Flødekartofler – uden fløde (Plantebaseret)

Reklame for Cremefine  

I dag vil jeg dele en opskrift på fløde kartofler – men uden fløde!  Cremefine har nemlig lavet en 100% plantebaseret udgave, som er et godt alternativ for veganere eller allergikere. Derudover er Cremefine 100% plantebaseret også fedtreduceret alternativ i forhold til alm. fløde – og ydermere er det et alternativ som også er bedre for miljøet. Cremefine 100% plantebaseret forhandles i Føtex og Bilka

Jeg holder mig stort set fra mælkeprodukter – og fløde er et absolut no-go, da min mave reagerer voldsomt på det.  Jeg har dog fundet ud af, at jeg sagtens kan lave alle de retter jeg gerne vil med plantebaserede alternativer.
Jeg synes at Cremefine/fløde kan tilføje noget ekstra til en ret fx. gøre en suppe eller pastaret mere cremet.  Jeg spurgte på instagram, hvilken opskrift i kunne tænke jer at jeg lavede og der kom et par forslag, men i var flere der nævnte flødekartofler, og jeg tænker også det må være den ultimative test. Jeg synes helt klart at i skal prøve opskriften af, jeg skal i hvert fald allerede snart lave det igen 🙂

Flødekartofler (uden fløde)
(4-6 personer)
1-1,5 kg kartofler
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 x 250 ml. Plantebaseret Cremefine (Du kan måske også nøjes med én – alt efter hvor meget ‘sovs’ du vil have 🙂 ) 
1 dl bouillon (grøntsag)
Krydderier: muskatnød, tørret timian,  lidt chili flager,  salt og peber
Friske krydderurter: Jeg brugte timian
Olie/Plantebaseret smør til fadet.

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader
Start med at skrælle kartoflerne – og skyl dem også, så der ikke er noget jord på.
Snit kartoflerne i tynde skiver.
Kom noget fedtstof i det ovnfaste fad eller brug bagepapir.
I et ovnfast fad kommer du kartoflerne.
Skær løget ud i skiver.
På en pande svitser du forsigtigt løgene sammen med krydderier.
Lav 1 dl. bouillon og kom det på panden.
Rør den Plantebaseret cremefine sammen med det hele.
Hæld det dernæst henover kartoflerne.
Sæt fadet midt i ovnen.
Bag ‘flødekartoflerne’ i ca. 60-70  minutter,  indtil kartoflerne er møre og lidt brune på toppen. Du kan evt. give lidt varm luft eller grill de sidste 10 minutter, men pas også på at de ikke bliver brændte.

4 Comments
 1. Selvfølgelig er det godt at der findes alternativer til allergikere, men man skal lige huske at blot fordi noget er vagansk/plantebaseret, så er det ikke ensbetydende med at det er sundt. Fx ser man heller ikke nøglehulsmærket på dette produkt.
  Lækkert ser det dog ud 😊 👍

  1. Hej May.
   Det mener jeg heller ikke at jeg skriver .. Men jeg skriver det er mere fedtfattigt end traditionelt fløde. 🙂
   Og at det er et godt alternativ hvis man er veganer eller allergiker.

   KH

Leave a Reply

Your email address will not be published.