Et hverdagsliv med mere glæde, energi og overskud?

Jeg har lige været på en fantastisk rejse til Costa Rica, hvilket du måske har set. Rejser får mig altid til at reflektere en hel del over, hvordan jeg lever mit liv – og om der er ting som jeg kan optimere når jeg kommer hjem.
Jeg har i lang tid følt mig ret energiforladt, ked af det – og generelt i underskud af overskud. Jeg har følt mig ret presset arbejdsmæssigt og været ramt af lidt vinter blues. Derudover har det været et hårdt halvt år på ‘kærlighedsfronten’ – med skuffelser , svigt og i sidste ende et knust hjerte.  

Costa Rica var på alle måder magisk, jeg mærkede hvordan det hele lysnede igen. Jeg kunne mærke hvordan palmer, surf, natur, afslapning og de bedste mennesker fik solen til at skinne på mig igen.   Jeg havde som sagt ikke troet at jeg skulle rejse 9500 km væk for at mærke lykken indeni igen.

Det var hjerteskærende at forlade mit “happy place” – og jeg ved ikke helt hvad jeg skal stille op nu. Jeg tænker meget på, at tage tilbage. Jeg tænker på at søge job i udlandet. Tænker på at sælge alt jeg ejer – bare for at have verden som min legeplads.  Det er store beslutninger – og ikke bare nogen, som man tager på én dag!

Jeg har dog tænkt over, hvad det er for nogle ting – som jeg gerne vil prøve at ændre i min hverdag, så jeg ikke bare ender tilbage i have grå skyer hængende over mig. Så derfor skrev jeg under min lange flyvetur en liste med ting som jeg gerne vil ændre/optimere, fordi jeg ved at det har betydning for hvordan jeg har det. Måske kan du finde inspiration, eller tænke over om der er noget i dit liv, som står i vejen for at dine celler danser. <3

– Være mere ærlig på mine sociale medier. Jeg åbnede en del mere op på rejsen end jeg havde troet, at jeg kunne – og det var enormt befriende at vise flere sider af mig selv, også selvom det fx var en video hvor jeg var frygtelig ked af det.
–  Være mere offline – og dermed være mere til stede i det virkelige liv
– Bruge mindre makeup til dagligt – efter 3 uger uden mascara har jeg nærmest vænnet mig til det, og Gud hvor er det bare rart!
– Mærke endnu efter, hvad jeg føler – og turde handle på min mavefornemmelse.
– Strukturere mit arbejde mere – mere singletasking!
– Nyde den frihed  og fleksibilitet mit arbejde giver mig
– Stå tidligt op om morgenen og gå tidligt i seng!  – jeg har længe haft en rytme som jeg faktisk var ret træt af.  I Costa Rica stod jeg op næsten hver dag 5.15 for at surfe i solopgang. Så jeg burde kunne stå før op og få mere ud af min dag.
– Ikke energidrikke hver dag  – fordi det har føltes som en afhængighed, men som jeg ikke har kunne komme ud af. Nu har jeg ikke drukket nogen i 3 uger og føler jeg har en bedre energi og sover bedre om natten.
– Gå flere ture i skoven , fordi det er noget af det bedste jeg ved, men som jeg tit nedprioterer.
– Se flere solnedgange , fordi de er magiske – og helt gratis hverdagslykke
– Spise flere grøntsager og mere frugt – fordi det er godt for min krop, og fordi jeg elsker det og føler mig ekstra sund når jeg skruer op for dem!
– Drikke mere vand
– Mindre skal og burde- mere lyst i hverdagen !!!
– Læse flere bøger
– Skrive flere små poesitekster, selvom ingen sikkert får lov nogensinde at læse det.
– Fordybe mig når jeg ser film/serier , i stedet for at lave tusinde andre ting imens
– Bruge færre penge i hverdagen – og spare mere op til rejser <3
– Udstrækning hver dag , fordi jeg mærkede hvilken positiv indflydelse det havde på min krop i CR. Har stort set ikke haft smerter i hverken knæ eller hofte.
Træning skal være sjovt – og behøver ikke altid være et fast program!
– Flere venindeaftaler – fordi de er noget af det vigtigste i mit liv
– Rejse mere  – fordi det gør mig så lykkelig!  Jeg vil gerne tilbage til Costa Rica, men Sri Lanka og Portugal står også højt på ønskelisten!  Til sommer drømmer jeg om en tur i Norge/Sverige, hvor jeg bare kunne rejse rundt og tage det som det kommer.
– Mere spontanitet
– Mere surf!!!! – selvom det ikke er muligt her i Danmark
– Flere lystbetonede blogindlæg med hverdagstanker og følelser.
– Flere grin som kommer helt fra maven ❤️

8 Comments
 1. Hej Maja,

  Super inspirerende indlæg! Vil lige tilføje at der er masser af mulighed for surf i Klitmøller – ‘cold Hawaii’ 😃

  1. Hej Diana 🙂

   Ja selvfølgelig forkert at skrive, at der ikke er muligheder i DK – når der er cold hawaii 🙂

   Jeg har dog været der én gang – og jeg var ikke så begejstret, men måske det også bare var en dårlig dag! 🙂
   Men det er ikke rigtigt muligt for mig… Jeg har ikke bil, og det er ikke nemt at komme til med offentlig transport, plus det er ret dyrt at leje boards osv..
   Jeg kan nok bedre lide surf i udlandet 🙂

   KH M

 2. Sikke en dejlig liste, Maya. Det lyder til at du har haft en lidt hård vinterperiode og når du så endelig har mærket lykkens varme i hjertet, kan jeg godt forstå, at det må have været et svært farvel. Glæder mig til at følger lidt mere med hos dig 💛

 3. Dejligt, at du har haft en skøn tur til Costa Rica! At rejse alene, opleve noget på egen hånd og komme ned i gear uden at tænke på andre og hverdagens tummerum gør virkelig kun godt. Og sikke en god liste! Mange af punkterne vil jeg tilføje til min egen 🙂
  Knus Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published.