Vafler med sweet chili chicken

p1130789
p1130773Annonce for ROSE kylling

I går lavede jeg skønne grønne vafler, en flot rødbede guacamole og kylling med en sød chili marinade.  Jeg elsker at eksperimentere med marinader og krydderier, så kan kyllingen få en helt anden smag! 🙂

Jeg spiser rigtig ofte kylling og grøntsager, men jeg synes simpelthen at det bliver for kedeligt med bare kylling og broccoli – derfor sørger jeg altid for at variere tilberedning og smagen på kyllingen og være kreativ med grøntsagerne. Når jeg laver aftensmad skal det helst gå hurtigt, men jeg vil stadig have at det opfylder mine næringsmæssige behov. Jeg sørger altid for at jeg både får protein, kulhydrat og fedt i mine måltider – på den måde får kroppen noget at arbejde med.

I samarbejde med Rose Kylling har jeg lavet denne opskrift. Rose er 100% dansk kylling, som betyder at det både er opdrættet og slagtet i Dk. Rose har eksisteret siden 1952 – og producerer både konventionel og økologisk kylling.

Find  inspiration og mere end 400 opskrifter med kylling: her

Sweet Chicken
1 pakke kylling strimler fra Rose Kylling
2 spsk sweet chili
Saften fra 1 lime
1 tsk soya
Et drys peber
Olie til stegning 

Vafler

(4 stk)
4 æg
1 håndfuld spinat
50 g fuldkornsspeltmel
100 g rismel
1 spsk olie
salt og peber

Rødbede Guacamole 
2 avocado
1 spsk yoghurt /cremfraise
1 fed hvidløg
Salt og peber
Saft fra Citron
Et stykke rødbede (ca. 1/4 alm. størrelse)

Tilbehør
Spinat
Tomater
Avocado
Persille

Mariner kyllingen – og lad det stå så længe du har mulighed for, så det kan trække ind (på køl).
Kyllingen svitses på panden i lidt olie. Pas på at marinaden ikke brænder fast.
Vaflerne laves ved at blende ingredienserne. Fordel olie i vaffeljernet og bag vaflerne 2-3 minutter. De må endelig ikke få for meget.
Guacamole laves ved at blende alle ingredienserne sammen. Rødbeden skrælles naturligvis og blendes med. Smag til med citron, hvidløg og salt.
Server vaflerne med spinat, cherry tomater, avocado og persille – og naturligvis guacamole og sweet chicken.
Det er også dekorativt at servere vaffeltrekanterne enkeltvis med pynten ovenpå.
Velbekomme.
p1130765
p11308172 p1130829

Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.