Flødekartofler – uden fløde (Plantebaseret)

Måltidsknappen: I samarbejde med REMA 1000 og Vigo, kan du bestille mine opskrifter hjem til din hoveddør.  Du klikker opskriften i kurven, og så kan du nemt tilføje/fjerne varer.
Du kan  læse mere om måltidsknappen: her. 

Reklame for Cremefine  

I dag vil jeg dele en opskrift på fløde kartofler – men uden fløde!  Cremefine har nemlig lavet en 100% plantebaseret udgave, som er et godt alternativ for veganere eller allergikere. Derudover er Cremefine 100% plantebaseret også fedtreduceret alternativ i forhold til alm. fløde – og ydermere er det et alternativ som også er bedre for miljøet. Cremefine 100% plantebaseret forhandles i Føtex og Bilka

Jeg holder mig stort set fra mælkeprodukter – og fløde er et absolut no-go, da min mave reagerer voldsomt på det.  Jeg har dog fundet ud af, at jeg sagtens kan lave alle de retter jeg gerne vil med plantebaserede alternativer.
Jeg synes at Cremefine/fløde kan tilføje noget ekstra til en ret fx. gøre en suppe eller pastaret mere cremet.  Jeg spurgte på instagram, hvilken opskrift i kunne tænke jer at jeg lavede og der kom et par forslag, men i var flere der nævnte flødekartofler, og jeg tænker også det må være den ultimative test. Jeg synes helt klart at i skal prøve opskriften af, jeg skal i hvert fald allerede snart lave det igen 🙂

Flødekartofler (uden fløde)
(4-6 personer)
1-1,5 kg kartofler
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 x 250 ml. Plantebaseret Cremefine (Du kan måske også nøjes med én – alt efter hvor meget ‘sovs’ du vil have 🙂 ) 
1 dl bouillon (grøntsag)
Krydderier: muskatnød, tørret timian,  lidt chili flager,  salt og peber
Friske krydderurter: Jeg brugte timian
Olie/Plantebaseret smør til fadet.

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader
Start med at skrælle kartoflerne – og skyl dem også, så der ikke er noget jord på.
Snit kartoflerne i tynde skiver.
Kom noget fedtstof i det ovnfaste fad eller brug bagepapir.
I et ovnfast fad kommer du kartoflerne.
Skær løget ud i skiver.
På en pande svitser du forsigtigt løgene sammen med krydderier.
Lav 1 dl. bouillon og kom det på panden.
Rør den Plantebaseret cremefine sammen med det hele.
Hæld det dernæst henover kartoflerne.
Sæt fadet midt i ovnen.
Bag ‘flødekartoflerne’ i ca. 60-70  minutter,  indtil kartoflerne er møre og lidt brune på toppen. Du kan evt. give lidt varm luft eller grill de sidste 10 minutter, men pas også på at de ikke bliver brændte.

8 Comments
 1. Selvfølgelig er det godt at der findes alternativer til allergikere, men man skal lige huske at blot fordi noget er vagansk/plantebaseret, så er det ikke ensbetydende med at det er sundt. Fx ser man heller ikke nøglehulsmærket på dette produkt.
  Lækkert ser det dog ud 😊 👍

  1. Hej May.
   Det mener jeg heller ikke at jeg skriver .. Men jeg skriver det er mere fedtfattigt end traditionelt fløde. 🙂
   Og at det er et godt alternativ hvis man er veganer eller allergiker.

   KH

 2. Jeg forstår ikke det der med 1L bullion på panden som så skal hældes i fadet.

  Min flødekartofler blev jo en suppe.

 3. Hej,
  Jeg har mælkeallergiker i huset, og har derfor prøvet flere plantebaserede fløder, men den bedste er/var den fra cremefin. Har du fundet en god erstatning, efter den er udgået? Synes mange plantebaserede fløder enten smager for sødt eller er underlig i konsistensen (geleagtige eller klumpet og dermed skiller i sovsen). Har du mon et tip? 🙂
  Tak
  / Sabrina

  1. Hej Sabrina
   Det er SÅ ærgerligt at den er udgået!!! 🙁 … Jeg kunne ikke forstå hvor den var da jeg kom hjem på juleferie, så jeg tog kontakt til deres mediebureau, som kunne fortælle at den var udgået! 🙁 ..

   Jeg har ikke rigtigt fundet et alternativ til sovs (for det har jeg ikke lige prøvet at lave!) – Men da jeg boede i DK lavede jeg nogle gange bare en jævning på mel (evt. Maizena hvis gluten også er et problem) og vand …

   Men jeg brugte Soya Fløde og mandelmælk da jeg lavede ris ala mande, og det fungerede PERFEKT! 🙂 ..
   Så tror måske soya fløde er det bedste alternativ… Evt. blandet med en plantemælk for at ændre smagen lidt fx. rismælk måske?

   Du må endelig vende tilbage, hvis du har nogle gode tips! 🙂
   Kram <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.