Hårtab og tips til et sundt hår

image1-4

Mit hår ser jo så fint ud på ovenstående billede – efter et par timer i frisørstolen forleden dag. Det er derfor måske ikke til, at se det, hvis man ikke lige ved det, men i løbet af de sidste måneder har jeg virkelig haft et stort hårtab. Der er både røget noget længde – men især tykkelsen på mit hår. Jeg føler lidt, at min hestehale er halv størrelse af hvad den plejer, og det er jeg bare så ekstremt ked af.. 🙁

Det kan være ret svært, at finde årsagen til at man ‘pludseligt’ begynder at tabe sit hår.  Jeg går til frisør hver 3. måned, hvor jeg får lysnet bunden og studset spidserne. Derudover er min frisør virkelig god til at pleje dét – og når jeg kommer får jeg altid masser af kur i mit hår. Min frisør kunne dog se, at de hår der faldt af når hun redte det forsigtigt med en stor kam, var lange hår. Det betyder altså, at de er røget af helt fra hovedbunden. Et hårtab på den måde skyldes formentligt nogle hormonelle forandringer, en ‘fældningsperiode, men kan også være et tegn på stress…

Jeg ved dog godt, at jeg ikke har behandlet mit hår så godt det sidste 1-2 år. Jeg vasker mit hår ekstremt meget pga. træning,  jeg har sovet med en løs knold, mit hår sidder i en hestehale 9/10 dage – og jeg har nok heller ikke været for god til at pleje dét. Så alt i alt har jeg nok heller ikke givet mit hår de bedste betingelser!

På den postive side sagde min frisør også, at hun kunne se at der var masser af nye hår på vej, hvilket man faktisk godt kan se lidt på billedet, så det gjorde mig glad. 🙂

Nu sætter jeg ind med masser af pleje og forkælelse til mit hår. Om en måned skal jeg ned til min frisør og have en ekstra god hårkur, hvilket er godt da jeg skal på 2 ugers ferie her i maj.  Derudover er jeg startet på de  populære ‘Sugarbearhair”, som jeg har læst mange positive anmeldelse af , jeg har dog også læst andre steder, at de nok ikke gør den store forskel, men nu prøver jeg altså!  🙂  .. Jeg har lige samlet de bedste tips som jeg kender – og du må endelig tilføje i kommentarfelte, hvis du har nogle gode tips!

Tips til et sundt hår
★ Begræns hårvask. Jeg bruger tør-shampoo indimellem hårvaskene fx. denne.
★ Start med at forsigtigt redde håret med en stor kam fx. denne. 
★ Brug en god hårbørste og start altid nedefra med at redde håret.  En “wet brush” er fuldstændig uundværlig for mig.  Jeg bruger denne til blot 99kr.
★Undgå elastikker med “sølv-dims” – jeg bruger bløde stof elastikker.
★ Lad ikke håret tørre naturligt. Dette er nyt for mig, for jeg troede faktisk at det var det sundeste. Jeg har dog læst, at det er bedre at føntørrer det, men det er vigtigt at du starter ved lav temperatur.
★  Begræns glattejern, krøllejern mm.og brug noget varmebeskyttelse, hvis du skal.
★ Sæt ikke håret op i en knold, mens det er vådt.
★ Sov ikke med opsat hår
★Skift frisurer – det slider på håret, hvis det sidder på den samme måde i en hestehale hver dag.
★ Brug argan olie i hårspidserne flere gange om ugen.  Jeg bruger det hver nat (Se udvalg: her)
★ Brug en god shampoo. Jeg bruger produkter fra Maria Nila, mere specifikt denne  shampoo og denne conditioner. 
★ Få klippet spidserne 3-4 x om året. 
★ Brug hårkur 1x om ugen, hvor du lader det sidde i et stykke tid.
★ Beskyt håret mod sol – men også mod kulde!
★ Om sommeren vasker jeg håret med en “aftersun” shampoo fra Wella SP (her).
★ Sund og nærende kost – og evt. kosttilskud.

Maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.