“Skal du så aldrig være sygeplejerske?”

19850945_10155328767191745_1250948187_o

(Billedet er fra en deeeejlig weekend på vestkysten. Kjolen kan i finde: HER og Puma Skoene: HER – reklame links) 

Som barn var mine dukker og bamser altid syge og skulle indlægges på bamsehospitalet. Her kunne de modtage omsorg, kys og pleje. Helt fra jeg bar barn var jeg meget omsorgsfuld og det kom derfor ikke bag på nogen, at jeg ville uddanne mig til sygeplejerske. Det kom nok meget mere bag på mine omgivelser, at jeg så valgte efter endt uddannelse at gå en anden vej…Jeg har nu været selvstændig ét år – og et af de spørgsmål jeg får meget ofte er “Skal du så aldrig være sygeplejerske?”..  

Jeg plejer, at svare at det ved jeg virkelig ikke – og vi må se hvad der sker i fremtiden… Lige nu har jeg et job, som jeg er meget glad for. Jeg lever primært af min blog, hvor jeg formidler sundhed i øjenhøjde. Jeg elsker, at inspirere og motivere andre til en sundere livsstil ved fx. at lave opskrifter og træningsprogrammer. Derudover tilbyder jeg kostvejledning og forhåbentligt snart personlig træning. Lige nu føles dette job bare helt rigtigt for mig. Jeg udfordres, jeg lærer, jeg formidler videre og jeg er i en konstant udvikling..  Og selvom jeg har troet at sygeplejerske var noget der passede 100% til mig, så føler jeg faktisk at jeg i højere grad har fundet min hylde her….

Jeg føler, at jeg bruger min uddannelse i meget af det jeg foretager mig. Jeg elsker, at hjælpe og drage omsorg for andre. Jeg er passioneret omkring kommunikation – og elsker interaktionen med mine læsere. Jeg bruger hele tiden min grundviden om kroppen og sundhed – og det har givet mig en større forståelse for, hvad kost & motion betyder for os. Jeg bruger utrolig meget af den teori, som jeg har lært fx. om kommunikation, relationer, motivation, fordøjelsessystemet, ernæringslære osv. osv.
Derudover indeholder min bog også en masse sundhedstemaer, som jeg ikke ville kunne skrive uden min bagggrund som sygeplejerske.  Jeg føler derfor at sygeplejerskeuddannelsen har været relevant for det jeg laver i dag.  Jeg kunne da måske godt have valgt noget, som var endnu mere brugbart som fx fysioterapeut eller en bachelor i ernæring og sundhed. Det føler jeg dog ikke giver mening at tænke på, for nu er jeg ligesom et helt andet sted…

Engang imellem savner jeg da også sygeplejerskefaget. For jeg elskede kontakten med patienter og pårørende. Jeg kunne virkelig godt lide at udføre sygepleje – og at dagene aldrig var ens. Jeg savner at have tætte kollegaer mm. Selvfølgelig er der også nogle ting jeg savner ved at have et fast job: fast mødetid, fri når man har fri, fast løn, feriepenge og pension. Det er jo ting, som ser helt anderledes ud når man er selvstændig.

Jeg ved ikke om jeg nogensinde vender tilbage til sygeplejerske faget. Det kan jo være, at jeg pludseligt kommer til at savne det utrolig meget eller at de kan være et valg jeg må tage pga. økonomi eller familieliv. Det er jo heller ikke sikkert, at jeg kan blive ved med at have det job jeg har nu. Jeg ved, at jeg vil gå efter at arbejde med endokrinologi, psykiatri eller med børn, hvis det en dag skulle blive aktuelt.  At jeg er sygeplejerske kan ingen tage fra mig – og selvom jeg ved at det kan være svært at vende tilbage til faget efter mange år, så ved jeg at det er en mulighed.. Hvis der selvfølgelig er nogen, som vil ansætte mig.
At være sygeplejerske har været en stor del af min identitet. Alligevel kan jeg mærke, at det træder mere og mere i baggrunden, fordi det ikke er noget, som jeg praktiserer. Jeg øver mig i at præsentere mig med det jeg laver nu – og ikke som “jeg er sygeplejerske”, selvom det er noget jeg skal vænne mig til.  Jeg kan stadig godt føle, at jeg skal blive ved at forsvare min beslutning om ikke at få et sygeplejerskejob med det samme.

Så ja. Jeg har ikke nogen strategi for fremtiden. Jeg har ikke nogen tidshorisont. Jeg ved ikke om jeg nogensinde bliver sygeplejerske. Jeg har nok bare besluttet at jeg tager det som det kommer. Jeg stortrives med det, som jeg laver nu. Jeg har stadig så mange ideer og projekter, som jeg gerne vil føre ud i livet. Til en start skal jeg have gang i personlig træning – og til januar kommer min bog på gaden, og så må vi se hvad der ellers kommer til at ske! 🙂 .. … Hvad jeg tilgengæld ved er, at jeg vil blive ved med at gå efter de ting jeg drømmer om. Jeg er den ansvarlige for at skabe min lykke.

Maya

7 Comments
    1. Jeg arbejdede en del med Børn med Nyopdaget Diabetes 1 – og det synes jeg var vildt spændende. Der var meget vejledning i kost og motion – så følte jeg havde meget at nyde ind med 🙂
      Men synes bare generelt at hormoner – og sygdomme i hormonsystemet er ret interessant 🙂

  1. Sejt valgt. Har også en baggrund som sygeplejerske, som jeg dog vælger at bruge i kombination med IT branchen. Så sygeplejerskernes veje er uransagelige og mangerettede

  2. Jeg er selv sygeplejerske i psykiatrien. Hvis du en dag beslutter dig for at arbejde som sygeplejerske, så skal du noook finde job – hvor som helst.
    Fedt du lever i nuet og gør det du har lyst til. Det burde vi alle gøre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.