At miste sit “drive” – Om udbrændthed

img_5301

Det er denne type af indlæg, som altid er svære for mig at udgive, for når det personlige er på grænsen til det private – og sårbarheden er i fokus, så er der på en eller anden måde meget på spil. Jeg ved også, at det er denne type af indlæg, som er gode for mig, at skrive – fordi der ligger en bearbejdning i, at sætte ord på sine følelser.Det kan virke skelsættende for mig, fordi det oftest betyder at jeg ændrer kurs. Det er også den type af indlæg, som måske kan sætte gang i nogle tanker hos dig – og på en eller anden måde bidrage med noget…. Og selvom jeg ikke ved på nuværende tidspunkt, hvor indlægget ender – så håber jeg at du vil tage dig tiden til at læse med – også selvom det ikke er det mest positive indlæg.

I dag havde jeg en telefonsamtale med Kathrine – som er coach, men som også med tiden er en jeg har en veninderelation til. Kathrine taler mig aldrig efter munden, men i stedet stiller hun dybe spørgsmål, som gør at samtalen ikke bliver overfladisk. I dag gik jeg mig samtidig en lang tur i skoven – og satte mig ved mit yndlingssted med udsigt til vandet. Det var netop den samtale, som gjorde at jeg pludseligt kunne mærke mig selv – og hvad jeg egentligt følte..  Jeg føler mig fuldstændig udbrændt og at jeg har mistet mit drive.. Det må nærmest være den værste følelse at have som selvstændig, og det har også skabt en hvis panik.

Jeg har været selvstændig i 1,5 år, men især det sidste års tid med uddannelser og manuskriptet til min bog har været virkelig krævende – og stressende i perioder, fordi der var mange stramme deadlines. På mirakuløs vis formåede jeg at jonglere med alle boldene i luften. Så jeg blev færdig som kostvejleder, personlig træner – og bogen er sendt til forlaget.

Jeg tror, at det er fuldstændig naturligt, at man efter en periode med meget travlhed har brug for at “drosle” lidt ned. Man kan godt tåle stress i perioder, hvis man husker at lade op igen bagefter. Problemet har bare været, at jeg på ingen måde har tilladt mig selv at arbejde mindre. Jeg har bare arbejdet mindst lige så hårdt på andre projekter. Jeg har hele tiden svinget pisken og prøvet at holde mig selv kørende, men jo mere jeg strammede grebet, desto mere følte jeg mig som sandet der bare flyder ud mellem fingrene…
Jeg har virkelig presset mig selv, og det har til sidst betydet at jeg er endt her, hvor jeg føler mig udbrændt.
Jeg har virkelig følt, at jeg ikke havde noget at byde på og at jeg ikke var god eller dygtig nok.. Jeg har på mange områder sammenlignet mig selv med alle mulige andre,og følt mig fuldstændig utilstrækkelig. Mest af alt følt mig frustreret over, at jeg ikke kunne leve op til mine egne høje krav. På det seneste har jeg også følt mig “uinspireret”og ukoncentreret. Mine tanker har sat sig på tværs og jeg har derfor hundredevis af ufærdige kladder, som jeg ikke har kunne skrive færdig.

Jeg er oprigtigt glad for mit arbejde – jeg virkelig elsker at skrive på bloggen her, og jeg elsker den altid gode respons jeg får fra jer.  Jeg er på ingen måde i tvivl om, at jeg er landet på den helt rigtige hylde – og der er ikke noget i verdenen, som jeg hellere ville lave.  Jeg ved, at jeg er præcis, hvor jeg skal være. Jeg ved, at jeg laver det som giver mest mening for mig. Jeg ved, at jeg er mindst lige så god og dygtig som alle andre…Men uanset, hvilket arbejde man har; om man er lønmodtager eller selvstændig, så tror jeg at man kan blive ramt af udbrændtheden.

Jeg vil derfor nu give lidt slip og rent faktisk tillade mig selv at trække vejret for en stund… Det er helt okay, at man har brug for at lade batterierne op engang imellem. Og heldigvis venter der en tiltrængt ferie om 3 uger.
Jeg kommer ikke til at holde en blog-pause på den måde, men jeg vil pakke pisken langt væk og ikke presse mig selv. Ord og kreativitet har det bedst, når de har plads til at udfolde sig. Jeg vil skabe flow og balance i mit liv igen. Jeg vil genfinde mit drive – og lade passionen skinne igennem. Det bliver bedre nu. Det kan kun blive bedre nu.

Maya

14 Comments
 1. Søde Maya. Det er helt naturligt. Jeg tror de fleste af os mister gnisten engang i mellem. Fortsæt det gode arbejde, så skal du nok komme tilbage på sporet 🙂

 2. Dejligt at du fortæller om din situation – er sikker på vi er flere der har eller står i samme situation. Kom stærkt igen – og hvil i den situation og de følelser du oplever pt.

 3. Hej Maya 😊
  Jeg kan desværre nikke genkende til mange af de aspekter, du skriver. Det er godt, at du fortæller og sætter ord på, hvordan du har det, for jeg er helt sikker på, at italesættelsen af følelser og tanker er den bedste måde at blive “kureret” på og blive skubbet videre i den rigtige retning. Det at tale om tingene har hvert fald hjulpet mig mange gange. Pas på dig selv, Maya, og husk på, at det er helt okay at have (mange) øv-dage – også selvom det kan slå en ud. Nogengange føler jeg mig stærk, når jeg kommer ud på den anden side af sådan en periode, og jeg så kan tænke: “Jeg klarede det sgu” ❤️

 4. Jeg synes….at du gør et super stykke arbejde og jeg er vild med din blog.
  Ved godt, at det handler om at smede, mens jernet er varmt, fordi det er business for dig og ensbetydende med mad på bordet. MEN vi trofaste er her og render ingen steder. Pas nu på dig selv og husk ordet “pyt”.
  Alt det bedste ønsker jeg dig. Hilsen Trine

 5. Hej Maya
  Tak for et godt og personligt indlæg. Jeg kan desværre selv nikke genkendende til at føle sig udbrændt og utilstrækkelig. Sådan har jeg det både i forhold til mine præstationer i gymnasiet, som jeg synes kan være virkelig stressende, men også i forhold til træning. Det kan være svært at ændre på. God dag 🙂

  Knus Nanna

 6. Som mit motto er – en dårlig dag i dag, så kan dagen i morgen kun blive bedre…og én dag ad gangen. 🙂 god ferie når du kommer dertil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.