Sund Chiagrød med rabarber

p1090051
p1090072

Chiagrød er blevet en ny morgenmadsfavorit hos mig. Som regel laver jeg det aftenen forinden, så det er mega nemt om morgenen. Det er ikke altid jeg spiser morgenmad inden jeg træner, og selvom det er dét jeg vil anbefale, så er der bare nogen som det ikke fungerer for. Jeg tager dog altid en banan, knækbrød – eller noget andet hurtigt omsætteligt. Når jeg så kommer sulten hjem fra træning, så er det dejligt at morgenmaden er nem. Man kan også sagtens have det med i en boks på arbejde og bruge som mellemmåltid.
Jeg er vild med kombinationen af den søde grød og den lidt mere syrlige rabarber. Selvom det lyder lidt omstændigt at stå og lave denne rabarber-mos, så er det altså bare virkelig lækkert. Man kan godt lave det til flere dage, men da der ikke er sukker eller noget konserverende i, så har det ikke en så lang holdbarhed! 🙂 Så er det måske bedre at fryse det ned?

Sund chiagrød
(2 personer)
2,5 dl mandelmælk
3 spsk chiafrø
30 g havregryn
1 tsk vanillepulver

topping:
100 g rabarber
1 dl vand
1 tsk sukrin
0,5 tsk vanille
1 kiwi
5 mandler
hindbær

Bland mandemælk, chiafrø og havregryn sammen.
Tilsæt vanillepulver og rør rundt.
Sæt grøden på køl et par timer (eller evt. over natten).
Skyl og skær rabarberne.
I en gryde kommer du rabarberstykker og vand – og lader det udkoge.
Rør rabarber mosen med vanille og sukrin.
Tag grøden ud af køleskabet. Du kan evt. tilsætte lidt mælk/yoghurt/skyr, hvis du synes den er blevet for tyk.
Pynt grøden med rabarber, kiwi, mandler og hindbær.
Velbekomme.
Maya

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.