bære, hvis jeg skal flytte tusinde kilometer væk, igen!. Men Spanien er jo kun 3 timer væk – og flybiletterne er også relativt billige. Dengang jeg boede på Mallorca kom både min familie og veninde og besøgte mig, og der var heller ikke længere hjem end at jeg kunne tage hjem ved vigtige begivenheder. Svigter jeg min familie og veninder hvis jeg flytter? Eller svigter jeg faktisk mig selv, hvis jeg ikke gør det?

At tage på 2 ugers sprogkursus i spansk var også et vigtigt skridt på vejen. På bare 2 uger kunne jeg forstå utrolig meget, og jeg fik også lyst til bare at lære meget mere.  Spansk er virkelig et flot sprog, og jeg ved at jeg vil lære det meget hurtigere, hvis jeg bare kaster mig ud i det.

Jeg er stadig i kontakt med nogle af dem jeg mødte i Barcelona, og at jeg allerede kender et par stykker føles trygt. En pige fra holland som jeg også var på skole med, overvejer at flytte derned til September – og det ville gøre det meget nemmere for mig, når jeg ved at hun er dernede. Så kan vi endda måske dele en lejlighed.

Lige nu må jeg bare virkelig mærke efter: Er dette en drøm eller et reelt ønske? Hvad taler for – og hvad taler imod? Hvor stort skal jeg satse? Hvad vil gøre mig glad?

 Maya

29 Comments
 1. Det lyder til at du mentalt allerede er flyttet 😉 Spring ud i det. Hvad er det værste der kan ske? Du kan altid pakke dine ting, og flytte tilbage til Danmark igen. 🙂 Som du selv siger, så har du intet der holder dig tilbage. Mon ikke du vil fortryde det senere, hvis du ikke gav dig selv lov til at gøre det som gør dig oprigtigt glad 🙂
  God vind herfra.

  1. Hej Tina! 🙂 Jeg tror du har ret.. Mentalt sidder jeg allerede og nyder solen på strandpromenaden og sipper til ananasjuice! 🙂 <3
   Der er dog nogle ting der holder mig i Danmark indtil 1 oktober minimum (også med lejlighed). -men efter dét er jeg fri! 🙂

 2. GØR DET! Du fortryder kun de ting du ikke gør og er det ikke dig, så er Spanien virkelig ikke langt væk og du kan nemt flytte hjem igen.

  Jeg bor selv i udlandet og det tager tid at falde til, men lige nu vil jeg på ingen måde hjem! Så jeg vil sige – lej din lejlighed ud, find en møbleret lejlighed i Spanien og gør det!!

  🙂

  1. Hej Emilie!! JAAAA 🙂
   Hvor bor du ? …
   Ja – jeg har kigget lidt på lejligheder – og de er faktisk nærmest altid møbleret… Det er lidt sjovt! 😀 – men det gør det jo noget nemmere… 🙂
   Tak for opbakningen! Knus

 3. Jeg tror, du kan regne ud, hvad jeg vil råde dig til 😉 Måske er det min egen udlængsel, der (igen) taler, men: spring ud i det! Hav styr på din økonomi inden og sæt lidt af til en regnvejrsdag, men ellers kan der jo ikke ske noget ved at prøve. Dine relationer i Dk kan plejes via sociale medier, og de vil helt sikkert være der for dig, selvom du er 3 timer væk. Ingen siger, det behøver være for evigt, men en periode i Spanien lyder til at være præcis det, du har lyst til og brug for lige nu 🙂

  1. Tak Anna 🙂 – Ja jeg kan næsten gætte at du vil opfordre til eventyret! 🙂 <3
   – Ja, jeg har heldigvis en fin opsparing – og kan også spare mere om de næste par måneder 🙂 ..

   Ja jeg har de bedste veninder – og alle har sagt de kommer på besøg! 🙂 Og der er ikke længere end at jeg kan tage hjem på en forlænget weekend, til jul osv. 🙂 <3
   Tak for opbakningen <3

 4. Jeg kan virkelig godt forstå din udlængelsel – jeg har det lidt selv på samme måde, men med mit studie må jeg blive et par år til herhjemme (hvorefter jeg gudskelov forhåbentlig kan komme i praktik/udveksling i Rusland, hvis sprog jeg studerer som sidefag 🙂 ). Jeg tror at jeg, hvis jeg havde muligheden inden for mere overskuelig rækkevidde, ville begynde at planlægge som om at jeg skulle afsted. Spare op, få lagt en plan for hvordan jeg kunne falde til og så tage mere sprogundervisning. Jeg kan varmt anbefale Isla i Salamanca, hvor jeg selv har været tidligere og gerne ville tilbage til – hvis jeg da ikke skulle på sprogskole i Sankt Petersborg istedet her til sommer 😉

  1. Ja, du kan tro der er mange tanker – og jeg prøver at lave en plan 🙂 … Jeg er stadig lidt i tvivl om hvornår… For der er også fordele ved at vente nooogle måneder, og spare mere op osv. Men det tidligste er om 3 måneder 🙂
   Tak for opbakningen <3 Håber du også finder ud af, hvad du vil! Rusland lyder helt vildt spændende også 😀

 5. Gør det! Du kommer måske til at sidde de første par uger i Spanien og spørge dig selv hvad i alverden det var du ville der, imens du savner dine veninder og familie. Til gengæld går det hurtigt over og man finder ud af at ens nærmeste alligevel ikke er så langt væk – man jo altid kan ringe (og så er flybilleterne heldigvis heller ikke så dyre). Det giver bare den fedeste følelse af selvtillid og selvværd at turde følge sine drømme og være i stand til at skabe et helt liv fra bunden på et fremmed sted. Jeg hepper på dig! <3

  1. Tusinde tak for hep <3
   Jeg er sikker på at du har ret, i starten tænker man nok "hvad fanden havde jeg gang i" – men så får man en hverdag, og lærer nye mennesker at kende osv! 🙂
   Tak!

 6. Du kommer absolut ikke til at fortryde det tror jeg. Nogen gange skal man springe ud i ting, som man selv er lidt bange for, og på denne måde lære mere om sig selv. Som du selv skriver er det kun en billig flybillet væk. Det jeg tror du skal tænke over er, at du kan ikke bare tage ud med veninderne en onsdag eftermiddag, for de er i DK og du i Spanien. Men personligt var jeg nok sprunget ud i det for et halvt til helt år, og så se hvordan det gik. Du kan jo altid pakke sammen og tage hjem til DK igen 😀

  1. Hej Christel 🙂 Ja, nogle gange skal man virkelig bare springe ud i det. Men det er virkelig svært – jeg er jo også vildt glad for mit liv her 🙂 ..
   Men ja, alt det spontane kan man jo slet ikke…. men tilgengæld ser man måske sine veninder non-stop en hel weekend eller sådan 🙂
   Ja, jeg tænker også et halvt år/helt år – til en start, så må vi se hvordan det går! <3

 7. Åh, jeg overvejer faktisk selv at flytte til Barcelona når jeg er færdig med min uddannelse. Jeg har faktisk kun været der i knap 4 dage sidste år, men det er bare en fantastisk by, der har alt. Og ligesom dig tiltrækker det varme klima også mig virkelig meget ☀️ Jeg var udvekslingsstudent i USA i 10 mdr. da jeg var 16-17 år, og jeg havde egentlig ikke hjemve. Selvfølgelig savnede man familien og vennerne, men jeg synes ikke, man tænkte så meget over det. Nu er Spanien jo også en del tættere på Danmark, så det vil klart være lettere at besøge hinanden 🙂

 8. Hej søde maya , ja hvad er det værste der kan ske 👀Selvfølgelig er det om at gribe chancen , du lever kun 1 gang. Mærk din mavefornemmelse og de. Har jo talt ❤️Virker det ik er du bare den erfaring rigere, kom afsted , jeg kommer i hvertfald og hilser 🙋🏻❤️Knus faster

  1. Hej søde Faster. Ja – hvad er det værste der kan ske! 🙂 Jeg tror, at det er en familieting – at vi altid tænker det ordner sig, selvom vi får nogle vilde idéer! <3
   Jeg håber meget at vi kan ses her i sommer, hvordan ser din juli måned ud? Jeg vil gerne komme og besøge dig 🙂 ..
   Og JA – du skal komme og besøge mig i Barcelona <3 – jeg håber at jeg kan finde en lejlighed som er så stor at der er et ekstra værelse.
   Knus og kram !

 9. Det lyder som en rigtig spændende idé😊 Jeg har selv lige boet i London i et år, men ville elske at flytte til en by med endnu mere forskellig kultur end Dansk

  1. Hej Maja 🙂
   London er virkelig også dejlig! Kan huske min ekskæreste boede et halvt år i sydengland, der var også ret skønt.
   Og ja, kulturen er meget anderledes – og jeg tror også kun jeg lige har fået snerten af hvordan det fungerer. Men det er jo en storby – meget større end Aarhus – så tingene fungerer faktisk overraskende godt. 😀
   KNus

 10. Go for it!

  Det er måske skræmmende først, men det er også sådan man udvikler sig – altså når man først kommer ud af sin komfort zone. 🙂
  Når du bliver færdig med bogen, så er der teknisk set ikke så meget der binder dig til DK, og i så fald kan du jo altid tage et fly for at komme over.

  Synes du skal følge dine drømme 🙂
  Ligesom da du sprang ud som iværksætter 😀

  1. Hej Victoria 🙂
   Ja det er vildt skræmmende!
   Det er præcis 1 år siden jeg kastede mig ud som selvstændig – og i år i juni vil jeg flytte… Hvad sker der mon næste år i juni måned? Det er åbenbart en god måned for mig:)
   Og nej – der er virkelig ikke noget som teknisk set binder mig. Jeg er jo netop ikke startet op med personlig træning, og 1 oktober er jeg færdig med bogen. Så kommer jeg bare hjem nogle uger i januar (skal jo alligevel hjem til jul) – så jeg er i Danmark når bogen udkommer 🙂 !

   Tak for din søde besked! Det betyder altså virkelig meget, at der er nogen der vil tage sig tid til at tænke på mig og mit dilemma 🙂

 11. Afsted med dig.

  Du svigter ikke andre ved at flytte væk, men du svigter tværtimod dig selv, hvis du ikke udlever dine drømme. De mennesker der betyder noget, skal nok være der, når du kommer hjem igen,

  Længere væk er det ikke og du kan hurtig og relativt billigt komme hjem, hvis du pludselig føler, at det er nødvendigt at komme til DK.

  Nu kan det lade sig gøre – pludselig sidder du med 3 børn i et rækkehus og så er det dælme noget sværere 🙂 .

  Det ville være mega fedt!

 12. Gør det! Man skal aldrig sige nej til et eventyr, og du fortryder kun de ting du ikke gjorde 😊 Danmark og familien løber ingen vegne, du kan altid komme hjem – men ikke altid tage afsted! Så du skal ned og få et eventyr for livet 👌🏻☀️😎 Maya er i øvrigt et skidegodt navn på spansk 😉

 13. Hej Maya
  Gør det! Det vil du ikke fortryde. Jeg bor selv i Gibraltar, som ligger syde for Costa del Sol. Jeg har boet hernede knap to år nu og jeg elsker det. Vi tager næsten på tur i Spanien hver weekend. Vi elsker nemlig også kulturen, maden og den “feriestemning” som følger med.

 14. Du skal gøre det 🙂 Jeg har boet i udlandet ad tre omgange, tre forskellige steder, og jeg tænker stadig tilbage på de år som dem, der har formet mig mest. Nu er jeg tilbage i DK og er lidt mere sat, men det globale er blevet en del af mig, også i den forstand, at både min kæreste og flere af mine bedste venner er udlændinge.
  Du kommer ikke til at fortryde det! Jeg synes ofte, at livet har føltes mere intenst, når jeg har boet ude, og så giver det en enorm tillid til verden og til livet i sig selv, når man står et nyt sted og pludselig føler sig hjemme og får dybe relationer.

 15. Gør det!
  Det siges, at man sjældent fortryder det man gør, men ofte fortryder det man ikke får gjort (tør).

 16. Jeg står lidt i samme situation, faktisk er jeg nået så langt som til at søge job i Berlin :O Jeg satser dog på, at de vælger for mig, at jeg skal blive hjemme lidt endnu ved ikke at ansætte mig 😉

  Jeg står nemlig i den situation, at jeg flyttede til Kbh fra Aarhus for syv måneder siden og købte min egen lejlighed for fire måneder siden, så lejlighedssituationen ville være noget af en udfordring for mig. Desuden har jeg et ganske almindeligt job, og som nyuddannet vil jeg have rigtig dårlig samvittighed over for min chef ved at sige op efter kun syv måneder i jobbet. Men jeg ved, at jeg skal tilbage til Berlin for at bo i en periode igen på et tidspunkt, og da der kom en relevant stilling, kunne jeg ikke modstå fristelsen for at søge, men det hele ville nok være lidt nemmere, hvis jeg lige giver Kbh et års tid endnu. Så jeg går lige rundt og er lidt nervøs for tiden.

  Men jeg tænker klart, at du skal springe ud i det med din situation! Jeg kan dog sagtens forstå dine overvejelser, da det er meget af det samme, jeg tænker. Du skal i hvert fald have held og lykke herfra 🙂

 17. Søde Maya. Jeg kan ikke lade være med at tænke… hvad er det værste der kan ske? Formentlig at det ikke er noget for dig, og at du flytter tilbage til Danmark… Og så er du alligevel en fantastisk oplevelse rigere.

  Hvis du elsker din lejlighed, og at også den trækker i dig, kan du jo blot fremleje den i et år til en start – og så se hvad der sker 🙂

  Jeg kan kun sige som de andre skriver – ud fra dit indlæg, er der helt klart flest ting, du selv fremhæver, der taler for at flytte. Gør det – og lev livet!! 🙂

 18. Søde Maja – jeg synes det lyder som en spændende idé og noget der kunne være meget lærerigt for dig! Da jeg selv stod sidste år med jobsamtaler i udlandet og pludselig et reelt tilbud ja så måtte jeg bare springe ud i det. Og selvom det var skide angstprovokerende, jeg ikke kendte ét eneste menneske og at jeg nu bor i et af de mest regnfyldte lande på kloden, så fortryder jeg det på ingen måde! Det er spændende og udfordrende og ja, så er der jo ikke længere til Danmark end at jeg kan tage et fly hjem og endda flytte permanent hjem igen når jeg vil. Så hvis du finder dig et job og en omgangskreds (man skal måske kæmpe lidt for dette), og holder fast, også når det bliver lidt hårdt og du får hjemve, så er jeg sikker på det ville være en rigtig god idé! Tusind gange held og lykke med beslutningsprocessen <3

 19. Gør det! Gør det! Gør det!
  Jeg flyttede selv permanent til Berlin for 3 år siden efter jeg havde været hernede i forbindelse med et praktikophold i et halvt år. Og ja, venner og familie er ikke lige så tæt på, som hvis jeg var blevet i Danmark – men jeg er så glad for at jeg flyttede, det er det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv. Jeg er så glad for at jeg ikke kommer til at sidde om 10 år og tænke: “Hvis bare jeg havde gjort det dengang…”
  Det er dit liv, og jeg vil råde dig til at mærke eget hvad du har lyst til. Hvis du er bange for at svigte nogen, så synes jeg personligt det er vigtigst om du ender med at svigte dig selv.
  Prøv det af! Der er jo ingen lov om at du skal blive boende, hvis det ender med ikke at være noget for dig – men så har du i hvertfald taget springet og givet det en chance.

 20. Jeg er bange for, at du kommer til at fortryde det, hvis du ikke rejser. Det er nu du skal gøre det. Du er hverken gift, har heller ikke børn og så ejer du ikke et hus eller en lejlighed. Pludselig en dag så står du måske med det hele, og så kan du ikke bare tage afsted. Kom afsted! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.