Livet er lige NU!

img_0211

Det er lidt tid siden, at jeg har skrevet et personligt indlæg, selvom jeg virkelig holder af at skrive denne type af indlæg, som giver plads til mine mere personlige strøtanker. Jeg har haft nogle uger, hvor jeg har haft svært ved at mærke mig selv, men det er nu blevet afløst af en periode med mange tanker og følelser, hvilket er både overvældende og fantastisk. Selvom mit humør og mine følelser danser limbo, så mærker jeg også at sådan en periode skærper mine sanser og udvikler mig kreativt og som menneske. Jeg er vant til, at det skifter mellem de to perioder, men kontrasten kommer altid bag på mig. I dag kommer blogindlægget til at tage jer et andet sted hen, end jeg plejer og jeg håber at I vil få noget ud af at læse dét.


Jeg sætter mig jævnligt mål både privat og arbejdsmæssigt, fordi jeg tror på at det gør mig mere fokuseret at jagte et mål, selvom det ligger langt ude i fremtiden. Jeg tror på, at når jeg så har nået mit mål, så vil det gøre mit liv bedre – og jeg bliver mere lykkelig…
Men bruger jeg mit liv på at stræbe efter den jeg gerne vil være og alt det jeg gerne vil opnå, fremfor at leve mit liv som den jeg ER?

Jeg oplever ofte, at selvom jeg realiserer et mål, så har det ikke gjort mig til et bedre menneske eller ændret mit liv radikalt. Måske fordi, jeg allerede er i gang med at sætte mig nye mål. Jeg tror, at mål kan være godt for noget, særlig for at fodre det indre drive og fastholde vores motivation. Men vi er nødt til at være bevidste om, hvorfor vi sætter os målet, således at processen også bliver meningsfuld.

Jeg har oplevet, at den konstante målsætning, konfronterer mig med, at jeg ikke er der,  hvor jeg gerne vil være. Når fokus hele tiden er på fremtidens mål og drømme, så kan det være svært at være til stede her og nu. Følelsen af “ikke at være der endnu” bliver alt overskyggende og selve nu’et negligeres – fordi jeg hele tiden er  på vej et andet sted hen, hvis ikke fysisk – så mentalt… Men livet er jo LIGE NU.

Så hvad hvis jeg i stedet for hele tiden at have målet for øje begynder at træffe valg ud fra, hvad der føles rigtigt her og nu? Hvis jeg hele tiden træffer valg som stemmer overens med mine grundværdier, så skal det nok få mig i den retning jeg ønsker.

..Så hvad sker der med mine tanker, hvis jeg i stedet for det store fremtidsperspektiv, rent faktisk begynder at tro på, at jeg er præcis der, hvor jeg skal være?
Er det muligt at gøre lidt op med udviklingstendensen, og stole på at det at stå fast – ikke er det samme som at gå i stå? ..  Kan jeg stå af “mere- vil-have-mere toget” og i stedet blive stående på perronen og være glad for, hvor jeg er, fordi dét er det helt rigtige sted at være for mig?
Så i stedet for hele tiden at tænke på alt det jeg gerne vil opnå, og alt det jeg “mangler”, så vil jeg rette mit fokus på det jeg allerede har; dét som i virkeligheden betyder noget.  Jeg vil gøre selve nu’et mere betydningsfuldt og give plads til nærværet.


Livet er lige NU. 

Maya

4 Comments
  1. Tak for en dejlig reminder. Jeg tror desværre vi er rigtig mange, som har det sådan. Jeg har i hvert fald. Så det var lige ret at blive mindet om, at der hvor jeg er nu – er helt perfekt – det er nu jeg skal leve – og tager jeg valg som understøtter min mavefornemmelse, jamen så skal alt nok gå.
    God dag. 🙂

  2. Det lyder som en rigtig god plan. Hvis man hele tiden har en målsætning og fokuserer på at nå noget ude i fremtiden, risikerer man at misse alt det gode nu og her. Selvfølgelig må man gerne have mål og drømme – men man skal også huske at værdsætte det, man allerede har.

    Tak for et super relevant, fantastisk og inspirerende indlæg <3

  3. Så fint indlæg og spot on, har det præcis som dig og dette indlæg giver stof til eftertanke og ændringer i mit mindset. Tak🙏🏻🙏🏻 Kh Tina

Leave a Reply

Your email address will not be published.