Hvorfor er det så svært, at tage beslutningen?

p1080058

Som jeg skrev i mit indlæg: “Mit livs beslutning – skal jeg flytte til udlandet?” så drømmer jeg om, at flytte til Barcelona, eller et andet sted i Spanien.  Jeg har nu været i hjemme i 2 uger – og tankerne flyver rundt i mit hoved. Jeg havde i starten virkelig følelsen af, at det ikke kunne gå hurtigt nok med at komme tilbage. De sidste par dage har jeg dog været mere i tvivl.  Jeg ved ikke om det er fordi, at jeg er kommet ind i hverdagens rytme igen  – eller det skyldes det gode vejr i Danmark i disse dage. Jeg tror også en del af det er at min hjerne drukner i praktiske ting og bekymringer. Jeg føler lidt, at lige nu siger mit hjerte og min hjerne ikke helt det samme.

Èn ting er at drømme, noget andet er at realisere. Jeg ved ikke om jeg skræmmes af, at jeg rent faktisk skal foretage mig nogle handlinger før drømmen kan blive til virkelighed. Jeg skal blandt andet sige min skønne lejlighed op, finde ud af bolig i spanien – og hvordan jeg får mine ting derned. Derudover er der også alt omkring økonomi. Jeg lever jo i dag af kampagne indtægter fra min blog og online kostvejledning, men jeg vil rigtig gerne kunne supplere det med Personlig træning. Jeg har desværre ikke en kæmpe opsparing, som jeg kan trække på, så jeg har brug for en stabil indtægt.

Jeg tænker, at det er meget normalt at man i sådan en beslutningsproces trækker lidt i begge retninger fra dag til dag. Lige nu overvejer jeg en af følgende 3 muligheder:
Mulighed 1. Flytte derned 1 oktober, hvilket er det tidligste der er muligt. Planen er at booke en lejlighed de første 2 måneder hjemmefra, og så håbe at jeg kan finde job og bolig når jeg flytter derned.
Mulighed 2. Er at jeg venter til ca. marts med at flytte, men fokuserer på at spare så mange penge op som muligt inden. Derudover ville jeg have god tid til at forsøge at få styr på job og lejlighedssituation inden jeg tog afsted.
Mulighed 3. Er at blive i Danmark, men i stedet sørge for at rejse mere – og længere tid. Det ville også give en helt masse fantastiske oplevelser, især fordi jeg ville kunne rejse rundt i hele verdenen.

.. Og måske er der også en mulighed 4,5 og 6. Jeg tror bare, at jeg må indse, at alle valg har konsekvenser. Det er vigtigt, at jeg ikke bare forcere beslutningen, men at jeg rent faktisk tænker mig virkelig godt om.
På en måde kan jeg nemt sammenligne det med min beslutning om, at gå selvstændigt for et år siden. Det var på ingen måde det sikre valg – og jeg vidste ikke helt, hvad jeg kastede mig ud i. Der var SÅ mange praktiske ting, men jeg fandt jo ud af det hele undervejs. Økonomisk havde jeg mange bekymringer, for jeg ville jo vinke farvel til en fast indtægt når jeg valgte livet som selvstændig. Den beslutning var dog alligevel den helt rigtige og jeg elsker det hver eneste dag. Nu står jeg over for en ny stor beslutning i mit liv – og hele denne proces er spændende, men også ekstremt angstprovokerende.

Tusinde tak for jeres mange kommentarer på mit sidste indlæg. Jeg håber, at der måske også er nogen af jer, som kan bidrage med nogle kloge ord – og erfaringer nu.
Maya

6 Comments
 1. Kære Maya,
  Jeg vil gerne prøve at byde ind med nogle af mine egneerfaringer/tanker – men det er det de er, mine egne, så derfor må du ikke tage dem for mere end det 🙂
  Flere af de gange, jeg har boet i udlandet, har jeg været “skubbet af sted” af andre omstændigheder i mit liv. Det har været tidspunkter, hvor jeg virkelig følte, at jeg havde brug for at rykke mig, og hvor jeg nok var kørt fast herhjemme. Der var det katalysatorer som et forlist forhold og et dødsfald, der gjorde det lettere at tage beslutningen om at flytte ud.
  Første gang, jeg flyttede ud, var mens jeg gik i gymnasiet og der var jeg ikke særlig glad for den klasse, jeg gik i, og det – koblet med eventyrlyst – gjorde det lettere for mig at tage beslutningen om at tage på et års udveksling.
  Min pointe er måske, at det (for mig) har været lettere at komme af sted, når det blev meget tydeligt for mig, at jeg havde brug for luftforandring – og at det kan være sværere, når man egentlig har det ret godt i det, man er i. Jeg har aldrig ærgret mig over, at jeg tog de valg om at rejse ud, som jeg gjorde, hvad end de så har været motiveret af. Omvendt har jeg nok andre gange ærgret mig over, at der var chancer, jeg ikke greb (ifht. udlandet), fordi jeg også havde det godt, hvor jeg var (i DK). Håber du finder en løsning, du bliver glad for 🙂

 2. Kære Maja! Forstår din bekymring fuldt ud. Stod selv i samme situation da jeg sluttede gymnasiet. Men tog valget og flyttede til Madrid. I de 2 år jeg boede der, var jeg ikke tilbage i Danmark og savnede bestemt heller ikke Danmark. Men rejste hjem igen, og et halvt år senere tog jeg den endelige beslutning og bor nu fast i Madrid. Kunne ikke være mere lykkelig!

 3. Hej Maya,
  Det er virkelig en spaendende beslutning du staer overfor. Hvis jeg var dig tror jeg at jeg havde gjort det, men forstaer virkelig godt alle dine bekymringer!! Jeg valgte selv at flytte til Mexico for to aer siden. Jeg har altid gerne villet bo i udlandet og da jeg efter en udveksling i Australien moedte min kaereste valgte jeg at flytte over til ham (Jeg havde nok overvejet andre lande hvis det ikke var for ham). Jeg gjorde mig egentlig ikke sae mange overvejelser da jeg ikke havde noget der bandt mig i DK. Jeg besluttede ca. 6 mdr inden at jeg ville tage til Mexico sae snart jeg afluttede min bachelor. Jeg tog afsted pae et turistvisum og havde ikke undersoegt ret meget inden jeg tog afsted. Jeg haebede bare at jeg kunne finde et job og derigennem fae opholdtilladelse.
  Jeg arbejdede selv en del lige indtil jeg tog afsted sae jeg kunne klarer mig et stykke tid hvis jeg nu ikke fandt et job. Det tog mig ca. 3 mdr og 1 mio ansoegninger at finde et job, men det lykkedes og nu har jeg vaeret her siden.
  Da jeg tog afsted mindede jeg mig selv om at hvis det ikke lykkedes kunne jeg jo altid bare tage hjem igen. Det ville ogsae vaere mit raed til dig. Ta det som det kommer og hvis det ikke gaer sae kan du tage hjem igen. Sae har du i hvert fald proevet at udeleve den droem du har haft i mange aer 🙂
  Jeg haeber at lige meget hvilken beslutning du tager at du bliver glad for den!! 🙂

 4. Hej søde Maya,
  Jeg tænker at mulighed 4 er at søge et job dernede som sygeplejerske eller personlig træner. Kender en der gjorde det i Tyskland (også sygeplejerske) og selvom sprogbarrieren i starten var svær, så blev hun bare hurtigere en del af samfundet dernede. På den måde er tidshorisonten heller ikke “dit valg” på samme måde.
  Jeg flytter 6 måneder til udlandet til Marts pga mit nye arbejde. Jeg glæder mig helt vildt, men det er en beslutning jeg udelukkende er kommet frem til pga dette job 🙂
  Alt det bedste herfra <3

  1. Hej søde Tine!
   Tillykke med din nye titel og drømmejobbet – hvor sej er du ik lige <3 🙂
   Ja, planen er klart at være personlig træner dernede 🙂 .. Jeg ved ikke rigtigt med sygeplejerske, for det vil virkelig være en stor mundfuld, at lære fagsprog på spansk, og lige nu har jeg heller ik rigtigt lysten til at komme tilbage til det 🙂 .. Men selvfølgelig er det en mulighed!!! Jeg har også lige fået en mulighed 5. men skal lige have nogle ting på plads, men så bliver det nogen måneder et andet sted i spanien <3
   hvor er det du flytter hen?

 5. Der er konsekvenser ved alle valg, husk det. Men jeg tror virkelig, at det rigtige er at gøre det. Ellers vil du måske fortryde det resten af dit liv?

Leave a Reply

Your email address will not be published.