Rejse, flytning – og en “ikke-plan”

 

Jeg troede naivt, at det hele ville blive nemmere så snart jeg havde taget beslutningen om, at jeg vil rejse afsted. Jeg har sagt det højt, at jeg vil forlade Danmark og dét liv jeg kender – og erstatte det med palmer, surf, strand og hvad udlandet ellers har at byde på. Jeg ved, at jeg har truffet den rigtige beslutning – og det finder jeg en form for ro i. Men jeg ved jo helt ærligt ikke, hvad der skal ske nu. Det eneste jeg ved er at jeg skal være ude af min lejlighed midt i juni – og at jeg inden da skal have afsluttet alle mine klienter.  I har stillet rigtig mange spørgsmål, og jeg kan virkelig mærke jeres engagement og hjertevarme.  Jeg vil selvfølgelig gerne prøve at dele lidt flere tanker om destination, arbejde og planer.

Mange har spurgt: Hvor flytter du hen? .. Og jeg ville ønske, at jeg kunne svare på det.  Jeg har søgt 2 jobs og de kan tage mig til 2 meget forskellige lande, hvoraf det ene er ude for Europa. Jeg ved jo ikke om jeg kommer i betragtning til disse stillinger, selvom jeg håber det rigtig meget!! At få et job inden jeg tager afsted ville jo være helt fantastisk – og give noget tryghed i denne situation.  Hvis jeg ikke får et af disse job, så vil jeg tage afsted alligevel, det besluttede jeg ret hurtigt. Det var nok den konstatering, som gjorde at jeg opsagde min lejlighed. Som min mor sagde “Nu ved du, at der sker noget!”.

Hvis jeg ikke får jobbet, så vil jeg som sagt rejse afsted alligevel. Det er ret vanskeligt at søge jobs hjemmefra, og det vil være nemmere at gøre når man kommer frem.  Denne “plan B” er lidt mere åben og lidt mere angstprovokerende. For min plan B er “ikke at have en plan“. Jeg vil i så fald tage afsted med en “one-way ticket” – og se hvad der sker. Jeg tror på, at muligheder opstår når man er klar til at modtage dem. Derfor tager jeg altså i første omgang på en rejse på ubestemt tid. Jeg tager afsted med den tanke, at det ikke er sikkert at jeg kommer hjem til Danmark igen.  Jeg håber jo, at jeg finder mit “happy place” – og at jeg finder et sted, hvor det er indlysende at jeg skal blive. At det er en rejse gør mange praktiske ting lidt nemmere – for at flytte til udlandet er jo ikke bare noget man gør på 10 minutter, omvendt så er det ikke så besværligt hvis blot det er indenfor EU.  Jeg tror at, hvis jeg flytter permanent til udlandet så bliver det netop også indenfor Europas grænser,  fordi jeg rigtig gerne vil være i en ‘overskuelig’ afstand til veninder og familie. Det vil være muligt at flyve hjem på måske max 5 – 6 timer, og det vil være rart at vide, hvis der også sker noget ‘alvorligt’.  Derudover muliggør det nok også i højere grad at jeg kan få flere besøg/ og selv tage hjem på besøg, da flybiletterne også økonomisk set vil være overskuelige.
Spanien  og Portugal er umiddelbart de 2 lande som jeg bedst kan forestille mig, at jeg kommer til at bo.
Jeg vil gerne bo et sted, hvor jeg kan surfe så tit jeg har lyst, hvor der måske også er fitnesscenter – og måske mulighed for nogle timer som personlig træner.

Rent arbejdsmæssigt vil jeg selvfølgelig gerne arbejde med noget der har enten med surf, træning eller sundhed at gøre. Jeg vil dog også være villig til at tage et job inden for en helt anden branche. Lige nu føler jeg lidt at mit arbejde fylder rigtig meget i mit liv. Jeg vil gerne have at det er “alt det andet” som fylder mest – en bedre work-life balance kunne man sige.  Jeg prøver ikke, at bekymrer mig for meget om arbejdssituationen (endnu!). Jeg har dog ikke en kæmpe opsparing, så der er selvfølgelig en begrænsning for hvor længe jeg kan være afsted uden at få en indtægt, men nogle måneder kan jeg godt klare. Derudover vil jeg gerne rejse på en billigere måde end jeg har gjort hidtil, og ikke vælge dyre hoteller men måske hostels, airbnb eller bo hos lokale.

Som jeg talte om på min Insta Story forleden så ved jeg endnu ikke hvornår jeg præcis vil tage afsted. Hvis Danmark bliver lige så skøn i år, så vil jeg nemlig gerne nyde den med veninder og familie – for det var jeg faktisk ikke særlig god til sidste år.  Så jeg trækker den nok en smule, da der også nogle fødselsdage og at en af mine nærmeste veninder har termin midt i juli, og de babykinder vil jeg gerne nå at kysse på inden afrejse. <3
Jeg  tænker at en tur rundt i Danmark,  Norge & Sverige kunne være fantastisk, hvis vi får endnu en skøn skandinavisk sommer. Hvis vi derimod får øs regnvejr i ugevis, så er jeg nok dén som ret hurtigt vil se mig om efter en flybillet ud af landet.  Første destination bliver nok Ericeira i Portugal – og så må jeg se, hvad der skal ske derfra. Jeg vil også rigtig gerne retur til Costa Rica – men da det er regntid, så tror jeg at jeg venter et par måneder.  Jeg tænker også på, om jeg skal tage til Asien nogle måneder, hvor det måske er lidt billigere at leve. Jeg er egentligt bare ret åben for, hvad der kommer til at ske. Jeg tror det handler meget om hvilke mennesker jeg også kommer til at møde på min vej – og om nogle af mine veninder, bekendte eller familie har lyst til at tage med 1-2 uger på min ‘rejse’ – Så kan jeg jo planlægge lidt efter det – og det kunne være rart med lidt selskab på noget af turen. 🙂 <3

Jeg ved også, at det er muligt at jeg vil rejse hjem til Danmark igen efter nogle måneder eller år; for nogle gange skal man rejse ud for at finde ud af hvorfor man gerne vil hjem.  Jeg ved dog, at jeg vil være afsted så længe det giver mening og værdi for mig. Jeg vil ikke give ‘let’ op – og bare fordi det ikke føles rigtigt for mig det første sted, så vender jeg ikke bare retur til Danmark med det samme. Verdenen er stor – og der er så mange muligheder.

Det var lige de tanker, som jeg ville dele med jer i dag.  Hvis I har nogle spørgsmål, ønsker til indlæg eller input, så må i endelig bruge kommentarfeltet.  Tak!

KH M.

7 Comments
  1. Hej Jo 🙂
   Ja, austalien og NZ kunne være fantastisk! Men også rigtig rigtig lang væk, hvis man nu forelsket sig i stedet <3

 1. For nogle år siden købte jeg en envejs-billet til York i England. Jeg boede på et hostel indtil jeg fandt et job, og da jeg havde et job, fandt jeg et sted at bo. Motivationen for at finde et job, var at min opsparing ikke holdte for evigt.. :p

  Det er da en udfordrende måde at tage af sted på, men man tager det jo bare, som det kommer. Min “jeg kan altid tage hjem” indstilling holdte hele vejen. Og jeg ville ikke hjem. Selvom det nogle gange var hårdt.

  God tur! Du kommer til at fortryde mange gange, lige indtil du står i lufthavnen, og mærker sommerfuglene i maven! 😀

  1. Hej Tanja! Hvor spændende! hvor længe var du væk? 😀

   Ja der er også nogle dage hvor jeg vågner med lidt sved på panden og tænker hvad jeg har gang i, haha! 😀

   Der vil nok også være nogle dage når man er afsted, hvor det hele ikke føles rigtigt! Men i det store hele skal der nok være flest gode dage <3
   KH

  2. Jeg var i England i 7 måneder. Jeg tjente kun 60 i timen og havde en ret høj husleje, så pengene slap op. 🙂

   Derefter tog jeg hjem og sparede op til en backpacking tur i Asien. Fuldtid på lager i 4 måneder, på med rygsækken og til Asien i 3 måneder. Heller ikke en planlagt tur – bare en dag ad gangen. Jeg har siden været i USA i et halvt år og seneste tur var Costa Rica 😉 Godt nok kun i 2 uger.

   Hver gang jeg har været af sted, har jeg måtte lukke ørene for folks “hvad nu hvis” spørgsmål. Det er unødvendigt at bekymre sig, alt løser sig hen ad vejen alligevel D

   Du kommer ALDRIG til at fortryde, at du giver det et forsøg!! Uanset hvad der sker. Det er mega sejt 😀 ❤️

 2. Eeelsker at følge dig🙏🏻Jeg gjorde det samme for mange pr siden. En one-Way til Sydney. Fandt “arbejde” da jeg ankom og var det lidt over et år. Ting flasker sig oftest når man tør se mulighederne og ikke begrænsningerne. God vind til dig og dine drømme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.