At etablere en ny hverdag 3000 km hjemmefra

Jeg tænkte lige at det var tid til en lille update, da jeg nu har været hernede i 2 uger. Den første uge hernede har jeg været på surf camp, hvilket har været helt fantastisk. Det var en uge, hvor jeg surfede hver dag, var sammen med søde mennesker hele tiden og hvor der var en hel masse aktiviteter.   Du kan læse om Surf campen: Her.

 De seneste dage har dog været i skarp kontrast til den første uge. Jeg er flyttet ind i den lejlighed, som skal være mit ‘hjem’ de næste par måneder, og selvom at det føles rigtig godt, så kan jeg også mærke at nu er jeg jo bare mig selv. Jeg vidste godt, at dette ‘skift’ ville være noget som ville påvirke mig. Jeg havde forventet at jeg ville være helt “oppe” i sidste uge – og at jeg måske i et par uger vil føle mig lidt mere “nede”.  
Jeg prøver virkelig, at mærke efter og gøre hvad jeg tror på er rigtigt for mig. Mine tanker kaster sig rundt som hvirvelvinde – og selvom at det var en stor forløsning og glæde at rejse afsted, så mærker jeg også at der lige nu er mange udfordringer.
Jeg ville da ønske at jeg bare kunne bruse af lykke lige nu, men faktum er bare at det jo er mega svært at falde til i en ny by  og jeg skal jo lige finde ud af, hvordan jeg skal gribe det hele an. Som min veninde skrev, så ved jeg jo inderst inde godt at det er den rigtige beslutning, men derfor kan det jo godt være svært og koste en masse energi alligevel. Det er jo følelsesmæssigt overvældende, at forlade det liv man kendte – og prøve at etablere en helt ny hverdag…

En ting er alt det følelsesmæssige – men der er også en masse praktisk der fylder. For hvad skal jeg egentligt bruge min tid på?  Hvordan lærer jeg nye mennesker at kende?  Skal jeg melde mig ind i Fitness eller et crossfit center? Økonomi?  Arbejde? Hvem kan jeg surfe med? Og hvilket board og våddragt skal jeg købe? …

Jeg tænker, at jeg skal bruge en masse tid på at surfe. Jeg har et virkelig godt surfspot lige i “baghaven” – og lige så snart jeg har købt board etc. så vil jeg derned 1-2 gange om dagen. Jeg havde egentligt tænkt, at jeg ikke var tryg ved at skulle surfe alene, men faktum  er bare at hvis jeg ikke gør dét, så kommer jeg ikke til at surfe hver dag. Jeg håber og tror på, at når jeg først kommer i vandet, så skal jeg nok komme til at tale med nogen. Så min plan er altså at tage derned alene, men jeg går ikke i vandet før der er andre. Så håber jeg på, at kunne falde i snak med nogen – og på den måde håbe, at der er nogen som har et øje på mig, hvis der skulle ske noget.  Det er ret grænseoverskridende generelt at tage det skridt fra surfskole til at skulle være mere selvstændig i vandet. Men jeg tror også at det er nødvendigt at jeg nu bare kaster mig ud i dét. Jeg bliver jo kun bedre af at komme i vandet, så det er bare med at komme igang.
Jeg har endnu ikke fået købt et surfboard og våddragt, da jeg har været meget i tvivl om, hvad der lige ville være det rigtige for mig. Så derfor har jeg brugt en del tid på at kigge rundt i de forskellige butikker, men jeg tror at jeg har fundet det rigtige board, men våddragter er jeg stadig lidt i tvivl om. Måske ved du ikke så meget om surf, men jeg kan fortælle dig at det er en jungle. Der findes tusindvis af forskellige boards. Man skal både forholde sig til materiale, størrelse, tykkelse, bredde, liter, mærke, form osv.  Jeg tror dog, at jeg har fundet det board som jeg vil starte med. Egentligt havde jeg ikke troet at jeg skulle købe mit eget allerede nu, men det bliver for dyrt hvis jeg skal leje det hernede. Jeg håber dog, at jeg kan sælge det hernede inden jeg tager videre, da det formentligt er et andet board jeg skal bruge når jeg tager til Asien. Jo bedre man bliver, desto mindre et board vil man gerne surfe på, men det gælder også om ikke at gå for hurtigt ned til de små størrelser, det skal man ikke gøre før man er klar til dét. Jeg tror at jeg startede på 8.5, men surfer nu på et 7.0, hvis du skulle interessere dig for dét! 🙂

Jeg besluttede mig for at starte til Crossfit 2x om ugen til en start, selvom jeg jo normalt  er mere en “fitnesspige” – men jeg vurderede at det socialt ville være nemmere i et crossfitcenter. Det eneste problem er at de fleste kun taler portugisisk, men allerede efter 2 gange har jeg et rigtig godt indtryk af stedet. Et smil og en highfive er universelt og dem bliver der givet masser af.  Jeg var så heldig at min roomies kollega ville tage mig med til crossfit, og på den måde var det hele også lidt nemmere. 🙂

Jeg ved at det sociale nok skal komme, men at det bare tager lidt tid at få nye relationer. Jeg har da allerede mødt mange søde mennesker -og i denne uge har jeg også været i byen 2 gange, og der er det jo lidt lettere at falde i snak med nogen. Problemet er dog at mange af de mennesker jeg møder blot er her 1-2 uger på ferie, og jeg vil jo gerne møde nogen som bor og arbejder her. Men ja – jeg tror på, at det nok skal komme! 🙂 .. Jeg vil beskrive mig selv som ret udadvendt. Om 2 uger får jeg besøg af min veninde Maria – og det er bare altid lidt nemmere at komme ‘ud’ hvis det ikke er alene.

I denne uge har jeg også kunne mærke, at jeg har har haft brug for at være mere alene. Jeg har gået lange ture hver eneste dag, faktisk 1-2 timer hver dag.  Jeg har læst en hel bog på en uge og lyttet til en masse Podcast. Jeg har været SÅ træt, så jeg har virkelig bare sovet og sovet og sovet.  Jeg har slet ikke surfet, da jeg jo som sagt ikke har haft udstyret, men også fordi at bølgerne har været for store. Vejret har ikke været så godt – det har været 18-22 grader, men der har været meget blæst, så jeg har heller ikke rigtigt kunne sole eller tage til stranden.  Så ja, det har været en meget stille uge med en masse Maya-tid. Jeg tror de næste 1-2 uger også bliver ‘udfordrende’ men jeg tror på at det bliver nemmere og nemmere det hele.  Jeg er i hvert fald stadig ved godt mod og  favner alle de følelser jeg har.  Jeg ville i hvert fald lige ‘checke ind’ og komme med en lille status. Det er nogle gange lidt svært at dele noget når man står midt i dét, men det er jo netop en del af processen.  Jeg er så glad for, at I vil læse med.

KH M. <3

2 Comments
 1. I forhold til bræt tænker jeg det kunne være smart at vælge noget, der minder om det du har stået på, på campen da du har vænnet dig lidt til det. Det vil gøre det nemmere for dig når du skal igang på egen hånd. Måske du også har fået gode råd af trænerne/guiderne ( jeg ved ikke lige hvad de er, dem er underviser jer og er med i vandet:))

  1. Hej Louise 🙂

   Ja jeg køber et 7.0, som er det jeg har stået på, på campen:-) !
   Og våddragt køber jeg en 4/3 som er det de anbefaler her 🙂 ..

   Jeg har spurgt min surf instruktør til råds ja! 🙂

   KH M

Leave a Reply

Your email address will not be published.