Kan vi date mere ærligt?


(Kjole / Jeans / Støvler

Først og fremmest tak for jeres hjertevarme respons på mit indlæg: “Med mit hjerte i den ene hånd og sårbarheden i den anden.  I dag kommer det også til at handle om dating.  Jeg har faktisk syntes, at det har været lidt svært at åbne op omkring dette emne, fordi det jo i virkeligheden er meget privat.  Dating og kærlighed er dog noget som jeg synes er meget interessant at skrive om, og jeg ved jo at mange af jer er i samme situation.

Dating verdenen: Magisk og brutalt
Jeg har snart været single i 2,5 år og jeg synes stadig at datingverdenen er et udfordrende sted. Nogle gange er det et magisk sted at være og andre gange koldt og brutalt. For jeg har helt sikkert haft en masse gode oplevelser og mødt nogle fantastiske mænd. Jeg har dog også mødt typen der aldrig svarede tilbage, ham der i virkeligheden allerede havde en kæreste og andre mænd med en mærkelig undvige adfærd. Det sure med det søde er nok et vilkår i datingverdenen. Jeg havde nok heller ikke forventet andet egentligt. Det er jo en kultur, hvor vi bare swiper videre for at få det næste interessante match.

Katten efter musen
Det som nok er min største frustration er, at jeg synes datingen i dag er meget uærlig. Jeg har virkelig oplevet, at man giver udtryk for noget og mener noget helt andet. Det er jo helt fair, at man ikke søger noget seriøst, så længe man ikke får det til at virke sådan. Jeg mødte engang en fyr der efter flere ugers intens dating kiggede mig i øjnene og sagde blandt andet:”Jeg har virkelig brug for en som dig i mit liv” – og 2 dage efter skrev han “jeg søger ikke noget seriøst”. Jeg følte mig virkelig bedraget, når det der blev sagt og gjort ikke er i overensstemmelse med virkeligheden. Jeg kan sagtens tåle at høre sandheden, og det tror jeg faktisk de fleste kvinder gerne vil. Så hvis man har været på en date og ikke lige følt at den var dér, så SIG det. Der er ingen grund til at lege katten efter musen i flere uger eller måneder. Selvfølgelig har man også brug for tid til at mærke efter om det er noget, men det bliver et problem hvis man ikke vil det lige meget. Fysisk begær bør ikke forveksles med følelser.
Jeg tænker selv, at jeg også skal melde helt klart ud. Jeg så engang en fyr i 3 måneder, som jeg vidste at jeg aldrig ville være kærester med. Jeg har stadig dårlig samvittighed over at jeg bare lod dagene gå, fordi jeg synes det var komfortabelt, for det endte jo med at han blev helt knust. Vi bliver nødt til at være lidt mindre egoistiske og også tænke på, at der er en anden person i denne relation.

At investere sig selv
Jeg oplever, at jeg bruger mange ressourcer på at lære et nyt menneske at kende, og på at vise hvem jeg selv er. Jeg investerer så ekstremt meget af mig selv, men også af min tid. Jeg er nok typen som går meget helhjertet ind i projektet, hvis jeg dater en fyr. Jeg kan godt lide, at det er meget intenst og at man ses meget i starten – således kan man hurtigere afdække om det er noget
Jeg synes helt ærligt, at det kan være ret hårdt og slide på én at være single. Man møder jo datingverdenen med alt hvad man har – og alt hvad man er. Så man står jo også kun selv til måls for, hvis at andre ikke ønsker at det skal blive til mere.  Når det går i vasken har jeg indimellem haft en tendens til at tænke, at det var fordi jeg ikke var god nok. Selvom jeg virkelig prøver at sige til mig selv, at jeg ikke er forkert, bare fordi vi ikke passer sammen.  Jeg tror de fleste kvinder kender til at man tænker at man ikke var fin nok, tynd nok, sjov nok  (indsæt selv). Jeg hører dog også tit: “Nå, hvad var der så i vejen med ham?” – og der er jo ikke nødvendigvis noget i vejen eller forkert ved ham, vi var bare ikke et godt match.

5 Comments
 1. Hej Maya

  Jeg følger dig på de sociale medier og tak for endnu et godt indlæg!.
  At dating verden til tider kan være brutal har jeg personligt en del erfaring med. Det er ligesom en jobsamtale hvor man skal forsvare sig og desværre har jeg endnu ikke knækket koden til, hvad man som mand skal præstere / vise for at være interessant nok.. Jeg stiller altid spørgsmål ved mit eget udseende og performance når en kvinde svare efter en date : du virker til at være en sød en person osv., men…

  Det gør en forvirret når man jo egentlig bare er sig selv og prøver at virke sød og det på en måde også må have gjort indtryk Ud fra den besked man modtog efter daten. Det er hårdt og i sær for mig da jeg desværre ikke har nogen erfaring med Kvinder og kun har prøvet at være på første dates.

  Jeg har flere gange set dig på tinder og også givet dig likes selvom jeg har været bevidst om det nok ikke ville være gengældt. ( det er ikke for at sætte dig i en bås )., men du er bestemt en rigtig flot kvinde og jeg har ladet mig spekulere over hvilken type mand du mon kan lide.
  Jeg har undret mig over hvordan en så flot kvinde kan være single og som jeg nu kan læse syntes at det er lidt svært med dating. Dit indlæg ” ramte mig meget “, fordi jeg på en måde ser op til dig og synes at det er vildt sejt og kunne følge med på sidelinjen af en som har gang i så mange ting som du har.

  Tak, du må have en god dag 🙂

  Mvh Andreas

  1. Hej Andreas 🙂

   Tak for din kommentar. 🙂

   Dating er ikke nemt overhovedet!!

   Og måske tinder bare nogle gange gør det ekstra svært, fordi man ikke har lang tid til at vurdere et andet menneske. For mig har jeg jo på et nano-sekund vurderet om jeg swiper den ene eller anden vej..
   Måske kan du hente tinder gold, så behøver du også kun forholde dig til dem der har swipet ja til dig 🙂

   jeg har prøvet at skrive et indlæg om hvilken type mand jeg søger, hvis du har interesse i at læse det 🙂

   Held og lykke med kærligheden!
   KH M

 2. Hej Maya.
  Så fint skrevet og kan helt sikkert sætte mig ind i dine tanker omkring dating verdenen. Synes det er rart at læse at man ikke er den eneste der har disse tanker. Personligt synes jeg selv at det er blevet lidt uoverskueligt og stressende at være single. Det at der er så mange apps og netsider hvor du har mulighed for at søge dates og som jeg hurtigt synes kan komme til at fremstå overfladisk. Og som du selv kommer ind på så kan man støde hvor mange forskellige mænd. Men tak for fordi du deler dine tanker. Jeg synes din blog er dejlig nede på jorden og inspirerende. Kh.

Leave a Reply

Your email address will not be published.