Den forkerte beslutning – og hvad så nu?

Foto: Karl Roos – Costa Rica, Hermosa beach 

Jeg føler mig stadig helt omtumlet efter min hjemkomst fra Costa Rica. Jeg kan ikke falde i søvn om aftenen og jeg kan ikke stå op om morgenen – jetlag og mine tanker holder mig vågen. Hvis du bare har fulgt en lille smule med, så ved du også at det var meget hårdt for mig at forlade Costa Rica  Jeg følte jeg fandt mit happy place – og nu sidder jeg tilbage i Danmark og ved slet ikke hvad jeg skal stille op.

Jeg følte jeg træf den forkerte beslutning ved at tage hjem  – og det er ellers meget sjældent, at jeg føler at jeg træffer en forkert beslutning, fordi jeg normalt er meget god til at mærke efter, hvad der vil gøre mig glad.  Jeg mærkede allerede nogle dage før min hjemrejse, at jeg var ekstremt ked af at jeg skulle rejse hjem. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg sad og undersøgte hvad det kostede at ombooke flybilletten, hvilket faktisk ikke var særlig dyrt. Jeg vidste at hvis jeg skulle blive, så skulle jeg havde styr på alt indenfor de næste par dage, for også at kunne ombooke det hotel jeg havde booket i San José inden jeg skulle flyve hjem. Jeg undersøgte ligeledes hotel/hostels i Santa Teresa – og fik endda tilbudt at bo et sted gratis…. Og hvad der så skete fra at være så besluttet til at jeg alligevel valgte hjemrejsen kan jeg nærmest ikke svare på.  Først og fremmest blev jeg om torsdagen ramt af en slem madforgiftning og dehydrering, som resulterede i at jeg måtte på sygehuset for at få medicin og væske. Efterfølgende fik jeg en meget dyr regning, som mit forsikringsselskab nægter at betale, selvom jeg mener at de naturligvis skal – men det er en anden sag.  Derudover har jeg jo selvfølgelig også en masse arbejdsmæssige forpligtelser i Danmark, som jeg jo ikke bare kan løbe fra. Jeg blev i hvert fald ramt af moralske tanker, der fik mig til at føle, at jeg selvfølgelig ikke bare kunne forlænge mit ophold.  Jeg er selvstændig personlig træner og det er selvfølgelig ekstremt vigtigt, at mine klienter er glade og tilfredse for deres forløb. Jeg tror dog ikke, at nogen af dem ikke ville kunne acceptere at jeg kom fx. en uge senere hjem. De er i hvert fald de sødeste og mest forstående kvinder, så jeg tror godt vi kunne have fundet en løsning. Men uanset hvad jeg tænker nu, så fik det mig til at indse, at jeg ikke blot kunne ombooke min billet.  Jeg ved også godt, at det jo kun ville kunne købe mig en lille smule tid, og ikke være en permanent løsning. Så selvom jeg FORTRYDER, at jeg ikke blev et par dage mere mens det rent faktisk var en mulighed, så ved jeg også at det er fordi, at jeg har brug for mere end bare et par dage/uger i Costa Rica.

Hjemrejsen var så umenneskelig hård – for alt i mig følte at det var forkert. At det ikke var meningen at jeg skulle forlade CR. Jeg kan simpelthen ikke huske hvornår jeg sidst har været så ulykkelig, som da jeg var på vej ud i den lufthavn. Selve flyrejsen gik okay, men kun fordi jeg prøvede at acceptere at jeg kun tog hjem for at tage afsted igen. Jeg fik så mange søde beskeder fra jer på Instagram – og alle var fyldt med så kloge og opmuntrende ord.  Jeg må virkelig sige, at jeg slet ikke havde forventet den respons, men det giver mig kun lyst til at være mere åben og ærlig i denne proces.
Lige nu er det alt der optager mig, at jeg bare vil afsted igen: hurtigst muligt!! Når jeg rejser er det altid med en hjemrejse-flybillet  og jeg har lyst til at gøre det anderledes næste gang….

Så lige nu er der ekstremt mange tanker – og jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte… Først og fremmest tænker jeg, at lige nu har jeg hverken en kæreste, børn, et “fast” arbejde  – og jeg ejer ikke min lejlighed. Det betyder jo også, at nu er et godt tidspunkt til at rejse ud i verdenen. Jeg har siden, at jeg arbejdede som guide på Mallorca i 2011 virkelig mærket den konstante udlængsel. Det er ikke første gang, at jeg skriver om dette på bloggen. Hver gang jeg rejser, så blusser det hele op -og jeg vil aldrig hjem, uanset hvor i verdenen jeg har været. Denne gang var det helt ekstremt og jeg kan ikke bare lukke øjnene for dét. Jeg føler, at jeg bliver nødt til at undersøge om det blot er ‘ferievibes’ som gør, at jeg føler mig lykkelig når jeg rejser – eller om den følelse også vil være der, hvis jeg permanent bor et andet sted end i Danmark?

I Costa Rica mærkede jeg, hvordan det føles at være lykkelig – og hvordan jeg pludseligt kunne grine helt nede fra maven igen. Jeg har da helt sikkert en masse ting i Danmark at være glad over; min skønne familie, de bedste veninder – og et arbejde som føles som et drømmejob, og som giver mig stor fleksibilitet. Jeg har MEGET at være taknemmelig for i min hverdag..
Jeg har dog længe følt, at min hverdag strammer om mig, uden at jeg helt kan sætte ord på hvorfor.  jeg ville ønske, at jeg blot kunne justere nogle småting i min hverdag og så blive glad. Jeg har virkelig prøvet, at tænke over hvad der kunne gøre mig mere lykkelig lige nu; et andet job? flere penge? en ny lejlighed? en kæreste? …  Men man kan ikke købe sig til lykke – og andre mennesker er ikke ansvarlige for min lykke – det er en følelse som skal komme fra mig selv.   Så hvad vil gøre mig lykkelig er jo også et meget eksistentielt spørgsmål, og nok et lidt stort emne at tage op i dette indlæg.

Jeg har i mange år tænkt over om jeg skulle bo i udlandet igen. Selvom jeg efter hver rejse har haft ekstremt udlængsel, så ved jeg også at jeg hurtigt bliver grebet af hverdagen igen – og så bliver det ikke til noget. Men jeg har jo ikke lyst til at gå og være “mellem-tilfreds” – og bare lade den ene dag tage den anden. Jeg vil jo gerne føle mig glad og lykkelig. Jeg ved godt, at jeg selvfølgelig lige skal lande og ikke tage nogen forhastede beslutninger, men jeg tror at jeg denne gang har brug for at følge mit hjerte og tage afsted.  Selvom jeg lige nu har hundrede tusinde bekymringer, så må jeg jo bare tage fat i dem én af gangen. Jeg kunne jo godt bare sige min lejlighed op og sælge alt jeg ejer, men jeg kan mærke, at jeg gerne vil have en ‘plan’.  Derfor ville det mest optimale være at jeg vidste, at jeg havde et job og et sted at bo når jeg kom frem.. Jeg drømmer om at bo et sted med palmer, solskin og hvor jeg kan surfe – så lige nu er Costa Rica eller Portugal de lande jeg tænker mest på. Jeg har fundet et job, som jeg vil søge og måske dét kan blive starten på dette eventyr…. Tak fordi du læste med. <3

 

16 Comments
 1. Gør det! Afsted med dig – med de tanker og følelser vil du i hvert fald aldrig fortryde, at du tóg afsted 😉

 2. Afsted med dig! Jeg har altid haft en udlængsel – og gjorde ikke rigtigt noget ved det. Nu sidder jeg her – mand, 2 børn, hus og arbejde. Jeg kommer jo aldrig afsted… så gør det nu – det værste der kan ske, er at du kommer hjem før tid😊

 3. Det er meget inspirerende at læse om de tanker, du gør dig, og jeg synes virkelig det er sejt af dig, at du også “tør” at handle på dem!

  1. Hej Malene. <3
   Tusinde tak! Nu må vi Se om jeg virkelig tør at handle på dem, men jeg håber det <3 🙂
   KH

 4. Kan kun anbefale at følge den udlængsel. Og med et job som vores kan man jo heldigvis arbejde fra næsten hele verden! Jeg er i Dubai på 3. år og kunne ikke være lykkeligere for den beslutning.

  Jeg gjorde selv det med at have et job, og en plan. Det har jeg aldrig fortrudt! Hvis man vælger den forkerte plan, kan man jo altid vælge om. Men så kommer man i det mindste ned til en form for struktur og har lidt hjælp i opstarten. Du må altid hive fat i mig hvis du har spørgsmål til at tage springet ud i det.

  1. Hej Amanda Louise, Du er så sej! Jeg kan godt huske dengang du tog afsted, det virker til at du nyder livet i Dubai! 🙂

   Jeg håber, at jeg finder ud af hvad der skal ske for mig. <3

   Knus

 5. Istemmer: gør det! Så snart man har mand, hus og børn er man låst og så er der seriøse barrierer for at kunne gøre noget sådant. Do it. Og tænk altid: hvad er det værste der kan ske? Kan også være du finder job når du er derovre?

  1. Ja lige præcis <3 🙂 … Ja hvad er det værste der kan ske? – Jeg rejser videre – eller kommer hjem igen!! <3 🙂

   Ja, men ville gerne have et job inden, hvis det er muligt. <3

 6. Go for it! Den bedste beslutning jeg nogensinde tog var, at rejse til udladet på ubestemt tid. Gør det nu, mens du er ung, ingen forpligtelser har, og har modet på det. SPRING UD I DET! alt andet skal nok falde på plads. Og hey – DK er aldrig længere end en flyrejse væk 😉

 7. Hej Maya! Du har jo en blog og en stor Instagram profil som jeg tænker må give dig lidt indtjening og så kunne du nok sagtens finde dig et arbejde fx i CR og tjene lidt til føden 😊 Leveomkostningerne der er jo lavere end her og hvis det er der du følte en lykke, så synes jeg du burde springe ud i det. Det gode ved at være fra Danmark er jo at hvis du kommer hjem igen så skal du nok klare det økonomisk og socialt osv.😊 du har jo også en sygeplejerske uddannelse som du måske kunne bruge dernede. Måske på et privat hospital eller lignene! Har selv rejst meget i netop den del af verden, og hvis jeg ikke havde fået mig en dejlig kæreste her i Danmark, så var jeg Long gone og boede med garanti også i Latinamerika. I hvert fald for en periode 😊❤️

  1. Hej Annie <3
   Ja, jeg tjener penge på min blog, men da de kampagner jeg laver er for danske virksomheder – – og oftest er et produkt, så kan det ikke lade sig gøre hvis jeg sidder på den anden side af jorden, jeg skal jo have produktet fysisk i hænderne, for at kunne lave reklame, i de fleste tilfælde i hvert fald! 🙂 … Men er det et sted i europa, så kan det godt lade sig gøre måske at fortsætte med at lave nogle kampagner. som kunne være relevante! 🙂 …
   Jeg er mere hooked på at bruge min personlig træner uddannelse til noget, end sygeplejerske, – må indrømme at det nok er et lukket kapitel for mig med sygeplejen 🙂 ..

   Jeg må se hvad der sker <3 🙂
   Tak for opbakningen i hvert fald! 🙂

   Og ja, jeg må skynde mig afsted inden jeg får en kæreste, hehe! 🙂

   KH

 8. Hej,
  Det er da bare med at komme afsted – kort og godt. Tag chancen – ingen problem i dag at være væk fra familien og venner. Du vil uden tvivl modtage besøg og masser af beskeder – noget nemmere end pr alm post som for flere år siden😏😳😀
  Hvis du skulle fortryde, ja så er du bare et klik til en flybillet væk.👏😍
  Give it a try.
  Ps: Jeg er SÅ glad for min røremaskine som jeg vandt.
  Sender dig alle de bedste tanker og masser af held og lykke🙏😀
  Kh Trine😘

Leave a Reply

Your email address will not be published.