Thai kylling med peanuts

p1100668p1100659 Kylling og grøntsager: dét kan altså hurtigt blive lidt kedeligt – eller er det bare mig? .. Jeg elsker dog at lave kylling med masser af krydderier – og i en lækker sovs. Denne ret er lidt thaiinspireret – og med masser af smag, altså alt andet end kedeligt!  En rigtig god hverdagsret, hvor det gerne må gå lidt stærkt!

Thai kylling
(4 personer)
350 g kylling inderfilet
Olie til stegning
1 løg
100g champignon i skiver
3 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 sweet potato (kan erstattes af 2 gulerødder)
4 forårsløg
1 tsk sambal oelek
2 tsk karrypasta
0,5 tsk ingefærpasta
0,5 tsk chili
1 tsk paprika
2 tsk karry
1 ds. kokosmælk
Saften fra 1/2 citron
Salt og peber

Tilbehør: 
Ris
Forårsløg
Peanuts
Lime

Sæt ris over .
Start med at svitse kyllingen i en gryde med olie. Tag det op.
Svits løg, champignon, gulerødder, sweetpotato, forårsløg ved høj varme.
Tilsæt sambal oelek, karrypasta og krydderier. Rør hele tiden i det.
Når du har svitset det tilsætter du kokosmælk – og kyllingen.
Lad det simre under låg 10-15 min.
Tilsæt citronsaft, salt og peber – og lad det simre et par minutter.
Server med ris, forårsløg (eller krydderurter), peanuts og lime.
Velbekomme.

Find flere aftenmadsopskrifter: her. 

p1100694
Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.