Lidt sundere kanelsnurrer

p1080825p1080797

Wow, sikke et regnvejr i Aarhus i dag.  Jeg var nede og træne i morges  – og på trods af gummistøvler og en lang regnjakke, så blev jeg våd alligevel. På sådan en del har man bare lyst til noget lunt og lækkert. Derfor har jeg sammen med min veninde Nana bagt disse kanelsnurrer. Vi skal lige øve os lidt i at få dem helt snurrede, men jeg har linket til en fremgangsmåde på youtube, hvor det ser ret let ud.
Opskriften er en anelse ernæringsforbedret, da jeg har brugt lidt grovere mel og skåret lidt ned på det raffinerede sukker. Min version er laktosefri da jeg har brugt laktosefri mælk og naturli smør. Det behøver man selvfølgelig ikke at bruge.

Kanelsnurrer
Dej:
25 g gær
2 dl mælk (evt. laktosefri)
0,5 tsk salt
0,5 tsk kardemomme
1 æg
50 g speltmel
100 g hvid hvedemel
2 spsk akaciehonning
50 g smør (evt. Naturli plantebaseret smør)

Fyld:
100 g smør (evt. naturli plantebaseret smør)
1 spsk kanel
2 spsk sukrin

Pynt:
Almindelig kakaoglasur
Kakaonibs

Opløs gær i lunken mælk.
Tilsæt salt, kardemomme, æg.
Tilsæt mel lidt af gangen.
Ælt dejen 10 minutter på køkkenmaskine.
Tilsæt “smør” og ælt yderligere 10 min på køkkensmaskine så smøret bliver æltet ind i dejen.
Lad dejen hæve ca. 60 min
Rul dejen ud på bordet i en firkant
Bland smør, kanel og sukrin sammen – og fordel det på dejen.
Fold 1/3 del af dejen op til midten.
Tag den øverste 1/3 del og fold nedover (så du har 3 lag dej).
Skær strimler på ca. 1,5-2 cm.
Tag fat i en strimmel og den snurrer du rundt ca. 6 gange.
Tag derefter fat i den ene ende med tommel og pegefinger.
Den snurrede strimmel drejes omkring fingrene og den løse ende kommes ned i midten.
(Jeg fandt også en video med en anden fremgangsmåde her.)
Tag kanelsnurren over på en bageplade.
Gør det samme for de efterfølgende.
Bag kanelsnurrene ved 200 grader ca. 15 minutter.
Lad dem køle af før du pynter med glasur og kakaonibs.
Maya

 

3 Comments
  1. Hmmm… nedtur, disse mål i forhold til mel passer da slet ikke? Dejen var fuldstændigt fyldende efter kun at have hældt i alt 150g mel i? Jeg har brugt over dobbelt så meget som angivet.. Og acaciehonningen skulle den i dejen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.