PODCASTBØLGEN: Mine favoritter

For 2 år siden havde jeg ikke rigtigt nogen idé om hvad podcast var eller hvorfor jeg skulle bruge min tid på at høre dem. Siden er jeg blevet helt hooked på podcast, fordi jeg synes det er et virkelig spændende medie. Det er også et medie som er i en rygende udvikling – og nye podcast publiceres hver eneste dag.  Jeg elsker at lytte til podcast når jeg fx. går ture, gør rent eller under transport.
Jeg overvejer meget at lave min egen podcast, hvor jeg taler om min forestående rejse – og deler mine oplevelser når jeg er afsted, men jeg kan ikke helt finde ud ad hvordan jeg lige skal ‘greje’ det – både den tekniske del, men især indholdsmæssigt.
Jeg har medvirket i et podcast – som du kan høre: her , det handler om sociale medier, sundhed og dating. Det var en ret sjov oplevelse at være i podcastet og allerede dengang fik jeg blod på tanden til at starte mit eget.  Vi må se, indtil da nyder jeg at lytte til de mange gode podcast som er udgivet.  Jeg tænkte, at jeg i dette indlæg ville komme med mine bedste anbefalinger, og jeg kan lige så godt afsløre at listen bliver lang. Jeg tænker også, at jeg kommer til at opdatere den undervejs. Det er meget blandet genremæssigt hvad jeg hører, det kommer måske også lidt an på humør og hvad jeg lige laver. Du må endelig også dele dine anbefalinger i kommentarfeltet.- … Jeg lytter kun til danske podcast, så det er det eneste der kommer på min liste. Nu til listen: De kommer i en vilkårlig rækkefølge. 🙂 <3

MINE FAVORITTER

Hverdagsliv / Venskaber / Kærlighed / Sorg og krise /Spirituelle: 
Fries before Guys: Et af de podcast, hvor jeg lytter til nye afsnit hurtigst muligt. Nanna og Josefine har et samtalepodcast, hvor de taler om en masse forskellige emner fx. kærlighed, parforhold, venskaber, sex, feminisme, klima og meget mere. De er utroligt dygtige til at få nuancerne med i deres samtaler, og de taler om alt det der relaterbart som en ung kvinde i dag.  Man føler næsten at de er blevet ens egne veninder! 🙂 – Der er vist mere end 100 afsnit, så hvis du endnu ikke er gået igang, så er der masser  af underholdning i vente! 🙂

Alt er nu: Denne podcast-dokumentar handler om Stine & Titan, som er forelskede og har en masse skønne fremtidsplaner. Fremtiden tegner lys, men så sker der det, som ikke må ske: Stine bliver alvorligt syg med kræft. Igennem 6 afsnit bliver vi sat ind denne historie og skæbne. Det er et meget medrivende og rørende podcast. Jeg kan huske, at jeg græd som pisket da jeg hørte dette podcast – og jeg har faktisk hørt den 3 gange nu. Den kommer helt under huden på én, og er en du skal høre.

Emma Martiny: Dygtige Emma har i et par år lavet hendes spændende podcast. Det er en blanding af interviews med spændende og inspirerende kvinder – og soloshows hvor Emma fordyber sig i et emne. Der er mange forskellige emner i Emmas podcast, men blandt andet tales der om yoga, flow, hormoner, iværksætteri, personlig udvikling, kropsligt selvværd etc. Uanset hvilket afsnit jeg hører, så giver det mig altid noget at reflektere over.

“Alt det jeg skulle have haft”Sødeste Matilde – Bedre kendt som “Helse Matilde” – fortæller i dette podcast om en bristet drøm. Drømmen om at blive mor.  Matilde er så modig at dele sin historie og nedbryde tabuer. I podcastet medvirker også sygeplejerske på akut gynækologisk afdeling Anne-Louise Nørlev, som kommer med faglige input.  Kære Matilde, jeg beundrer alt du gør.

Min energi er et andet stedEn gribende historie om Anne og Nicolas der bliver forældre. 5 måneder senere forlader Nicolas Anne, fordi han er blevet forelsket i en anden kvinde. Podcastet er i 2 afsnit, hvor Anne i del 1 beskriver hendes historie og hvor hjerteskærende det er at blive forladt. I del 2 fortæller Nicolas hans historie.  Det er et meget medrivende podcast, men jeg ville have ønsket at der var flere afsnit.

Jeg plejede at tro på for evigt: Pernille og Julie har begge mistet en person som stod dem meget nær. I dette samtalepodcast interviewer de en række personer, som alle har mistet. Der er blevet skabt et rum, hvor man kan sørge, fortælle og hvor ingen spørgsmål er dumme. Det er meget rørende at høre alle disse historier. Blandt andet Matilde (Helse Matilde) fortæller ærligt og uden filter om dengang hendes bror døde. Dette podcast kan hjælpe os til at tale om livet og døden, og det er virkelig relevant i en tid hvor mange er berøringsangste.

Anden til Venstre: Stephanie Fisker er kærester med Kasper Fisker som spiller fodbold i Brøndby. Hun interviewer i dette samtale podcast personer som står “Anden til venstre”, altså at de lever i ‘skyggen’ af deres samlever, fordi deres liv foregår i rampelyset. Jeg synes det er et rigtig hyggeligt podcast, som ikke kun handler om alt det lette – men også nogle gange udfordringer mm.  Jeg synes det er et rigtig hyggeligt podcast, som jeg lytter til lige så snart der er udkommet et nyt afsnit.

Astropod: Hvis man er lidt spirituel – og synes at det er spændende med krystaller, stjernetegn mm. så er dette podcast et must. Jeg har kun hørt afsnittet om mit eget stjernetegn, som er jomfruen – og jeg må bare sige, at alt passede stort set på den måde jeg også ser på mig selv.  Jeg ville gerne høre flere afsnit, men da jeg ikke går rundt og husker på mine veninder og familiers stjernetegn, så er jeg ikke lige kommet videre. Jeg tror nemlig det er lidt sjovere at lytte til, hvis man har en eller flere i tankerne! 🙂 …

Morten Resen – Start UP:  Du kender sikkert Morten Resen, måske fra God morgen Danmark.  For et par år siden sagde han jobbet op for at blive iværksætter. I podcastet fortæller han hele hans rejse med at starte Go Little – en app for børnefamilier.  På trods af at jeg ikke falder ind i segmentet for selve appen, så har jeg fundet dette podcast utrolig interessant. Det er nemlig et rigtig lærerigt podcast for alle med interesse i iværksætteri mm.  Vi bliver lukket helt ind i investerings forhandlingerne, til møde med banken , og til bestyrrelsesmødet. Jeg har endnu ikke hørt podcastet færdig, da der er rigtig mange afsnit, men jeg vil klart anbefale det 🙂 ..

Krimi / True Crime / Dokumentar: 

Det perfekte offer: Journalist Emil Eusebius Jakobsen undersøger en historie om en psykisk sårbar kvinde, der bliver seksuelt misbrugt af en nattevagt på den lukkede afdeling på et psykiatrisk hospital, mens kvinden er bæltefikseret. Serien er 5 afsnit – og det er en historie du skal høre.

Det perfekte offer 2: Emil Eusebius Jakobsen er igen blevet ledt til en forfærdelig historie om en sårbar kvinde, som bliver udsat for seksuelt overgreb af hendes psykolog. Denne podcast dokumentar er lige så medrivende som sæson 1. Den her sag er så absurd, at man næsten ikke kan tro på den, men  ingen tvivl om at man får den største empati for den kvinde, det er ubegribeligt hvad hun er blevet udsat for, og heldigvis bliver psykologen også dømt og får frataget sin autorisation. Denne sag medvirker også til at der bliver stillet spørgsmålstegn ved hvordan sager, hvor psykologer misbruger deres embede skal tackles i fremtiden.

Third Ear: Kvinden med den tunge kuffert.  Third Ear har lavet en række podcast serier i denne “true crime – dokumentar genre”, hvoraf nogle er i samarbejde med Politiken. Det var et af de første podcast jeg har hørt, og jeg blev for alvor hooked. Den handler om en norsk kvinde, som ikke er den hun giver sig ud for at være, og rejser rundt i landet og bedrager en masse forskellige personer. I podcastet følger vi henne lige i hælene…. Kvinden med den tunge kuffert synes jeg klart er den bedste, men flere af deres podcast kan anbefales fx. “I et forhold med”.

Sundhed / Træning:


Fitness M/K: Man kan næsten ikke nævne et fitness podcast, uden at nævne Anders Nedergaards Fitness M/K. Et podcast med en masse spændende podcast om forskellige emner. Alt fra styrketræning, træning under graviditet, vægtløftning historie, kosttilskud osv. osv.  I mange afsnit har Anders forskellige eksperter i studiet. Et spændende podcast som jeg har lært meget af at lytte til. 


Detox din hjerne: Morten Elsøe og Anne Gaardmand punkterer myter om ernæring, træning og vægttab. Et fagligt podcast, som alle burde høre.  Der er fx. et afsnit om sandheden om sukker,  myter om træning, overspisning og restriktiv spisning. Hvis alle hørte disse podcast, så ville der være mange myter som vi kunne slippe af med 🙂 … Mine bedste anbefalinger.

Stærk og Smertefri: Jacob Beermann er i min optik en af dem der ved aller mest om træning i Danmark. Derfor var det heller ikke tilfældigt at jeg bad netop Jacob om at komme med feedback på min bog og mine træningsprogrammer. I hans podcast taler han primært om om styrketræning og smertevidenskab.  Han punkterer mange myter – og hjælper dig med at undgå de typiske fejl. Et fagligt podcast i høj kvalitet som jeg i høj grad kan anbefale.

Tanketid: Morten Svane og Jacob Beermann har sammen dette podcast, hvor der er lidt mere tid til at fordybe sig i forskellige emner. De inviterer relevante gæster ind, for at belyse forskellige emner.


Podcast som jeg ikke har lyttet til endnu – men som er på min “liste”:
Mørkeland
Østrogenial
Sustain Daily Podcast – om bæredygtighed
Influencer med Louise Taarnhøj og Camilla Stemann
Det du frygter

3 Comments
 1. Hejsa
  Tak for dine podcast anbefalinger, super spændende. Er ikke rigtig kommet igang med Podcast endnu men er helt sikkert på min “To Do” liste.
  Det lyder så spændende hvis du vil igang med at lave Podcast, Glæder mig allerede.
  Tak for altid super indlæg på bloggen

  1. hej Karina 🙂

   Dejligt du kan bruge min liste. <3
   Her er der i hvert fald mange at starte med! 🙂

   KH M

 2. Ej, en fin liste! Er vild med Fitness M/K, selvom han godt kan være lidt skrap. Håber du dele flere lister ligesom denne i fremtiden:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.