Kartoffelsuppe med sprød parmaskinke

p1100132

Jeg synes supper er virkelig skøn aftensmad. Det er noget jeg laver flere gange i ugen. Derfor får I i dag en opskrift på en skøn kartoffelsuppe. Jeg vil gerne forsøge at lave flere budgetvenlige opskrifter, og kartofler koster jo nærmest ingenting. Du kan sagtens tilføje flere krydderier – eller andre rodfrugter. Det er kun fantasien der sætter grænser. Hvis du hellere vil have en vegetarisk udgave, så prøv at bruge ristede kikærter ovenpå! 🙂 …

Kartoffelsuppe
1 spsk olie
2 løg
1 fed hvidløg
2-3 tsk karry
1 tsk spidskommen
600 g kartofler
2-3 persillerødder
5-6 dl vand
Salt og peber
4-5 skiver parmaskinke
Friske koriander (eller anden krydderurt)

Start med st svitse løg og hvidløg i olie på en pande. Tilsæt krydderierne.
Tilsæt dernæst snittede kartofler, persillerødder og vand. Lad det koge til kartofler og rødder er møre. Ca. 15-20min
Du kan enten vælge at lade det simre til kartoflerne koger “lidt ud” – og bliver mere som suppe. Eller du kan blende suppen med en stavblender, jeg kan godt lide at der stadig er lidt store stykker at bide i.
Smag til med salt og peber.
Steg parmaskinken på en pande til det bliver sprødt.
Server suppen varm med koriander og skinke.
Velbekomme!

p1100096p1100104

Maya

7 Comments
  1. Super lækkert og dine ord er også min datters hvad angår skinken:-)
    Må jeg klart selv prøve at tilberede.
    Tak for skøn inspiration:-)
    Og en god aften til dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.