At rejse væk for at finde hjem til mig selv

 

For små 2 uger siden rejste jeg fra Danmark og ud på en rejse på ubestemt tid. Jeg får dagligt mange spørgsmå til rejsen, hvilket jeg er rigtig glad for. Det handler ikke om at flygte fra noget, men snarere om at komme tættere på  noget – især mig selv. Jeg tror på, at jeg ved at rejse væk kan blive klogere på, hvem jeg er og hvad der gør mig glad. Det føles som et tiltrængt pusterum, hvor jeg kan gentænke, hvad jeg vil med mit liv.  Så jeg rejser væk , mest af alt for at finde hjem til mig selv…

I flyet skrev jeg en note på min telefon:  Netop i dette øjeblik, hvor flyets hjul letter sig fra den danske jord, mærker jeg den store forløsning. Jeg mærker friheden, jeg mærker roen, jeg mærker glæden.  – Og da jeg sad der i flyet med solskin i ansigtet reflekteret fra en flyvinge, så gav det hele mening – og jeg vidste med sikkerhed at jeg havde truffet den rigtige beslutning…

Jeg har en stor tiltro til, at det hele nok skal ordne sig. Jeg er ikke naiv, men jeg tror at mulighederne nok skal opstå når jeg er klar til at gribe dem. Jeg ved ikke, hvor jeg er på vej hen eller hvor min rejse ender, men jeg kan mærke at jeg bevæger mig et spændende sted hen, ikke kun fysisk, men i høj grad mentalt. Jeg tror nemlig at den største udvikling kommer til at foregå inde i mig selv.. 

Jeg får at vide, at jeg er modig. At jeg er modig fordi jeg tør at forlade Danmark, det trygge og alt det jeg kender. Sandheden er at jeg ikke følte, at jeg havde noget valg. For det føltes nogle gange som om verden ville mig for meget, og at jeg skulle kæmpe for berettigelsen til blot at være den jeg er.
Der ligger en stor erkendelse i, at alt forandre sig – og at det er okay.  Vi er ikke dem vi var engang. Det som engang føltes så rigtigt, føltes måske ikke rigtigt længere.
 Det var i hvert fald det som var tilfældet for mig, at det som plejede at gøre mig glad, gjorde mig ikke glad længere. Lykken er flygtig – og vi må nogle gange bevæge os i en anden retning end vi havde troet.

Du må ikke misforstå mit skriv som om at jeg var fanget i min egen melankoli eller ulykkelighed, for det var ikke tilfældet.. Jeg havde meget at være glad for, blandt andet en masse skønne mennesker i mit liv og et meningsfuldt arbejde. Jeg var nok bare som så mange andre fanget i, at jeg altid troede at lykken ventede lige om hjørnet – og at jeg følte at jeg “manglede” et eller andet. Jeg vidste ikke engang, hvad det var at jeg manglede.
Det er svært at sætte ord på det hele, men som man siger – så er det handling der skaber forvandling. Nu er jeg 3000 kilometer fra alt jeg kender. Jeg ved, at det kun er mig, som kan skabe det liv som jeg drømmer om. 
Jeg ved stadig ikke, hvad det er for et liv som jeg drømmer om. Det eneste jeg ved er at jeg lige nu har brug for sol, sommer, surfe, møde nye mennesker – og få en masse oplevelser.  Jeg trængte til luftforandring – og jeg tror, at det nok skal blive en rigtig spændende rejse.

  Jeg ved ikke hvor længe den skal vare, men så længe det giver mening og værdi for mig. Nogle gange skal man rejse ud for at finde ud af, hvorfor man gerne vil hjem. <3

KH M.

1 Comment
  1. Jeg har været lige præcis, hvor du er lige nu. For et år siden trak jeg stikket fra arbejde og hverdagen, og rejste jorden rundt i 4,5 måned på egen hånd. Det var grænseoverskridende, sjovt, ensomt, ensformigt og alt det derimellem. Jeg havde samme mission. Jeg ville finde ud af om jeg skulle tilbage. Det var den største udfordring jeg kunne give mig selv. Jeg trængte til at mærke mine grænser. Det er det vildeste jeg har gjort til dato. Men verden er (heldigvis) vanvittig fed! Og der er skønne mennesker overalt. Nyd alt det du oplever også det der er svært, og tag en masse mentale billeder – de har i hvert fald haft kæmpe værdi for mig nu hvor jeg er tilbage. Hjemme hos mig selv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.