Chicken tikka masala

p1110330p1110280p1110317 Forleden lavede jeg indisk mad sammen med min søde veninde. Da det var weekend havde vi god tid til at lave det hele fra bunden – og bage vores egne Naan brød – det var i virkeligheden super super nemt! 🙂 .. Jeg har ikke prøvet at lave indisk mad før, men min veninde havde heldigvis nogenlunde styr på, hvilke krydderier som skulle bruges. Resultatet blev suuuuper godt, MUMS!!! 🙂  Man kan garanteret lave tikka Masala på hundrede vis af måder, men her kommer vores 🙂

Chicken Tikka Masala
(4 personer)
Marinering: 
500 g kyllingfileter
2 dl yoghurt naturel
3 fed hvidløg
Et stykke ingefær (ca. 2 cm)
1 spsk Garam masala
2 spsk tomatpuré
1 tsk karry
1 tsk paprika
1 tsk chiliflager
0,5 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
0,5 tsk kanel (evt. lidt mere)
0,5 tsk salt
Saften fra 1 lime
Saft fra 1/2 citron

Sovs: 
1 spsk olie til stegning
1-2 løg
2 fed hvidløg
et stykke ingefær
1 tsk paprika
0,5 tsk gurkemeje
1 spsk tomatpuré
1 dl vand
1 dl kokosmælk (eller fløde)
2 peberfrugter

Naanbrød: 
2 dl grahamsmel
Ca. 3-4 dl hvedemel
0,5 dl olie
0,5 dl vand
1 dl yoghurt
0,5 tsk salt
1 tsk bagepulver
Et drys nigellafrø

Diverse: 
Ris
Lime frugt

Skær kylling i mindre stykker.
Rør marinaden sammen ved at blande yoghurt med krydderier og diverse.
Kom det hele i en skål eller pose.
Lad det trække på køl i 1-2 timer. (Gerne længere)

Naan brød laves ved at blande halvdelen af melet med olie, yoghurt og vand.
Tilsæt salt og bagepulver.
Tilsæt lidt af gangen den resterende mængde mel.  Du skal bruge et sted mellem 3 og 4 dl hvedemel 🙂
Del dejen i 6-8 dele
Rul dejen ud med en kagerulle. Drys med nigellafrø. tryk dem lidt ned i så de ikke falder af .
På en tør pande bages Naan brødene et par minutter på hver side.I en gryde svitser du løg, hvidløg, ingefær med krydderier.
Tilsæt tomatpure.
Kom kylling og marinade i gryden og lad det svitse ved relativ høj varme under omrøring.
Efter ca. 5-10 minutter tilsætter du vand, kokosmælk og peberfrugter i tern og lader det simre 10 min.
Ris koges efter anvisningen.
Server retten med ris, naan brød og lime.
Pres evt. lidt limesaft på retten når du skal spise den! 🙂
Maya
p1110308

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.