2 år som selvstændig – En status

For 2 år siden blev jeg færdiguddannet sygeplejerske, men havde et par måneder før besluttet at jeg ville satse alt og forfølge min drøm om at blive selvstændig. Jeg kan sket ikke forstå at der allerede er gået 2 år – men samtidig er der jo også sket enormt meget..  🙂

LÆS OGSÅ: “At turde at tage springet, og forfølge min drøm!”   

14 dage efter, at jeg blev færdig som sygeplejerske var jeg til møde med FADL Forlag, hvor de sagde ja til at ville lave en bog sammen med mig. Det tog mig 1,5 år fra jeg skrev under på kontrakten til at min bog: Et sundt år var i boghandlen. Det var en ubeskrivelig følelse. Det var et virkelig spændende projekt, som jeg brugte utroligt meget tid på. Bogen er stadig noget af det som jeg er mest stolt over, at jeg har lavet.

Bloggen er stadig min primære beskæftigelse, og den del i min virksomhed hvor jeg har den største indtjening. Jeg skriver nye indlæg 3-4 gange om ugen, tager billeder, udvikler opskrifter – og alt hvad der nu hører med. Jeg er stadig rigtig glad for blogmediet, og synes det er dejligt at have et sted, hvor jeg kan dele mine tanker og inspirere andre til en sundere livsstil.
Jeg mærker dog i høj grad at instagram og facebook’s ændrede algoritmer, påvirker læsertallene i negativ retning, og der er en stor udfordring, at indlæg og billeder ikke bliver eksponeret for mine følgere.

Jeg startede som selvstændig med at tage en kostvejleder og en personlig træner uddannelse, fordi det var vigtigt for mig at dygtiggøre mig – og for at kunne hjælpe andre med at få en sundere livsstil.
Kostvejledning kører jeg online og har gjort det i snart 1,5 år. I januar startede jeg op som personlig træner i Aarhus PT studie – og det har til nu været det job, som er mest meningsfuldt for mig.
(Læs mere om personlig træning: her).
Jeg har ca 10 timer om ugen på gulvet nu med klienter, og derudover bruger jeg mellem 5-10 timer om ugen på forberedelse og andre opgaver relateret hertil. Det fungerer rigtig godt for mig, at jeg også har nogle timer “ude af huset” – og at jeg har nogle søde kollegaer, som jeg kan spare med. Det betyder uendeligt meget for mig, at hjælpe mine klienter til at nå deres mål, uanset om det gælder vægttab eller muskelopbygning – eller generelt en sundere hverdag!
Snart åbner der en ny fitnesskæde i Aarhus, hvor jeg også kommer til at være som personlig træner. Det bliver spændende, at kunne have klienter i nogle helt nye rammer.  Til august afholder jeg Get fit camp sammen med Mette i Marbella i Spanien. Hvilket har været en drømt siden jeg var på Marbella Fitness Camp for 2 år siden.

Der er sket så meget med mig i disse 2 år. Jeg er blevet bedre til at drive min forretning – og jeg har udviklet mig fagligt og mentalt.
Jeg ville lyve hvis jeg ikke sagde at det havde været hårdt, for det har det helt sikkert været. Jeg har flere gange grædt over, hvor hårdt det er med den økonomiske usikkerhed, fordi man ikke er garanteret, hvor mange penge der kommer ind den første. Jeg har også haft utroligt mange søvnløse nætter, hvor jeg tænkte på om det hele mon ville kunne bære.  Jeg har flere gange oplevet at stress symptomer blussede op, og for nyligt har jeg pludseligt tabt en masse af mit hår. Så jeg skal helt sikkert lære, at passe bedre på mig selv, så jeg kan blive ved at holde til at være selvstændig.

Jeg håber at det er sandt, hvad man siger: At de første 2 år er de aller hårdeste. Jeg er dog klar over at den økonomiske usikkerhed, bekymringer mm. nok bare er et grundvilkår som selvstændig, og jeg bliver bedre og bedre til at tackle det.

Økonomi fylder jo meget, men jeg har jo fået det hele til at løbe rundt i de 2 år, men selvfølgelig har der været gode perioder og dårlige perioder. Økonomi fylder ikke lige så meget i mit hovede, som det gjorde for et år siden. Jeg føler at jeg nu har en anden ro i maven og en grundlæggende tro på, at fremtiden ser lovende ud.

Selvom det er hårdt – så giver mit arbejde så meget mening for mig, Jeg føler stadig, at jeg træf den helt rigtige beslutning. Jeg glæder mig til at se, hvor jeg er om et år – og om 10 år.
Jeg mærker at når jeg tør at drømme stort, så giver det mig også et drive, som gør at jeg kæmpe for mine drømme. Selvom jeg har travlt, så nyder jeg farten og mine muligheder..

LÆS OGSÅ: Jeg turde at tage springet ( 1år efter beslutningen)

Tak til alle jer der læser med og følger min rejse! <3 

Hvis I har nogle spørgsmål, så er i velkommen til at stille dem i kommentarfeltet! 🙂

8 Comments
 1. Hårdt? Som jeg ser det er du på ferie ustandselig..😋
  Jeg har som selvstændig prøvet ikke at have ferie i 12 år pga travlhed.

  1. Hej Robert. 🙂
   Forstår ikke helt tonen i din kommentar 🙂
   Mange af mine ‘ferier’ har været kombineret med arbejde- men det kan du jo ikke se.
   Har haft én uges ferie på 2 år , og det var skønt.
   Jeg er ikke interesseret i et leve et liv hvor jeg ikke kan holde en ferie i 12 år. Det er ikke lykken for mig 🙂

   KH

Leave a Reply

Your email address will not be published.