Om tårer i en lufthavn

 

Foto: Vebjørn Munkvold

Jeg sidder lige nu i lufthavnen i Costa Rica, min rejse hjem til Danmark begynder om lidt.  Om ca et døgn står jeg igen på dansk jord, hvilket jeg ved at der er betydningsfulde mennesker i mit liv som sætter pris på.  Jeg håber, at når jeg kommer hjem til min egen lejlighed kan se, at det var den rigtige beslutning. 

Lige nu er jeg meget i tvivl. Som du måske så på min story, så var det en meget tårevædet afsked med Costa Rica.  

Jeg optog et klip en time inden jeg skulle ud til lufthavnen, hvor jeg i tårer prøvede at forklare hvorfor det er så svært for mig, at tage hjem.  Som sagt så tror jeg at alle kender til at det kan være enormt trist at skulle rejse hjem fra en fantastisk ferie, men for mig føltes det bare helt forkert…   

Der er intet i mig, som har lyst til at rejse hjem. Det er ikke fordi, at jeg ikke har noget eller nogle derhjemme som betyder noget for mig , eller at jeg ikke er glad for mit liv i Danmark generelt.  Jeg var bare ikke klar til at eventyret skulle slutte nu.  

Der er selvfølgelig en masse grunde til, at jeg er nødt til at rejse til Danmark, fx arbejdsmæssige forpligtelser. 

Jeg tror virkelig, at jeg fandt mit “happy place” her i Costa Rica. Jeg kan simpelthen ikke komme i tanke om, hvornår jeg sidst har følt mig så lykkelig, glad, let og fri.  Det har været helt overvældende at mærke, hvordan at det hele lysnede for mig. 

Jeg har svært ved at sætte ord på det hele, for jeg har et helt hav af følelser lige nu, som sender mine tanker i alle mulige forskellige retninger. Jeg ved simpelthen ikke, hvad der kommer til at ske nu.  

Jeg ved ikke om der er noget jeg kan gøre i min hverdag, så jeg føler mig endnu mere tilpas og glad.  Jeg ved ikke, om det er den rigtige beslutning at rejse hjem. Jeg ved ikke hvornår, at jeg kan rejse igen – og jeg ved heller ikke hvortil det bliver næste gang. Og jeg ved ikke – om jeg skal tage væk fra Danmark i lidt længere tid, så jeg måske kan finde roen helt i mit liv, til at finde ud af hvad jeg gerne vil. 

Det er selvfølgelig ikke sidste gang, at jeg besøger Costa Rica, for det land har gjort så stort indtryk på mig, det er helt magisk!! Jeg var ved at græde af lykke da jeg så aberne der sad i træerne og pelikanens der fløj over mig når jeg surfede. Jeg har mødt de sødeste og inspirerende mennesker – som har lært mig at surfe, men også lært mig en masse andet om livets perspektiver. 

For mig var det så meget mere end en ferie, men også en indre rejse , som har udviklet mig – og måske også fået mig til at indse, hvor stor verdenen er og hvor mange muligheder der ligger lige foran ens fødder.    

Tak for jeres søde kommentarer på Instagram, i er så fantastiske at I bruger jeres tid på at sende mig en tanke.  ❤️

Et speciel tak til mine bedste veninder; Jeg ved at i altid støtter mig, selvom jeg sidder  på den anden side af jorden. ❤️ og kære familie; tak for jeres arme altid står åbne, uanset hvor lang tid jeg er væk.❤️

7 Comments
 1. Søde Maya,
  Du kunne prøve at kigge på konceptet “digital nomad” hvis du ikke kender det allerede. Ideen er at man skaber sig en karriere hvor man kan arbejde fra hvor som helst hvis der er en internetforbindelse. Der er forskellige grupper du kan tjekke ud på Facebook som er super aktive og klar på at hjælpe!
  Kram 🙂

  1. Hej Josefine, jo jeg kender godt konceptet – og det ville jeg også elske <3

   Det ville jo til dels være en mulighed at lave kun online træning – og så influenser delen.
   Problemet er dog, at kampagner ofte er danske produkter – og det er ikke så nemt at få sendt noget om på den anden side af jorden… Men jo, det er noget jeg går og tænker over… Men det er ikke så let igen! 🙂
   Kram <3

 2. Hej Maya,

  Jeg tænker, at du sikkert også har overvejet at arbejde som personlig træner i udlandet? Fx i Dubai. Men ville nu lige nævne det alligevel, da jeg selv kender trangen til at tage væk i en periode 🙂

  1. Hej Diana! 🙂
   Ja, jeg har hørt om flere der gør dét. Og jeg overvejede det også med Barcelona på et tidspunkt, men var bange for, at det ikke var så nemt at skaffe klienter – jeg tror dog ikke det er et problem i Dubai. Jeg ved dog ikke lige om det er noget for mig, selvom jeg godt kan se at det på papiret kunne være en god idé, for at komme lidt væk fra det hele. <3

   Men jo, ét eller andet skal der nok ske! For jeg føler mig ikke glad helt nede i maven for tiden! <3

   KH

   1. Men hvis jeg skulle flytte, så skulle det også være et sted hvor jeg kunne surfe -og gerne et spansktalende land. <3

 3. Åh Costa Rica er et fantastisk land! Var på ferie der for et år siden og skal helt sikkert tilbage dertil igen en dag!! Drømmen om at åbne et lille fint hotel og bo der i nogle år lever i allerhøjeste grad! <3

  1. Hej Sabine!
   Ja det er et fantastisk land- og ikke “så turistet” på den dårlige måde 🙂
   Det synes jeg du skal gøre 😀 <3

   KH

Leave a Reply

Your email address will not be published.