En rejse eller flytning til udlandet?

Foto: Vebjørn Munkvold 

Jeg er SÅ glad for jeres store interesse omkring mit forestående eventyr. Det varmer virkelig med alle de beskeder jeg har fået. I går fik jeg sågar en besked fra en pige, som er på Bali på samme tidspunkt som mig og som gerne ville mødes. Det synes jeg bare er SÅ fedt!! Så hvis I er i nærheden af, hvor jeg nu engang befinder mig, så skal I altså endelig skrive, jeg synes kun at det er fantastisk hyggeligt med selskab!  🙂 

Som jeg skrev i mit indlæg igår, er jeg begyndt at tænke det lidt mere som en rejse på ubestemt tid, end en flytning til udlandet. Det vil jeg gerne prøve, at sætte lidt flere ord på i dag.  Jeg ved ikke helt om det er en form for “mestringsstrategi”, fordi man ikke rigtigt kan forestille sig at man ikke skal hjem til Danmark igen. Det har virkelig føltes mærkeligt, at forlade Aarhus og den lejlighed som har været mit hjem i 5 år.

En rejse eller en flytning?
Jeg tror lidt, at det jeg oprindelig tænkte var, at jeg ville rejse rundt for at finde det sted hvor jeg gerne ville blive. Jeg var sikker på, at jeg nok skulle finde mit “happy place” – og et sted, hvor det bare gav mening at blive i længere tid. Det tror jeg sådan set også stadig på kan ske, men jeg har det ikke som mål. Jeg ved ikke om det er for at sætte mine egne forventinger lidt ned, så jeg ikke bliver skuffet… Jeg tror dog bare, at det jeg tænker lige nu er at jeg skal være afsted så længe det giver MENING og VÆRDI for mig.  Jeg skal ikke blive et sted, hvis alt jeg ønsker er at komme hjem igen.  Nogle gange skal man rejse ud for netop at finde ud af, hvorfor man gerne vil hjem…
Da jeg tog beslutningen var jeg helt sikker på, at jeg nok aldrig kom tilbage til Danmark, for der var bare nogle helt grundlæggende ting, som jeg synes var bedre under de sydlige himmelstrøg fx. vejret, muligheden for at surfe, en mere stress-fri tilværelse generelt.  Jeg har dog også godt kunne mærke på det seneste at der er en masse andre ting som betyder meget for mig i Danmark. Jeg kan næsten ikke bære tanken om at skulle undvære min familie og mine veninder.  Jeg elsker også, at komme fitnesscentrene her i Danmark, som bare er helt ekstremt lækre i forhold til mange andre steder. Jeg elsker at alt generelt fungerer helt vildt godt i Danmark og busserne kommer nogenlunde til tiden. 🙂

Måske det bare lige nu handler om, at denne periode inden afrejse er lidt kaotisk og der er så mange tanker og man går rundt og er lidt ængstelig. Jeg bliver mere og mere klar over, hvad jeg rent faktisk har her i Danmark. Jeg har haft virkelig brug for min familie og veninders støtte i denne tid, og lige nu kan jeg slet ikke forestille mig en hverdag uden dem.  Jeg føler mig faktisk helt overvældet over, hvor meget de har været der for mig. Min flytning tog eksempelvis blot 22 minutter, fordi så mange veninder og venner var mødt op, så er det godt nok ingen sag!

Et tiltrængt pusterum
Jeg tror, at det vigtigste lige nu i forhold til den her rejse er at jeg får et tiltrængt pusterum. Jeg har brug for at mærke efter, hvad jeg egentligt gerne vil med mit liv.  Jeg har virkelig været stresset og presset de sidste mange år – og jeg kan bare mærke, at jeg ikke kan mere nu. Jeg tror på, at når jeg først kommer lidt væk fra det hele så får jeg lidt mere plads til lige at tænke over, hvilken retning jeg lige skal gå i. En ting er i hvert fald sikkert, jeg kan ikke vende tilbage til mit liv om 4 måneder og fortsætte på præcis samme måde. Det tror jeg dog slet ikke kan ske, for jeg har simpelthen lært så meget om mig selv de sidste mange måneder – og jeg er blevet klogere på, hvad der gør mig glad og giver mig værdi i min hverdag.

At sælge alt jeg ejer?
Til at starte med tænkte jeg også, at nu skulle jeg bare sælge ALT jeg ejer, for der var ingen chance for, at jeg kom hjem igen. Det ændrede sig dog lidt i takt med, at jeg skulle pakke flyttekasserne. Jeg begyndte i stedet, at tænke “Hvad hvis jeg kommer hjem om 1år eller 2?”, ja så kunne du jo ikke betale sig, at sælge og smide alt ud.   Jeg har dog virkelig ryddet en masse ud, og haft fat i hvert et stykke papir og hver en ting for at tage stilling til, om det var noget jeg skulle have med – og det at rydde så meget ud har faktisk gjort noget godt for mig mentalt.

Lad os se,  hvad der sker! 
Jeg er sikker på, at det hele nok skal give mening når jeg først er kommet afsted. Nu ser jeg frem til 2 måneder i Portugal – og derefter går turen til Bali. Jeg ved ikke, hvad der skal ske bagefter, men jeg tænker både at jeg gerne vil rejse til Sri Lanka, Costa Rica og Vietnam blandt det.. Det kan jo sagtens være, at rejsen bliver kortere end jeg først har regnet med, men så er det fordi der er en mening med det. <3
Lige nu prøver jeg at stole på processen. Jeg mærker at jeg i lige så høj grad er startet på en mental rejse, og den handler ikke om at krydse oceaner, men om at finde mig selv.

Hvis I har nogle spørgsmål til min rejse, nogle tanker I gerne vil dele, eller ønsker til indlæg, så er I altid velkommen til at byde ind her i kommentarfeltet, jeg elsker at høre fra jer. <3 

KH. Maya.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.