Den ultimative følelse af frihed


Foto: Vebjørn Munkvold 

Jeg stornyheder, at være her i Costa Rica – og i særdeleshed alle de timer jeg bruger på mit surfboard; det er FANTASTISK!!!! At surfe giver mig den vildeste følelse af frihed!

Når man surfer er der ingen stress, ingen emails, ingen forventinger. Det hele handler kun om at fange den næste bølge, komme op at stå – og holde balancen. Jeg er så fokuseret, at jeg ikke kan tænke på andet. For en som mig der altid har gang i noget – og som altid tænker enormt meget, så er det virkelig befriende med sådan et fristed.

Jeg er enormt ked af at jeg ikke kan surfe tæt på hvor jeg bor, jeg har 2 timer til nærmeste surf spot – og det kommer altså ikke i nærheden af Costa Rica, selvom cold hawaii har et godt ry.
Jeg har ikke kunne finde andre aktiviteter som giver mig den samme ro og glæde.
Derfor gør det mig virkelig trist, at jeg snart skal rejse hjem herfra. Jeg er ikke god til at rejse afsted fra mit hjem, men jeg har endnu sværere ved at tage hjem igen, selvom det lyder mærkeligt. Jeg tænker allerede på, hvornår jeg kan komme tilbage til dette magiske spot.
Jeg drømmer om at tage herned for 1-2 måneder – og virkelig få helt styr på at surfe – for jeg er stadig ikke en haj!  ..  Men level 2 har den længste “transit-tid” – og kan faktisk tage 2-5 år, alt efter hvor meget man surfer, før man er level 3.
Jeg er nået så langt på de her 2 uger, fra at surfe på de hvide bølger befinder jeg mig nu i lineuppen med de ‘rigtige’ surfere – og forsøger at fange de grønne bølger. Jeg vil være en selvstændig surfer, så jeg selv kan se hvilke bølger der er gode for mig.  Jeg har stadig brug for coaching – men der er også noget smukt ved hele den her læringsproces. Jeg ved godt, at jeg har lang vej endnu, men jeg kan se at jeg forbedre mig hver eneste dag.
Jeg er så glad. Helt inde i kernen.  Det er længe siden jeg har haft det sådan her.  Jeg har ikke lyst til at forlade dette solrige sted. <3

2 Comments
 1. Det lyder saa skoent, Maya!!! Og man kan jo altsaa ogsaa bare se, hvordan du straaler, det er dejligt! Jeg har ogsaa en kaempe droem om engang at give mig i kast med at surfe, men jeg synes det virker saa svaert og uoverskueligt her fra den kolde nord. Hvordan vil du foreslaa, at man kommer igang?
  Stort kram

  1. Hej Josefine!
   Jeg vil klart anbefale at man tager en surfskole fx- Lapoint. Og gerne tager 2-3 uger der, så man får det lidt ind under huden.. Jeg har jo kun prøvet den skole – og den får mine varmeste anbefalinger. Jeg synes at jeg er kommet langt med bare 3 uger på boardet samlet set.
   Fremadrettet vil jeg planlægge mine ferier efter at der også skal være et surfspot i nærheden !:)
   Næste destination håber jeg på bliver sri lanka.
   KH

Leave a Reply

Your email address will not be published.