At holde kuløren vedlige efter Costa Rica

Annonce for Matas 

I marts måned var jeg 2,5 uge i Costa Rica, hvor temperaturen stod på 28-30 grader hver eneste dag. Jeg levede i min bikini nærmest fra jeg stod op til jeg gik i seng, for det var for varmt til andet.  Enten stod jeg på et surfbræt, eller også slappede jeg af ved poolen. Jeg bliver meget nemt brun – og andre komplimentere ofte på min solbrune hud. Jeg elsker at jeg bliver så brun når jeg er på ferie og jeg elsker når mine fregner formerer sig. På trods af mit skandinaviske ydre, så tåler jeg solen ret godt – og jeg bliver meget sjældent solbrændt, men jeg bruger naturligvis også solcreme.

Jeg føler mig faktisk bedre tilpas i min krop når den har lidt farve, jeg føler mig faktisk “pænere” og sågar også lidt slankere, kender I det? :-)..   Jeg synes især, at når jeg har træningstøj på, så betyder det noget for mig at være brun, fordi man jo viser sine bare arme i fitness. Men generelt synes jeg også bare at det er virkelig pænt med en solbrun kulør, og jeg ville ønske at jeg kunne have den hele året.

Selvom det tager noget tid før kroppen får farve, så er det næsten som om, at det starter med at falme lige så snart man har sat sig i flyet. Jeg synes altid at det er lidt trist, at allerede et par uger efter man er kommet hjem, så er der ikke meget af den gyldne farve tilbage. Jeg har gjort hvad jeg kunne for at holde kuløren vedlige efter, at jeg er kommet hjem. Jeg sørger først og fremmest for at fugte huden rigtig godt, og bruge en fed fugtighedslotion efter hvert bad, så oplever jeg at min kulør holder længere – men hurtigt kunne jeg se at den brune farve var på vej retur. Man kan stadig ane bikinimærkerne på min krop selvom det er over en måned siden, at jeg kom hjem. På mine arme og ben synes jeg dog, at farven aftog rigtig hurtigt, og det synes jeg var ærgerligt. Derfor har jeg de sidste par uger brugt selvbruner 1-2 gange i ugen. For nogle år tilbage så havde jeg valgt at gå i solarie, men selvbruner er jo et langt sundere valg.
Jeg har fået lov at teste en ny selvbruner serie fra Matas, som består af en Selvbruner spray, en selvbruner mousse, selvbruner servietter og en praktisk handske til at påføre.

Jeg har ikke tidligere været så glad for selvbruner, fordi at jeg syntes at resultatet ikke så naturligt ud. Jeg har engang prøvet, at jeg blev helt spættet på armene, fordi jeg ikke havde den fået fordelt jævnt. Det resulterede i, at jeg måtte gå med langærmet trøje i en hel uge, hvilket var ret varmt når jeg skulle træne. Senere har jeg dog fundet ud af at man godt kan få et pænt og naturligt resultat med selvbruner. Jeg synes, at jeg får det fineste resultat når jeg bruger en spray eller mousse. Selvbruner sprayen er nemmere at påføre på de steder, hvor man ikke så godt kan nå. Selvbruner sprayen findes i 2 farver: En lys og en medium. Lige så snart at man har taget selvbruneren på, så kan jeg allerede se forskel – men det er først efter et par timer, at effekten kan ses helt.  Jeg har fundet ud af at det for mig giver et pænere resultat, hvis jeg bruger en handske efterfølgende til at smøre det helt ind, hvilket også kan anbefales så ens hænder ikke ligner at man har gnubbet dem med gulerødder! :). Det er værd at fremhæve at produkterne også giver fugt til huden – og er uden animalske ingredienser.

8 Comments
 1. Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg at både solarie og selvbruner er noget pjat. Nu lyder jeg nok som en muggen, halvgammel dame, men jeg er 28, ligbleg størstedelen af året og selvom det ikke altid har været noget, jeg har sat pris på, så er er jeg kommet frem til den konklusion at det er sådan jeg ser ud.Jeg synes også jeg er pænere efter 2 uger i Spanien (på trods af enorme mængder af solcreme, som skal til). Det eneste tidspunkt jeg har været i solarie, var i ugerne op til min konfirmation for ca. 15 år siden, for det var jo det de andre piger gjorde.
  Jeg synes det er så vigtigt at arbejde med sit sind så man når et stadie, hvor man føler sig tilpas med den man er. Det troede jeg egentlig også, at din blog repræsenterede, og jeg er derfor lidt skuffet over dette indlæg, som lidt kan få en til at føle, at man ikke er “god nok” men mindre man er brun, og hvis man ikke er det naturligt, må man følge op med selvbruner.

  Jeg har i lang tid sat stor pris på din blog, så jeg håber “bare” at det er en smutter denne gang. Ønsker dig en dejlig dag, og håber ikke at du tager min kommentar for tungt, men jeg havde lidt brug for at få den ud og lettet.

  1. Hold da op det var noget af en kommentar. Sådan opfatter jeg på ingen måde indlægget.
   Jeg føler mig enormt tilpas med hvem jeg er og hviler i mig selv. Men ligesom Maya føler jeg mig også mere frisk, når jeg har lidt farve. Og hvad er der galt i at bruge selvbruner engang i mellem? Jeg gør det sjældent, men det sker. Jeg vælger også at tage mascara på hver morgen, fordi jeg føler jeg ser mere frisk ud af det. Ligesom jeg vælger en pæn kjole engang i mellem. Jeg gør det for min skyld – ikke for andres. Jeg kan ikke se hvordan det kan have noget at gøre med om man føler sig tilpas med den man er.

   1. Hej Charlotte,
    Tak for dit svar. Jeg vil ikke undskylde min ærlighed, og er da også ked af, at du synes at det er “noget af en kommentar”. Det var på ingen måde min hensigt at lyde hård, kun ærlig, og dette er min mening.
    Jeg synes ikke man kan sidestille brug af selvbruner med tøjvalg og let brug af makeup. Når jeg bruger makeup, handler det i bund og grund om at fremhæve mine naturlige træk. Det samme med mit tøjvalg. Jeg bruger hverken min makeup eller mit tøjvalg til at “gemme” mine fejl væk, men tværtimod til at fremhæve dem, jeg synes om, og i mine øjne er brugen af selvbruner det modsatte. Det fremhæver ikke din naturlige hudfarve, men får det til at se ud som om at du naturligt har en solgylden glød. Det sætter standarder som kan få unge piger til at tro at deres danskblege hud ikke er god nok og det synes jeg er problematisk.
    Jeg håber, du har en god dag.

  2. Hej Josefine. 🙂
   Det er helt okay, at vi ikke deler samme holdning! 🙂 … Jeg tager ikke din kommentar tungt, overhovedet ikke. Jeg respekterer at man har forskellige holdninger. Uanset hvilken blog man læser vil der nok være nogle indlæg, som man føler man kan “bruge til noget” og hvor man er helt enig – og så er der er nogle, hvor man ikke lige kan genkende, hvad der står – og måske er helt uenig. Det synes jeg jo er helt okay! 🙂 ..

   Jeg vil ikke betegne mit indlæg som en “smutter” – For der er intet i dette indlæg, som jeg ikke mener eller kan stå inde for. 🙂

   Jeg skriver, at JEG føler mig bedre tilpas når jeg er brun… Jeg skriver ikke “Alle kvinder er flottere hvis de er brune” … Så jeg er ked af,
   hvis du føler at du “ikke er god nok”, fordi du ikke er brun, det har i hvert fald ikke været min hensigt
   at nogen skulle føle noget dårligt, ved at læse at jeg godt kan lide at være brun… 🙂

   Jeg skriver ikke at man skal bruge selvbruner, men jeg skriver at jeg godt kan lide at gøre dét. Ligesom jeg kan lide alt muligt andet…
   Jeg føler mig også “Finere” , hvis jeg tager en kjole på frem for træningstøj , men det betyder ikke at jeg ikke er glad for mig selv i mere afslappende tøj. osv. 🙂

   At jeg bruger selvbruner har ikke noget at gøre med om jeg ikke kan lide mig selv som jeg er. Jeg kan bare godt lide det solbrune touch. 🙂

   Jeg håber, at du vil få lyst til at læse med en anden dag igen. 🙂

   KH M

 2. Hej Maya.
  Den skal da prøves. Jeg har også været afskrækket for at bruge selvbruner i mange år, pga nogle fejlslagene forsøg, men jeg tror at er blevet nemmere og bedre med tiden. Skal man stadig skrubbe huden inden man bruger det (det kan jeg i hvert fald huske at man anbefalede engang), eller hvordan gør du? 😄

  1. Hej Ann 🙂

   Det bliver i hvert fald meget pænere når man bruger den der handske til at fordele med! 🙂
   Ja det er der nogle der anbefaler, det gør jeg dog ikke! 🙂

   KH M

 3. Hej Maya
  Bruger du spray’en til armene eller bruger du Moussen der?
  Måske et dumt spørgsmål men hvad med dine hænder overfladen hvordan smøger du dem ind? 🙂

  1. Jeg bruger som regel spray på armene, men jeg synes også moussen fungerer, de steder man kan nå . 🙂
   Ja hænderne synes jeg også er svære, men jeg bruger også sprayen der. – Men giver dem kun meget lidt og ikke hver gang. 🙂

   KH M

Leave a Reply

Your email address will not be published.