Min hverdag: Struktur og flow

img_5237

Som selvstændig er mine dage aldrig ens. Dagens indlæg skal handle lidt om, hvordan min hverdag ser ud – og hvordan jeg planlægger (eller ikke planlægger) mine dage.

Min virksomhed består af personlig træning, online kostvejledning og min blog/instagram. Det er bloggen som er min primære indtægt, hvilket det har været i 1,5 år.  Jeg er oprindeligt uddannet sygeplejerske, men for halvanden år siden sprang jeg ud som selvstændig i stedet for. Den beslutning er jeg MEGET glad for – og jeg trives virkelig godt i min hverdag!
Bloggen et mit hjertebarn – og min største ‘hobby’ – jeg elsker at udfolde mig herinde. Derudover elsker jeg at jeg via både min blog, personlig træning og kostvejledning kan inspirere og motivere andre til en sundere livsstil.

I 2017 tog jeg kostvejleder og personlig træner uddannelsen. Derudover skrev jeg min bog – som netop er udkommet i januar. Året var generelt præget af meget struktur, fordi ellers var det ikke muligt at klare eksamener og overholde deadlines.

Her i 2018 er min hverdag helt anderledes. Det er ærlig talt svært at sige hvor mange timer om ugen jeg arbejder, for mit arbejde – og fritid smelter utrolig meget sammen. Nogle gange holder jeg et par timer fri om dagen, hvis jeg skal noget,  men jeg kan også sagtens bruge en hel lørdag eller en torsdag aften på arbejde.
Jeg har ikke nødvendigvis mindre at lave, men nu er det nogle andre bolde jeg har at jonglerer med. På nuværende tidspunkt bruger jeg mellem 10-15 timer om ugen på alt der vedrører personlig træning & kostvejledning. Jeg har flere timer om ugen til rådighed, som jeg kan bruge på bloggen – måske noget ala 20-30 timer om ugen.
Jeg bruger naturligvis tid på at skrive indlæg, men meget tid går også med at handle ind, lave opskrifter, skyde billeder mm. Derudover er der nogle arbejdsopgaver, når man driver egen virksomhed fx. bogføring etc. Derudover er der den kommercielle del af blog/instagram, hvor der etableres kampagner.
Jeg elsker mit job – og jeg elsker at jeg i løbet af en dag har så mange forskellige kasketter på. Nogle gange er jeg social og ‘aktiv’ når jeg træner mine klienter, andre gange laver jeg mad og skyder billeder – og andre gange sidder jeg helt fordybet i bogføring og momsregnskab.

Jeg forsøger at planlægge min uge om søndagen, hvor jeg så skriver de faste ting ind jeg skal; aftaler, kampagner, personlig træning osv. Nogle dage skriver jeg en TO-DO liste når jeg står op med dagens arbejdsopgaver, hvilket kan gøre at jeg bliver mere fokuseret, men andre gange oplever jeg at jeg kan være lige så effektiv, hvis jeg bare går med flowet – og beslutter arbejdsopgaverne én af gangen.
Bloggen har jo heller ikke rigtigt nogen struktur. Jeg vil gerne udgive 4-5 gange om ugen. Jeg udgiver en blanding af opskrifter, træningsprogrammer, sundhedsindlæg og personlige indlæg. Jeg har i perioder kørt en lidt mere fast struktur, hvor jeg lavede uge/månedsplaner for, hvilke indlæg jeg skulle lave og udgive hvornår. Det var godt, fordi jeg så ofte var lidt foran med indlæg. Lige nu laver jeg opskrifter 1-2 gange om ugen – og resten af dagene skriver jeg indlæg efter hvad jeg har på hjertet, eller hvis der er blevet efterspurgt noget specifikt.
Personlig træning er det eneste der ligger på faste tidspunkter, men der kan jo sagtens komme afbud – eller at træningen skal flyttes. Lige nu har jeg primært træning på mandage, onsdage og nogle gange lidt lørdag formiddag. Det giver mig SÅ meget energi at være personlig træner – det er virkelig et skønt afbræk fra de mange timer foran computeren.

Selvom jeg er selvstændig, så gør jeg meget for at jeg også er social. Om tirsdagen er jeg ofte sammen med Julie Bruun, hvor vi enten laver opskrifter sammen – eller sidder med hver sin computer – som et lille kontorfællesskab. Om torsdagen er jeg nogle uger sammen med Mette Lyngholm, hvor vi skyder billeder i fx. fitness eller til kampagner. Derudover mødes jeg også gerne med andre bloggere. I Aarhus PT studie, hvor jeg er træner har jeg også en masse gode kollegaer, som jeg kan sparre med. Det er dejligt at have kollegaer selvom man er selvstændig – og det betyder meget for mig.
I må endelig skrive, hvis I har nogle spørgsmål – eller ønsker til indlæg. <3
Maya

4 Comments
 1. Hej Maya 😃
  Jeg synes, du gør det supergodt som selvstændig! Jeg har ikke mærket den store forskel på din blog, siden du gjorde den til en del af din levevej – og det skal du tage som et kompliment, for jeg synes desværre, at nogle, der er blevet professionelle bloggere, har fået en for stor kommerciel orientering. Da jeg mødte dig i sommer i Marbella, kunne jeg sagtens sætte lighedstegn mellem din “virkelige” og din “online” person – og det kan jeg stadig. Så tak for en skøn blog, hvor du som person skinner igennem 😊
  Knus Anne

  1. Hej Anne. <3 Åh sikke en sød besked. Det gør mig altså virkelig glad! 🙂
   Jeg forstår godt hvad du mener med at man kan blive 'for kommerciel' når der pludseligt skal hentes flere penge ind.
   Er glad for du synes dét – jeg prøver jo også bare at være mig selv – begge steder! <3

   Har du forresten set at Mette og jeg afholder camp sammen i år på marbella i uge 32. Det ville være hyggeligt hvis du kom med igen!
   Knus

   1. Ja, det lyder mega fedt! Jeg har bestemt overvejet det, men jeg kan desværre ikke allerede nu vide, hvordan det ser ud med min ferie … jeg håber, jeg får mulighed for at komme ned og træne og hygge med jer igen! 😃

    1. Nu ved du i hvert fald at det er uge 32, så kan du forhåbentligt få fri til den tid 🙂
     Det ville være sjovt hvis du tog med.

     Kh

Leave a Reply

Your email address will not be published.