Halvdelen af alle synstab vil kunne undgås

Annonce for Louis Nielsen X Dansk Blinde Samfund 
img_0016

Vidste du at halvdelen af alle synstab vil kunne undgås, hvis man regelmæssigt får et tjek af sine øjne – på præcis samme måde som at man får kontrolleret sine tænder hos tandlægen. Det vidste jeg heller ikke, før jeg hørte om samarbejdet mellem Louis Nielsen og Dansk Blindesamfund, hvor de vil minde danskerne om hvor enkelt det er at passe på sit syn. Sammen har de blandt andet udarbejdet en rapport om danskernes øjensundhed, og især forebyggelses indsatsen er deres fokus. Hvis du vil læse 3 tips til at forebygge øjensygdomme, kan du læse det her. 

Hos Louis Nielsen får man mere end en kontrol af sit syn, men også et sundhedstjek hvor de screener for sygdomstegn. De kan blandt se om der er tegn på diabetes, grå stær og forkalkninger. Derfor var jeg i torsdags til min årlige synstest hos Louis Nielsen, som også indebar et sundhedstjek.
Jeg var ret spændt på, om jeg havde tegn på nogle øjensygdomme, som I også kunne læse i mit indlæg.

Her kan I se en film fra mit sundhedstjek og høre mine tanker om mit syn:

Mit syn var uændret og jeg havde heldigvis ikke nogen tegn på øjensygdomme. Det var en rigtig fin oplevelse at være til synskontrol og sundhedstjek, og det var ikke noget jeg havde behøvet at være nervøs for. Optikeren i Louis Nielsen var super venlig, og god til at forklare undervejs. Om et år skal jeg have kontrolleret mit syn i forhold til om jeg har den rigtige styrke i mine kontaktlinser – og om 2 år skal jeg igen have lavet et sundhedstjek af mine øjne, heldigvis får jeg en påmindelse herom.  🙂 Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.