Hårtab: Om at tabe halvdelen af sit hår, og en midlertidig løsning


August 2017 

Jeg har nærmest altid haft langt, lyst og relativt tyk hår – især de sidste 4-5 år. Man indser måske først, hvor meget ens hår betyder, når man pludseligt begynder at tabe håret. Det skræmmende er nok, at jeg først opdagede det, da det var for sent… Jeg tror umiddelbart, at det er sket fra januar og indtil maj, det var i hvert fald der, at jeg opdagede det. Det var også her min frisør bemærkede at der var virkelig meget hår i børsten og at der røg virkelig meget af, da jeg fik det vasket. Jeg har fået lyse striber farvet i mit hår i mange mange år, så jeg tror ikke at det er det der pludseligt kunne skade mit hår. Vi talte en del om det, og hun mente at det enten skyldes stress eller hormoner.  Jeg tænker, at det første er det mest sandsynlige; for i januar måned udkom min bog, som jeg havde arbejdet intensivt på i mange måder, og herefter var der også en opstart som personlig træner, som fyldte meget for mig. Jeg presser mig selv meget abejdsmæssigt, og er måske ikke altid den søde ‘chef’.  Derfor var det også lidt en øjenåbner for mig, kan jeg have været så stresset at mit hår faldt af?…

August 2018

Når jeg ser tilbage på billeder kan jeg i hvert fald se at jeg sidste sommer havde et fint langt hår – og når jeg så ser på billeder fra denne sommer så er det blevet væsentligt kortere og meget tyndere. 🙁
Jeg må nok også indrømme, at jeg nok ikke har været helt god til at pleje mit lange hår godt nok dengang.  Det var måske fordi jeg oplevede, at NU havde jeg endelig fået den længde hår jeg gerne ville have, så jeg tog det måske for givet- og glemte alt om alle de gode ting man kan gøre for sit hår.
Der er ingen tvivl om, at det er et problem at vaske håret hyppigt, hvilket jeg er nødt til pga. træning. Derudover så elsker jeg solen, og denne sommer har jeg været ude at rejse 5 uger i alt, hvor den ene endda var en surfferie med masser af saltvand. Plus det jo også har været fantastisk vejr herhjemme.
Nu har jeg så siden maj måned gjort ALT hvad jeg kunne for at give mit hår de bedste betingelser. Jeg forsøger at vente 3 dage med hårvask, jeg bruger bløde elastikker, jeg bruger olie i spidserne, jeg sover med en løs fletning og jeg bruger en god shampoo, balsam og hårkur.
Derudover har jeg fået en ‘wellaplex’ behandling hos min frisør, og der går længere tid mellem jeg får det farvet.
Alt i alt, så tænker jeg at jeg gør alt det rigtige – og selvfølgelig prøver jeg også at stresse lidt mindre (..) og det har også hjulpet. Da jeg var til frisør sidste gang, sagde hun at det allerede var sundere, og at jeg ikke fældede.

Det som er det værste er, hvor meget det har påvirket min selvtillid. Jeg har virkelig ikke følt mig lige så ‘pæn’ som jeg plejer, og har ikke rigtigt vidst hvordan jeg skulle style mit hår. Selvom mine veninder i sommers sagde “Ej, det er jo en fin længde – og faktisk meget mere moderne”, så kunne jeg slet ikke forene mig med det ‘korte’ hår. Jeg blev virkelig ked af det når jeg så billeder af mig selv, eller så mig i spejlet.
….

Så derfor tog jeg en beslutning om at at prøve en ‘midlertidig’ løsning.  Jeg har nemlig valgt at få extensions, men jeg har valgt den ‘mildeste’ metode, hvor man får det syet på.  Jeg besøgte DJARLING Extensions her i Aarhus i sidste uge, hvor vi sammen fandt ud af hvad der var der ville give det fineste resultat. Jeg følte mig i de TRYGGESTE hænder, og hun var simpelthen så sød.  Jeg har fået 4 forskellige farver i, for at ramme min hårfarve så præcis som muligt. Derudover prøvede vi os lidt af med længden og det er omkring den længde mit hår plejede at være. Jeg er virkelig SÅ positivt overrasket over, hvor ægte det ser ud! Jeg tror simpelthen ikke at man lægger mærke til dét,  hvis man ikke ved det.

Jeg er godt klar over, at det måske tager lidt længere tid før jeg så måske kommer i ‘mål’ med at få mit eget hår tilbage i den længde, men lige nu var jeg bare nødt til dé – og så gør jeg jeg alt for at pleje mit hår så godt som muligt!  Så jeg har egentligt ikke lyst til at høre om det er en god eller dårlig beslutning 🙂 …
Jeg synes egentligt også at det er lidt grænseoverskridende at fortælle åbenlyst om hårtab og om at få sat Extensions på, men jeg tror at der er mange som også har haft problemer med hårtab.  Jeg siger ikke at extensions er løsningen på hårtab, nok slet ikke 🙂 … Men jeg vil godt fortælle, at det er min ‘midlertidige’ løsning indtil jeg igen kan føle mig som mig selv, når jeg kigger mig i spejlet….
I skal selvfølgelig heller ikke snydes for at se før/efter billederne, hvor i også kan se hvor kort og tyndt mit hår var.

3 Comments
  1. Hej. Har du fået tjekket dit stofskifte. Ved din læge. Jeg fik pludselig lav stofskifte og inden det blev opdaget havde jeg virkelig tabt meget hår.

  2. Tak fordi du deler! Jeg har præcis samme tur som dig og græder nogle gange når jeg vasker håret og det bare falder ud og ud og ud….. hvor meget har du betalt for exstensions? Måske jeg burde prøve. Min løsning har indtil nu været at klippe det i en page

    1. Hej Melissa. Prøv at se på priserne her: https://djarling.dk/hair-extensions/ – det kommer nemlig an på hvor meget hår man skal have i, men det smarte er at man kan betale som “abonnement”… 🙂 Hvis du har page nu, så ska du måske have en del i… Jeg har kun fået en fletning med 4 baner hår, det var nok til mig 🙂

      Jeg burde nok også have klippet mit op i en page, jeg var bare ikke modig nok<3

      Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published.