At sælge alt jeg ejer?

I går sagde jeg min lejlighed op og midt i juni skal jeg være ude. Det var en stor beslutning for mig, men nu føles det også som om at “nu sker det!”. Jeg flytter til udlandet i juli – og jeg er så glad!!!
Jeg vil gerne lade jer følge med i hele denne proces, og dele alle mine tanker med jer. Der var overraskende mange som gik med den samme drøm om at flytte til udlandet; så jeg håber, at mine ord og min kommende ‘rejse’, kan inspirere til at man gør, hvad man drømmer om.

Selvom jeg endnu ikke ved noget om min arbejdssitutation i udlandet, har jeg besluttet at uanset hvad der sker, så vil jeg rejse ud af landet til juli. Derfor har jeg også skulle opsige min lejlighed. Det føltes som et vigtigt flueben, at krydse på min liste, fordi den opsigelse jo muliggør at jeg kan tage afsted.. Nu er der så allerede startet de næste “bekymringer”og “småproblemer” – for hvad gør jeg lige med alt det jeg ejer? … Da jeg jo som sagt heller ikke har noget fast job i udlandet, så er det vigtigt, at jeg har så mange penge på min opsparing som overhovedet muligt. Derfor skal jeg allerede snart igang med at sortere alt jeg ejer:  Hvad skal med? Hvad skal gemmes ? Hvad kan sælges? Hvad skal gives væk til genbrug etc. ?  …   Jeg kan jo selvfølgelig ikke allerede nu pakke min kuffert og mit liv ned, men jeg kan godt begynde at få en idé om det. Jeg ved ikke hvor mange kilo jeg rejser afsted med – og da jeg forhåbentligt også får besøg, så kan det jo også være jeg kan få lidt ekstra ting derned med tiden.

Jeg ved jo ikke hvornår jeg kommer hjem til Danmark igen, hvis jeg nogensinde gør (shit, det er vildt at skrive dét!!). Men selvfølgelig vil jeg ikke sælge ting med affektionsværdi. Derudover er der også mange ting, som slet ikke kan betale sig at sælge fx. alt udstyr til køkkenet, da det jo er dyrt at skulle ud og købe det hele igen. Jeg forventer derfor at skulle betale for at have boxit eller ligende herhjemme imens.

Jeg er startet med mit kælderrum, hvor jeg har ekstremt mange ting opbevaret. Ting og tøj som jeg i hvert fald ikke har brugt i et års tid, så det skal helt klart sælges. Næste step bliver så at gå igang med alt det i min lejlighed,  jeg ved at jeg vil skille mig af med alle store ting; skab, seng, sofa, bord osv. Og så skal jeg selvfølgelig gennemgå alt i diverse skabe osv.

Generelt er den her “sælge-proces” enormt tidskrævende og lidt “trættende”. Jeg orker virkelig  ikke tage billeder, svare på spørgsmål og besøge posthuset  hele tiden – men det slipper jeg nok ikke helt for. Min plan er umiddelbart, at jeg vil aflevere alt tøj til Reshopit, hvor man så betaler for en bod, hvor de sælger det for en, selvom det desværre ikke er i Århus. Det er jo selvfølgelig begrænset, hvor meget der kan være på sådan en stand, men jeg ved at man også kan betale dem for, at de fylder op.  Det er jo netop også derfor at jeg starter allerede nu, så jeg kan jo også prøve af hvad/hvor det virker bedst at sælge.
Jeg kan dog mærke, at selvom det er lidt trættende – og især uoverskueligt, så er jeg ekstremt motiveret. For at få lidt ekstra penge på lommen til mit eventyr, ville jo være fantastisk!

Er der nogen af jer som har prøvet noget ligende – og som har nogle gode råd? 

15 Comments
 1. Hej Maya

  Hvor er det bare vildt, men skide sejt af dig! Og hold da op en “rejse” du skal til at foretage dig.
  Kan godt forstå det kan være overhvelmende med alle de ting der skal styr på inden afrejsen, men lyder til at du har nogle ret gode idéer om hvordan det hele skal foregå 😊🙌🏽

  Jeg har næsten lige fået tilbudet om at rejse til de kanarieske øer i et halvt til et helt år her til jul, sammen med min datters far og hans kæreste. Hun har familie dernede. Jeg har aldrig rigtig rejst, men kan mærke at der skal ske noget nyt under vingerne, så det er en rejse jeg er klar på ☺️🙌🏽
  Selvom det kun er så kort tid, så er der stadig mange ting der skal planlægges og have styr på inden, særligt når vi rejser med vores datter på snart 11 år, da hun jo så enten skal hjemmeskoles eller i en skole dernede.
  Mange af vores ting skal ligeledes også sælges og ellers opmagasineres indtil vi kommer hjem igen, og wauw et projekt!

  Men skønt at følge med i dine tanker om det, måske det kan give mig lidt inspiration med på vejen 🙏🏽

 2. Afhængig af hvor du flytter hen, så skal du naturligvis have opholdstilladelse, indrejsevisum og arbejdstilladelse på plads! For hvoren du arbejder skal du jo betale skat. Og du kan ofte kun opholde dig et par måneder i et land på et turistvisum. Dertil kommer sygeforsikring, for hvis du flytter fra DK, så gælder danske rejseforsikringer ikke længere, så du skal sørge for at købe en international en (for udeboende folk, er meget dyrt) eller forsikre dig internt i dit nye land. Mange lande kræver også fx lokale CPR numre for at oprette bankkonto i de lande og det fås kun med specielle visumtyper osv. Der er rigtig rigtig rigtig meget at få styr på og tænke på, når man flytter til udlandet. Vi bor i USA som er et ekstremt bøvlet land at flytte til – praktisk talt umuligt uden det rette visum. EU lande er naturligvis nemmere! Du skal helt klart overveje om dette mere er en forlænget rejse eller om du reelt set vil bosætte dig i et andet land ? Altså bo, arbejde, betale skat osv? Der er KÆMPE forskel på de to situationer! Den sidste åbner fx virkelig øjnene for hvor fantastisk DK er for arbejdende borgere mht vores velfærdssamfund. Den slags indser man ikke altid på forlængede ferie-ophold. Men det er også vanvittigt givende at prøve at arbejde i udlandet med udenlandske kolleger og en hel hverdag i et andet land. Jeg anbefaler det til alle der har muligheden, for man får udvidet sin horisont på utroligt mange måder. Men du skal overveje konsekvenserne ved at melde dig flyttet ud af DK – det betyder fx at du ikke kan gå til lægen når du er hjemme på visit. Al din hverdag rykker ud af landet og som sagt, ingen forsikringer gælder længere. Måske alle disse gøremål er mere håndgribelige når du har valgt dit land. Prøv at kontakte folk der har flyttet til netop det land – de vil have skræddersyet råd til.hele processen.

  1. Hej sofie. 🙂

   Tak for din kommentar <3 – I første omgang bliver det Europa – så det er heldigvis lidt nemmere 🙂

   Jeg ved ikke helt endnu hvad jeg skal, men ja der er ekstremt meget at tænke på !
   KH M

 3. I forhold til at sælge ud kan du jo også overveje at lave loppemarked i lejligheden. Simpelthen afsætte enten en lørdag/søndag eller begge dage hvor du sælger ud i alt det du vil. Så gøre status efter weekenden med det sidste som evt er tilbage ☺️

  1. Hej N 🙂

   ja det er også en mulighed, er bare bange for at der ikke er nok der ville møde op 🙂
   KH

 4. Hej Maya,
  Mega fedt at læse om din beslutning, det er så modigt 🙂 jeg har selv to gange solgt alle mine store ting og rejst ud. Først gang i 2 år og anden gang blot 6 måneder. Det er netop enormt tidskrævende og folk der springer fra osv. Vil anbefale dig at sætte de værdifulde og større ting til salg på DBA, jeg synes det virker lidt mere seriøst end blandt andet facebook.
  Jeg er virkelig inspireret af dig og håber jeg en dag finder mit Happy place 🙂 alt mulig held og lykke, glæder mig til at følge med 😊

  1. Hej Camilla 🙂
   Tusinde tak for din opbakning 🙂
   jeg har faktisk aldrig prøvet DBA; men det vil jeg da overveje så 🙂

   Jeg håber du finder dit happy place.
   KH M

 5. Hej Maya

  Faldt lige tilfældigt over din blog og dit opslag. Og jeg blev fanget! I august 2015 tog jeg en meget spontan beslutning om at droppe ud af mit studie og flytte til London for at studere i stedet. Faktisk fortalte jeg det ikke til nogen før end 2 uger inden jeg tog afsted, og der var nogle kære der blev lidt overrasket 😆🙈 Jeg boede i London i 3 år, og flyttede så hjem til København i sommers da jeg var blevet færdig med mit studie.
  Det har været en super oplevelse og mega spændene at bo i et andet land, men man oplever dog også nogle praktiske bump på vejen. Men det er alt sammen en del af oplevelsen 😊 Der findes mange grupper på fb for danskere der bor i forskellige lande hvor man ofte kan finde svar på de spørgsmål man støder på.
  Derudover kan det være en god ide lige at kende reglerne for folkepension og dagpenge for udenlandsdanskere. Dem kan du blandt andet læse om på Danes Worldwide. Jeg ved at reglerne for folkepension blev ændret sidste år.

  Men ellers gælder det bare om at kaste sig ud i det, og tage både opturene og nedturene som livsoplevelser 🙌

  Et lille tip: hvis du flytter til et land i EU så sørg for at få bestilt et blåt sygesikringskort fra det land du flytter til. Når du så er i Danmark kan du stadig gå til lægen herhjemme 😉

  Held og lykke med det hele 😊

  Mvh Maria

  1. Hej Maria 🙂

   Tusinde tak for din besked, det betyder meget, at der er så mange der vil dele deres erfaringer! <3
   Fedt, det vil jeg huske 🙂 ! Heldigvis et par tage til jeg skal på pension 😀

   KH

   1. Hej Maya
    Det er selvfølgelig langt tid til, men blot 5 år i udlandet betyder at man ikke har ret til fuld folkepension længere. Det er blot noget man skal have i mente 😊
    God søndag – Maria

 6. Fedt – man skal også gøre det mens man kan..
  Vi fremlejede vores lejlighed i det første år så vi lige kunne se udenlandseventyret an først så solgte ikke så meget…

  Lige et tip så kan du jo få dagpenge i 3 mdr. mens du søger job inden for EU hvis ikke du finder noget før 🙂

  1. Hej Rikke 🙂

   Ja det skal man jo nemlig!!

   jeg kan kun få dagpenge hvis jeg lukker min virksomhed, og det har jeg ik lige tænkt mig – i første omgang i hvert fald! 🙂
   Men tak for tippet! Tror også mange med samme drømme læser kommentarfeltet 🙂
   KH

 7. Jeg solgte alle møbler mv. på DBA og tog stort set alt andet med på et af Tradonos loppemarkedet og solgte det der. Men hvis du har tid ville jeg helt bestemt sælge så meget som muligt over nettet først, eller via nogen der tager det i kommission som du selv nævner. Man får ikke meget for ting på et loppemarked. Men alt i sæt gav det alligevel lidt ekstra cash og jeg kom af med det hele.

  Fløj selv afsted med 30 kilo og bruge så de næste år på at få resten med herned når jeg enten selv skulle hjem eller havde gæster der kom.

  Held og lykke <3

  1. Tak for tippet 🙂
   Jeg har også indtryk af, at man skal prøve at sælge andre steder først, fordi loppemarked bare bliver for billigt 🙂
   Ja, det er fedt at kunne flyve med 30 kg! men også nemmere hvis man ved man skal være et sted stationært… jeg kommer nok til at rejse lidt rundt til en start, så jeg må nok hellere se om jeg kan komme under 20…. Shit.. 🙂 !

   Tak for dine gode tips<3

   KH M

Leave a Reply

Your email address will not be published.