Styrke & sårbarhed

Årsskiftet har givet mig anledning til en del refleksion over hvordan jeg er – og hvordan jeg agerer i verdenen. Det lyder måske en smule ‘navlepillende’ – men nogle gange tror jeg at der kan være noget rigtigt i ordlyden “indsigt før udsigt“. Jeg tror på, at hvis vi formår at forstå os selv- og være i kontakt med vores forskellige sider, så kan vi interagerer og tilknytte os med andre mennesker på et andet plan.  Som Svend Brinkmann skrev i sit nytårsforsæt – så kan det være at vi skal forbedre os i rent faktisk at tænke lidt mere “indenfor boksen”…
Dette indlæg bliver nok lidt en tankestrøm, men jeg håber at der kan være noget af det som kan give mening for dig; mine ord – eller fordi det får dig til at reflektere over dit eget liv.

Den seneste tid har jeg tænkt mere over, hvordan jeg kan connecte med mig selv og andre mennesker. Jeg ved, at jeg er nødt til at prioritere mit eget velbefindende højt, for ellers kan jeg ikke være noget for andre. Jeg har blandt andet brug for alene tid så jeg kan lade op. Jeg har ekstremt mange tanker som hele tiden kører rundt i mit hovede, og jeg har brug for ro til at placere dem i de rigtige kasser.
Derudover har det også hjulpet mig, at jeg generelt er blevet endnu mere selektiv når jeg vælger, hvem jeg vil bruge min tid med. Jeg har brug for at relationer har dybde, således at jeg føler mig tilknyttet til vedkommende. De overfladiske venskaber giver mig ikke så meget værdi.
______________________________________________________

Styrke og sårbarhed er to ting jeg gerne vil fremhæve. I dette år håber jeg på at kunne finde balancen mellem at være stærk og være sårbar- fordi der skal være plads til begge dele – og dét ene ikke udelukker det andet. Jeg ved, at jeg på mange områder er ‘stærk’ – og har succes med mange af de ting jeg foretager mig. På trods af at jeg har styr på meget i mit liv, så er der også ting som er svære for mig…

I de sidste par år har angst og tankekaos taget overhånd, hvilket jeg begyndte at kunne mærke på krop og sind. For nogle måneder siden startede jeg derfor i et forløb hos en psykolog, hvilket har været den bedste beslutning. Den kognitive terapi har allerede åbnet op for nogle ting, belyst mine ‘problemer’ – og givet mig redskaber til at håndtere angsten. Jeg vil selvfølgelig gerne åbne mere op for dette emne, men det er virkelig noget som er ekstremt sårbart for mig, så jeg er nødt til at gøre det i mit tempo..

Selvom det føles som om, at jeg lige nu kun ridser i overfladen, så har dét at se min angst og sårbarhed i øjnene ændret den måde jeg ser mig selv og verdenen på.
Det er så vigtigt at tro på, at man er god nok som den man er. At vise vores sårbarhed er måske noget af det, som også får os til at connecte med andre mennesker på et højere plan. Jeg håber, at jeg måske endda kan vende min sårbarhed til at være en af mine styrker en dag.

LÆS OGSÅ: At blogge mere personligt og sårbart / At reagere på stemninger

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.