Vidste du, at der er gris i dit bland selv slik?

p1080844
skaermbillede-2017-06-29-kl-11-03-38

Jeg ELSKER bland selv slik.  Da jeg var barn fik vi altid “fredagsslik” når vi skulle se disney sjov. Jeg ser ikke længere disney, men konceptet med fredagsslik er jeg fortsat med. Jeg føler mig stadig som et barn, når jeg går ind i butikken og blander en masse forskelligt ned i min pose, jo mere farvestrålende desto bedre!  Som barn måtte jeg blande for 10 kr, men i dag er der jo ikke nogen som sætter et limit. Så jeg må indrømme at posen nemt kommer til at koste 30-50 kr. Som i også ved går jeg ind for en “sund balance” – og selvfølgelig kan der være plads til slik engang i mellem. Fredagsslik er virkelig noget som betyder noget for mig – og det er et fast ritual når jeg er sammen med mine veninder.

Når jeg blander slik er jeg ofte stødt på anmærkningen“uden gelatine” , men jeg har ikke tænkt videre over, hvad det betød – og jeg har blot blandet alle mine favoritter uanset anmærkning. Det var først for nyligt at jeg fandt ud af at Gelatine er et bindemiddel, som man blandt andet bruger i slik især i vingummi & lakrids, for at give det den faste konsistens. Gelatine er lavet af knogler og hud fra blandt andet grise. Jeg må indrømme, at det virkelig kom bag på mig – og jeg synes ikke det er så lækkert at tænke på.
Jeg kommer nok ikke til at stoppe med at spise bland selv slik, men jeg er alligevel glad for at jeg er mere bevidst om, hvad det indeholder nu. Jeg har efterfølgende spurgt mine veninder om de vidste, hvad gelatine var – og om de vidste at der var “gris” i deres bland selv slik, og det gjorde de ikke! En sagde endda, at hendes veninde var vegetar, men at hun da spiste slik(…).  Der findes heldigvis alternativer, så man stadig kan få slik hvis man er vegetar eller bare gerne vil undgå gelatine.

 Katjes er 100 % vegetarisk slik – og det indeholder derfor ikke gelatine lavet på dyr. Derudover er Katjes slik uden kunstige smags-og farvestoffer – og indeholder kun naturlige farver og aromaer. Det smager selvfølgelig stadig super godt.  Jeg er helt vild med Tappsy, de salte fisk og de sure røde stænger. muuums!
Læs mere på Facebook

skaermbillede-2017-06-29-kl-11-04-25
Vind en gavekurv med slik fra Katjes.
For at deltage: Del et billede på instagram med en “grise-emoji” – og brug hashtagget #veggiejesjesjes
p1080847
Maya

Indlægget er sponsoreret af Katjes. 

5 Comments
 1. Men- har du ikke fått med deg at det er mange som faktisk bruker gelatin som kosttilskudd?! Gelatin er jo i virkeligheten kun kokt kollagen – det som holder huden vår elastisk, og brukes i rynkekremer. Gelatin dannes bl. a når man koker kraft av kjøttben, og er noe som er bra for kroppen vår. Om det er like bra for kroppen når det kommer i form av bland selv godteri, det er kanskje ikke sikkert 😉

 2. Kære Maya,

  Jeg håber, at det går fremad min “din højre side”. Det var mig som skrev til dig omkring et forløb med to opererede hofter, hoftedysplasi, et halvmaraton osv.. Ved ikke om, du kan huske det 🙂

  Ift. dette indlæg:
  Jeg har også tidligere selv tænkt, at gelatine i slik var væmmeligt at tænke på, men det gør jeg SLET ikke længere. Jeg synes egentlig, at det er lidt ærgerlig, at du fremhæver det lidt negativt. Jeg er klar over, at man som veganer eller vegetar naturligvis ikke ønsker at spise det, men ellers så har gelatine faktisk rigtig mange sundhedsfordele, som Jane fx skriver om nederst i dette indlæg http://www.madbanditten.dk/2014/01/03/hjemmelavet-bouillon-kyllingesuppe-med-hvidkal-og-chili/

  Det bekræftes andre steder på nettet, men har desværre ikke lige kunne opdrive en videnskabelig artikel.

  Jeg ved godt, at det hele er skrevet ind i et indlæg, hvor du annoncerer for Katjes, som netop bryster sig af, at være 100% vegetarisk slik.

  Nå, men det var bare lige en tanke og ikke for at være sygt irriterende. Tænkte bare, at det var ærgerligt, hvis andre ikke vidste, at gelatine har sundhedsmæssige fordele.
  Noget helt andet er jo hvis, dyrene fx slagtes på en “forkert” må til at blive anvendt til formålet og det er jo så selvf. en anden relevant snak.
  Rigtig god weekend 🙂

  Mvh. Signe

 3. Jeg ELSKER slik fra Katjes! 🙂 Og jeg synes, at det er såå lækkert, at det er uden gelatine, da jeg kun spiser vegetarisk slik.
  Og tak for en god blog, jeg elsker at læse dine indlæg.
  God sommer <3

 4. Jeg ELSKER slik fra Katjes! 🙂
  Jeg synes at det er såå lækkert, at deres slik er vegetarisk, da jeg ikke spiser slik med gelatine 🙂

  Og tak for en god blog, jeg elsker at læse dine indlæg.

  God sommer 🙂

 5. Kære Maya, har først fornyelig fået åbnet mine øjne for den side, og tak for den 🙂
  hvad værre er med slik og andre ting for at få den skinnede overflade er de belagt med shellack!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.