Om sundhed og kosttilskud

apovit-maya-draft-2-00_00_15_08-still004

unnamed-2

Sundhed er mange ting, men for mig handler det gennemgående om at føle mig i balance.
Det er vigtigt for mig, at jeg hverken træner for meget eller for lidt, således at der er en balance mellem aktiv træning og hvile/restitution. Jeg er opmærksom på at spise en kost som giver mig energi til min træning – og til min hverdag generelt. Jeg spiser når jeg er sulten – og stopper når jeg er mæt. Jeg er opmærksom på, at den kost jeg spiser opfylder min krops næringsmæssige behov, og gør mig mæt og giver mig en god fornemmelse i kroppen . Nogle ting spiser jeg også fordi det er godt for mit humør og for min sjæl (læs: chokolade ;-)).. For det skal der naturligvis også være plads til. Jeg har nemlig en “alt med måde” tilgang, når det kommer til sundhed, hvor alt er tilladt i moderate mængder.

Jeg går op i min sundhed både i det store perspektiv, men også helt ned i detaljerne. I det store perspektiv er det vigtigt at jeg  føler mig glad, sund, stærk, lykkelig og at jeg har gode relationer i mit liv. Jeg er opmærksom på at jeg får nok søvn, frisk luft, at jeg får pulsen op osv. Det giver mig samlet set en følelse af balance.

På det detaljerede plan går jeg også op i alle de små ting, som jeg kan gøre for sikre normal funktion, samt optimere min sundhedsstilstand. På detaljeniveau kommer blandt andet kosttilskud, som er et supplement til min i forvejen sunde kost, som sikrer at min krop er dækket ind med hvad den har brug for. Når det handler om kosttilskud så går jeg efter god kvalitet – fordi der er altså forskel.

Derfor er jeg utroligt glad for at jeg netop har startet et samarbejde som Ambassadør for APOVIT.  Apovit er produkter i virkelig god kvalitet , som kun forhandles på apoteket.  Sammen med Apovit har jeg lavet denne fine video, som viser lidt om hvad sundhed betyder for mig i min hverdag.

Mine kosttilskud

Magnesium: Magnesium er et livsvigtigt mineral som er med i mere end 300 processer i kroppen. Magnesium bidrager blandt andet til normal funktion af nervesystemet, muskler, og vedligeholder normale knogler og tænder. Magnesium findes blandt andet i kornprodukter og grøntsager.
Magnesium bidrager til at mindske træthed og udmattelse, jeg oplever at magnesium optimerer min restitutionen, således at jeg er hurtigere klar til en ny træning – og at jeg generelt føler mig mere frisk om dagen.
Derudover oplever jeg at magnesium medvirker til at optimere min søvn, dét fandt jeg ud af engang jeg havde alvorlige søvnproblemer. Siden da har jeg taget magnesium 30 min før sengetid, fordi jeg oplever at det gør indsovningen hurtigere og giver mig en tungere søvn.

Omega 3: Bidrager til normal hjerte og hjernefunktion. Da jeg ikke spiser særlig meget af den fede fisk, så tager jeg et tilskud af de gode fedtsyrer.

D-Vitamin: Vedligeholder immunforsvaret og bidrager blandet andet til normal funktion af knogler, muskler, tænder. D-vitamin findes blandt andet i fede fisk, æg og dannes når huden udsættes for sollys.
Om vinteren får vi ikke så meget sollys, så derfor sørger jeg for at få lidt ekstra D-vitamin om vinteren. Jeg sørger selvfølgelig stadig for at gå nogle lange ture året rundt.

B-komplex: Vedligeholder blandt andet normal hud & hår, samt mindsker træthed og udmattelse og har en række andre funktioner i kroppen.  Jeg har desværre tabt en masse hår – og derfor håber jeg B-vitaminerne kan hjælpe mit hår til at blive tykt og sundt igen.
162

Maya

3 Comments
  1. Jeg kunne ikke være mere enig i din beskrivelse af, hvad sundhed er – især det med chokoladen 🙂 Det handler nemlig om flere forskellige ting, ikke kun det fysiske men også det mentale aspekt af det.

    Tak for god inspiration og hav en dejlig dag <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.