Skal man gå på kompromis for at finde kærligheden?

“Skal man gå på kompromis for at finde kærligheden?” – Er noget som jeg har tænkt en del over i mine single-år, og jeg har klart prøvet at udfordre mig selv på det område, ved også at udforske, hvad der egentligt er det vigtigste for mig. Flere af mine veninder og bekendte har nemlig sagt, at man jo må gå lidt på kompromis med nogle ting – for ellers lykkedes det aldrig (?).
Jeg vil have følelsen af at jeg ikke går på kompromis med noget med den mand, som skal være min kæreste.  Der skal ikke være en masse “men ‘er” – han skal være lige som han skal være, og være lige dén han er. 🙂 <3

Jeg tror dog på, at vi skal gøre op med os selv, hvad det er for nogle ting som er vigtigst for os. For jeg tror at mange bliver lidt for fokuserede på “tjeklisten”.  Det er i min optik ikke vigtigt om en fyr har lyst eller mørkt hår, om han er 175cm eller 195cm. Det giver mig derfor ikke en følelse af at gå på kompromis. Det vigtigste for mig, at vi har nogle af de samme interesser, de samme værdier, drømme osv.
(Læs indlægget: Drømmemanden)

Jeg har gået for meget på kompromis med nogen af dem jeg har datet tidligere, der har  altid været et “men”.”... Men han er ryger”, “… Men han træner ikke og har en usund livsstil”  osv.
Jeg har sommetider følt at jeg er gået så meget på kompromis, at jeg faktisk er gået på kompromis mig selv og alt hvad jeg står for. Jeg er blevet meget mere bevidst om,  hvad jeg ikke kan leve med. 🙂
Jeg vil ikke gå på kompromis med kærligheden – og det ved jeg også, at jeg ikke behøver. <3

Hvad tænker I? 

Jeg medvirker forresten i Carolines podcast, hvor jeg blandt andet taler om mænd og dating: her. 

2 Comments
 1. Jeg må indrømme, at jeg er faldet over din blog lidt ad tilfældighedens veje, men dine indlæg omkring dating fangede mig. Nu ved jeg godt, at jeg, som mand, måske falder lidt uden for din målgruppe for hvem der læser og kommenterer på dine posts, men jeg har alligevel ikke kunne dy mig for at kommentere på det.

  Ærlighed i dating og mere dating som i de gamle dage, med gentleman-ness og hvor man tager sig tid til at lære hinanden at kende. Det tror jeg ville løse rigtig mange problemer og give mere stabile relationer end datingkulturen i dag! Men jeg savner et bud på, hvordan du ser vi finder en løsning på det? Jeg personligt kender ingen anden måde at date på, kald mig bare gammeldags, og har været på flere dates end jeg tør tælle sammen. Resultatet forbliver desværre det samme = fortsat single. Jeg er naturligvis blevet nogle erfaringer rigere, men er tilsyneladende ikke i stand til at omsætte dem i praksis. Ofte har jeg taget mig i, at køre samme fremgangsmåde som dig. Tage en pause fra dating/tinder. Tro på, at man nok bare ikke har mødt den rigtige. Men før man kigger sig om, går årene bare uden man nærmer sig målet. Så kan det godt være, at veninderne/vennerne siger, at det nok skal gå og at den rette er lige om hjørnet osv., men virkeligheden siger bare noget andet.

  For mig at se ligger udfordringen lidt et andet sted. Kort fortalt vil alle gerne “score op ad” eller “hellere undvære end nøjes” som det vist også omtales i folks profiltekster. Via internettets muligheder og tinder i særlighed, ophøjes det ydre og de mange muligheder, som netop forstærker alt der modarbejder ærlighed og det “gammeldags” i dating. Ens grundværdier udviskes eller kommer aldrig til sin ret. Man kan altid swipe videre og se om græsset er grønnere på den anden side, men det bliver Aarhus ikke en større by af. Jeg har vendt dette med flere venner, men mangler lidt en kvindes perspektiv på det. Derfor synes jeg dine indlæg er interessante. Hvis der findes kvinder og mænd med samme værdier inden for dating, hvorfor mødes de så netop ikke?

  Jeg har ikke svaret heller, men jeg savner lidt, at der sættes fokus på sociale grupper, hvor man kan møde ligesindede. På det punkt, synes jeg vores kultur er meget lukket i Danmark. I udlandet virker folk meget mere åbne når man f.eks deltager i en træningslejr, et madlavningskursus eller anden social begivenhed. Min tålmodighed med tinder er brugt op, og jeg håber at datingkulturen snart videreudvikler sig, gerne i en retning, der betyder, at folk lærer hinanden lidt at kende først, og dernæst dater 😀

  1. Hej Christian!
   Spændende at høre dit perspektiv på det hele! 🙂
   Jeg har desværre ikke løsningen heller… Men ja, jeg ved heller ikke lige om jeg vender tilbage til tinder, håber nok også bare at jeg falder ind i den rette. På en anden måde end man lige plejer! 🙂 ..
   Men ja, man skal nok bare være tålmodig – og måske også prøve noget andet end det man plejer, en anden strategi etc. Men jeg ved sku heller ikke… 🙂

   Held og lykke med det i hvert fald!

   KH

Leave a Reply

Your email address will not be published.