At være single, dating og tinder

Processed with VSCO with c1 preset

Dette emne har jeg ikke skrevet om på bloggen før, men mange har spurgt, hvordan jeg har det med at være single – og om jeg dater?..
Jeg har snart været single i et år. Det har taget mig lang tid, at vænne mig til at være single, men det gør det nok, når man har været i et længere forhold.
Jeg har det egentligt godt med at være single nu – og jeg trives rigtig godt med at være mig selv. Det er dejligt, at jeg kan gøre præcis som jeg har lyst til. Lige nu overvejer jeg at flytte til Barcelona – og derfor er det også rart at der ikke er en kæreste, som jeg skal inddrage i beslutningen. Jeg har altid været ret glad for alene-tid – og jeg nyder den frihed som jeg har lige nu.

Det kan dog indimellem godt være lidt svært, da jeg nærmest er den eneste single i veninde-flokken. Mine veninder har alle kærester – og er på et tidspunkt i deres liv, hvor de køber hus, får hund og baby. Om en uge skal jeg holde min ene venindes baby for første gang – og jeg bliver helt varm i hjertet ved tanken. Jeg har virkelig jordens bedste veninder – og jeg elsker at være en del af alt der sker i deres liv.
Alligevel kan jeg godt føle mig lidt alene engang i mellem, for det er klart at der er dage, hvor de prioriterer at være sammen med deres kæreste.  Jeg har dog accepteret, at det er er sådan det er – og at være alene er et vilkår som single, og noget som jeg selv har valgt. 🙂
________________________________________________________________________

Jeg havde været single få uger før jeg hentede datingapps som Tinder – og Happn. Jeg var nok mest af alt virkelig nysgerrig, men jeg hungrede også efter bekræftelse – for var der overhovedet andre mænd der var interesserede i mig? ..  Man kan have mange holdninger til datingapps, for det er jo ekstremt overfladisk, blot at bedømme hinanden på et par billeder. Jeg synes dog ikke, at det er så meget anderledes end at være i byen, hvor man også ved første øjekast drages af andres udseende. Jeg synes egentligt at jeg har mødt et par søde og interesserante mænd, men også nogen mærkelige mænd. Jeg synes egentligt at dating app’s kan være en god måde at skabe kontakt, for jeg er ikke typen der tager kontakt til en flot mand i køen i Netto.  Så grundlæggende synes jeg egentligt at mediet kan noget: Skabe kontakt mellem mennesker. Jeg ved ikke om der er meget kærlighed at spore på dét sted, men jeg har hørt om flere par som har mødt hinanden netop der.

Jeg har været på et par dates det seneste år, som oftest er det startet med en gåtur. Jeg har været på alt fra en 15 minutters gåtur rundt om blokken, til en 3 timers gåtur rundt i hele Aarhus. Selvfølgelig kan en gåtur være fint nok, men jeg synes det er et problem, at man ikke investere mere i at date.  Jeg er måske lidt gammeldags anlagt – men jeg ville ønske at der var mere romantik. Jeg synes helt ærligt godt, at man gøre lidt mere ud af det…. Jeg kan godt lide at gøre noget ud af mig selv før en date, og jeg forventer at en mand ikke møder op i badetøfler og en krøllet tshirt… Jeg ved ikke om det er dating applikationers skyld – eller om det bare er et udtryk for at vi lever i en hel anden tid, hvor det ikke betyder så meget – og man bare generelt “swiper” hurtigt videre.
Jeg er virkelig også træt af spørgsmålet: “..Og hvad søger du så?” .. Det er nok et af de typiske kategoriske spørgsmål, som man får på tinder. Jeg bryder mig virkelig ikke om, at jeg med det samme skal tage stilling til på, hvilken side jeg står. Det er jo virkeligheden det som mændene vil vide “skal vi være kærester” – “eller skal vi have sex?“.  Tænk, hvor offensivt det ville være, hvis man spurgte om det samme første gang man mødte hinanden. Jeg kan godt se, at det kan være smart at få afstemt forventningerne fra en start, men jeg kan ikke tage stilling til hvad jeg søger, før jeg ved hvem de er. Det hele handler om kemi, tiltrækning og den relation som skabes over tid, og derfor må den forventningsafstemning vente lidt… Hvad synes i? ..
Jeg har i øvrigt aldrig forstået, at der bør gå timer eller sågar dage mellem beskeder. Jeg ved godt, at dette er et punkt, hvor der ikke er helt enighed. Jeg har flere af mine veninder, som også mener at det kan skabe mere interesse, hvis man er lidt længere tid om at svare. Jeg svarer, hvis jeg har tid – og lyst. Interessen bliver simpelthen ikke større af, at du holder mig hen. Enten bliver jeg bekymret for, om der er sket dig noget alvorligt – og ellers tolker jeg, at du ikke er interesseret og trækker mig. Jeg synes egentligt også, at man burde have mere respekt for hinanden – og så bare melde ud, hvis man ikke er interesseret, men det er nok også en del af dating gamet jeg ikke forstår. Det er lidt i perioder, at jeg har lyst til at date – og derfor har jeg slettet og installeret app’en igen. Lige nu er jeg lidt presset arbejdsmæssigt  – og derfor er det sat på pause.
Jeg ville måske ønske, at jeg levede i en anden tid, hvor man datede fordi det virkelig betød noget. Jeg vil gerne behandles, som om jeg var noget særligt. Jeg vil gerne inviteres ud. Jeg vil gerne, at en mand gør sig umage for at lære mig at kende. Jeg vil gerne at mænd investere tid – og noget af dem selv.
Jeg har skrevet i et indlæg før, at jeg ikke gå på kompromis med kærligheden, og jeg tror virkelig ikke at man kan forcere kærlighed.

Hvad synes I om dating – og app’s?
Maya

9 Comments
 1. Rigtig godt indlæg, og dejligt at høre det fra en anden single 😊 Jeg står samme sted som dig, med veninder der både får hus og børn.. Jeg kan sætte mig ind i meget af det du skriver, men har en anden tilgang til det med at forventningsafstemme, for jeg har nu prøvet at være på to dates, hvor de egentlig kun søger en B-ven. Se så ville jeg hellere have haft de havde spurgt hvad jeg søgte fra start😃
  – Men dating i dag er meget overfladisk, som du skriver ville det være dejligt at blive inviteret ud, og draget omsorg for i stedet for en gåtur i parken, vi må håbe der også er fyrer der læser din blog 😉

  Tak for gode indlæg og ønsker dig en god dag☺

 2. Jeg er meget enig med dig – især omkring det med ikke at svare og holde hinanden hen. Det dér med, at det skulle øge interessen osv. er simpelthen ævl, synes jeg. Hvis man har en reel interesse i hinanden, behøver man ikke spille åndssvage spil med hinanden og trække tiden ud – man kan ligeså godt være ærlig og ikke være så bange for at vise, at man er interesseret i personen

 3. Tinder ér altså også sært, men nogle finder virkelig lykken der. Jeg er vist en smule gammeldags, og er seriøst stjernelykkelig for at være afsat på snart 7. år, for jeg ville absolut ikke ane mine råd i den der internetdatingverden (;

  – A, 26 og småpensionist

 4. Jeg har aldrig været på Tinder eller Happn, men har brugt dating.dk en del. Jeg synes dating.dk lægger op til, at man har lidt længere dialoger inden man eventuel mødes, og jeg synes det giver en god fornemmelse for hvem der er i den modsatte ende – det er ikke mit indtryk at app’s på den måde lægger op til, at man skriver så meget sammen inden… Det tror jeg ikke rigtig ville virke for mig 🙂

 5. Der er håb derude. Min kæreste træf jeg på nettet, og ham inviterede mig på den blå planet, han havde købt billetterne hjemmefra, spurgte efterfølgende om jeg ville med ud at spise hvilket jeg takkede ja til. Vi så hinanden 3 gange den første uge. Der var aldrig noget med hvor lang tid der skulle gå mellem beskeder eller noget tværtimod. Men kemien var der på skrift så jeg tror på den også skal være der på det tidspunkt allerede.

 6. Virkelig fint indlæg i dag Maja 😘 Generet er min erfaring at det er for nemt at løbe fra sine forpligtigelser og prøve noget andet: Er græsset mon grønnere på den anden side, er ham her pænere end den tidligere på tinder så swipes der med et enten accepteret eller “kasseret”. Tror O forstår min pointe.
  For lidt over 3 mdr side brød min forlovede mig efter tre dage hvor han ikke havde haft følelser for mig. Det viste sig som I nok har gættet at være et skjul for at han havde fundet en anden. Vi var forlovede, havde købt rejse til USA og planlægge nybyggeri og bryllup.
  Jeg er ikke skræmt over tinder men nog bare ikke klar til at give mit hjerte til en ny fyr. Har fortsat et håb om at møde en sød fyr in real

 7. Virkelig fint indlæg i dag Maja 😘 Generet er min erfaring at det er for nemt at løbe fra sine forpligtigelser og prøve noget andet: Er græsset mon grønnere på den anden side, er ham her pænere end den tidligere på tinder så swipes der med et enten accepteret eller “kasseret”. Tror O forstår min pointe.
  For lidt over 3 mdr side brød min forlovede mig efter tre dage hvor han ikke havde haft følelser for mig. Det viste sig som I nok har gættet at være et skjul for at han havde fundet en anden. Vi var forlovede, havde købt rejse til USA og planlægge nybyggeri og bryllup.
  Jeg er ikke skræmt over tinder men nog bare ikke klar til at give mit hjerte til en ny fyr. Har fortsat et håb om at møde en sød fyr in real life👍🏻 – PS min eksforlovede og jeg mødte hinanden på tinder i sin tid.

 8. Hold nu op, det kunne nærmest være mig der skrev det indlæg – udover at jeg selv er fan af de afslappede dates som gåture eller en kop kaffe. Er det mere fancy, bliver jeg nok alt for nervøs 😛

  Men det med påklædning er jeg så enig i! Jeg plejer altid at gøre mig pæn(ere) til en date, tager noget pænt tøj på og vil egentlig bare gerne gøre et godt indtryk. Og SÅ ofte er manden så dukket op i krøllet/svedigt tøj, som de har haft på hele dagen og måske er lidt for afslappet. Hver gang bliver jeg lidt irriteret.

  Det med at blive spurgt om hvad man søger, hader jeg også. Men jeg plejer altid bare at svare noget ala “Jeg elsker bare at møde nye mennesker, og tager det egentlig bare som det kommer.” Den plejer at falde i ret god jord hos mændende 😛

  Og ja, respekten synes jeg virkelig også halter! Jeg datede en mand i nogen måneder, og efter en ferie hvor vi ikke lige havde haft tid til at ses, hørte jeg så bare ikke rigtig fra ham mere. Indtil jeg selv meget klart bad om at vide om han ikke var interesseret mere, og nej det var han så ikke, og han havde bare haft såååå travlt, og jeg havde ikke lige været i hans tanker og bla bla bla. SÅ irriterende! Fair nok at man ikke vil ses mere, men hey, brug lige de 30 sekunder det tager at skrive “Hey, du er sgu sød men jeg føler den ikke. Hav et godt liv, hej hej.”

  UGH! Nu blev det en lang kommentar haha, men dit indlæg ramte mig bare SÅ meget!

Leave a Reply

Your email address will not be published.