p1100070p1100052

Hvem elsker ikke kødsovs eller bolognese ? .. Det er en af mine hvedagsfavoritter. Det var nok også en af de første opskrifter jeg selv kunne finde ud af at lave da jeg var barn. Selvfølgelig findes der massere af opskrifter på bolognese, men her får i en af mine yndlings. Jeg synes der skal friske tomater i – og friske krydderurter.
I denne version har jeg brugt “squash” pasta – egentligt mest fordi jeg var udgået for pasta, og ikke lige gad smutte ned og handle. For at det skulle mætte godt nok spiste jeg derfor en stor portion! 🙂  –

Squash bolognese
(4 personer)
1 spsk olie
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk oregano
1 tsk timian
0,5 tsk karry
0,5 tsk paprika
1 ds. tomatpuré (140g)
450 g oksekød (3-7%
1 rød peberfrugt
10-15 cherrytomater
1 eller 2 dåser hakket tomat (alt afhængig af hvor “tynd” du ønsker sovsen)
Frisk timian

Tilbehør:
Pasta eller Squash pasta (2 courgetter til 4 personer).

Svits løg, hvidløg i olie sammen med krydderier.
Tilsæt oksekød og tomatpuré – og svits det til kødet er brunet.
Tilsæt hakket peberfrugt og cherry tomater samt hakket tomat.
Tilsæt skyllet frisk timian.
Lad det simre 15 min.
I mens koger du pasta eller laver squash-pasta. Jeg bruger denne til at lave grøntsagspasta. Squashen skal bare være rå.
Server retten med frisk timian og evt. friske tomater.
Velbekomme.

p1100074

Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.