At turde, at mærke efter..

Jeg har længe tænkt på, at skrive dette indlæg. Hvis du har læst med her på bloggen så ved du nok, at jeg for nyligt er taget ud på en rejse på ubestemt tid. Denne rejse var aldrig blevet til noget, hvis det ikke var fordi at jeg turde at mærke efter, hvordan jeg egentligt havde det.

Jeg var i Costa Rica i februar måned, som på mange måder blev den øjenåbner, som jeg havde brug for. Når man kommer lidt væk fra sin hverdag, kan det nogle gange være nemmere at reflektere over sit liv. I ugerne op til  rejsen havde jeg faktisk ikke haft særlig meget lyst til at rejse afsted, fordi hverdagen var jo så komfortabel – og jeg havde det jo godt … Eller havde jeg nu også dét?.. 
 Jeg brugte dagene på at surfe, gå lange ture på stranden, slappe af ved poolen og møde en masse nye mennesker. Der skete et eller andet med mig i de uger i Costa Rica.  Jeg følte, at jeg kom i kontakt med mig selv igen. Jeg kunne pludseligt mærke alle følelserne inde i mig.  Inden jeg tog til Costa Rica kunne jeg for eksempel ikke huske, hvornår jeg sidst havde grædt – men pludseligt en dag så jeg nogle aber i det fri for første gang, og så begyndte mine øjne at løbe – for jeg synes bare det var så fantastisk og rørende på en eller anden måde.  Jeg græd flere gange på de uger – både af glæde men også  af sorg og fortvivelse. 
Da min hjemrejse nærmede sig blev mit humør påvirket og jeg fik en knugen i maven. Først troede jeg bare at det skyldtes at jeg ikke ville hjem fra en dejlig ferie, men jeg indså hurtigt at det handlede om mere end det. Jeg ville ikke tilbage til Danmark – og tilbage til den hverdag jeg kendte. Selvom jeg egentligt var glad for mit arbejde og liv generelt, så kunne jeg pludseligt mærke at der var noget som ikke var som det skulle være.   Jeg har før haft en snert af denne følelse når jeg har været ude at rejse, men jeg kunne mærke at det denne gang var noget som jeg var nødt til at handle på.  Så 4 dage efter min hjemrejse til Danmark opsagde jeg min lejlighed. Her 4 måneder efter sidder jeg på altanen i det solskinsrige Portugal med et fantastisk surfspot i “baghaven” – og livet føles lettere og mere simpelt end det har været i lang tid.

Selvom jeg stadig synes, at der er mange ting som er svære, så mærker jeg også at jeg virkelig er kommet i kontakt med mine følelser igen. Jeg er blevet meget bedre til, at mærke efter, hvad jeg har lyst til, brug for – og hvad der gør mig glad.  Jeg forsøger at favne alle følelserne og bare være i dét. Det er helt okay, at være ked af dét. Det er helt okay, at være fortvivlet. Det er helt okay, at jeg ikke ved hvad jeg vil med mit liv. Det er helt okay at savne mine veninder og familie. Det er helt okay, at komme i tvivl om det er den rigtige beslutning!
Jeg er allerede blevet så meget bedre til at mærke efter – og dét skyldes at jeg rent faktisk er begyndt at turde at være i mine følelser…  Førhen var jeg mere tilbøjelig til at tænke på noget andet og derved skubbe tankerne væk, hvis jeg synes at noget var svært.  Jeg ville førhen forsøge at aflede mig selv på forskellige måder.  Jeg var bange, jeg turde ikke at tænke ting til en ende…  For mig var det altså en rejse om på den anden side af jorden, som gjorde at jeg pludseligt turde at mærke efter hvordan jeg rent faktisk havde dét.  At give mig selv lov til at tænke tankerne til ende, gjorde at jeg blev inspireret, motiveret og klogere på, hvad jeg egentligt gerne ville med mit liv.  Jeg var i hvert fald helt sikker på, at jeg ikke ville have knugen i maven over at skulle vende tilbage til min hverdag, så er der altså noget som ikke er som det skal være.  Jeg er blevet så meget klogere på mig selv de sidste par måneder – og jeg nyder virkelig denne rejse der foregår i mig selv. Jeg vil så gerne dele endnu flere af disse tanker, så jeg håber at I synes at det er interessant at læse med.

Til sidst vil jeg blot spørge dig:  Tør du, at mærke efter? .. Mærke efter om du har det rigtige arbejde? Mærke efter om du er i det rigtige forhold? Mærke efter om de mennesker du omgiver dig med er rigtige for dig? …Bruger du nok tid på det som gør dig glad?  Hvad er din passion? Er du tilfreds med dit liv som det er nu? 
Måske er det nogle andre tanker som kommer til dig, men prøv at lade være med at skubbe dem væk – og i stedet bare mærke efter og være nysgerrig og åben, hvorfor de kommer, hvordan det føles og om der er noget du kan gøre for at få et endnu bedre liv?… Det handler altså ikke nødvendigvis om, at sige sit job op, gå fra kæresten, tage på en jordomsejling osv. men mere om at turde, at mærke efter, så vi kan reflektere og træffe bevidste valg, for vi er jo de eneste som er ansvarlige for vores eget liv.  Som min far altid siger: Vi har altid et valg.   Del meget gerne dine tanker med mig. <3 

KH. M 

3 Comments
 1. Hej Maya 😊

  Det er nogle utroligt vigtige spørgsmål, du stiller til sidst. Selvom de burde være nemme at svare på og agere ud fra, er det slet ikke sådan. Jeg kan desværre ikke svare ja til, at jeg er tilfreds med mit nuværende liv, og at jeg bruger nok tid på det, der gør mig glad. Humlen ligger i, at jeg ikke ved, hvad gør mig glad, og hvad min passion er. Det er utroligt svært at erkende. Men på min vej til erkendelsen tog jeg et skridt i sidste måned. Jeg opsage mit studiejob, fordi det ikke gav mig værdi – udover penge – og jeg har været så demotiveret, at det halve burde have fået mig til at sige stop. Selvom jeg må afse et tilskud til min SU, kan jeg mærke, det var en beslutning, jeg skulle have truffet for længe siden. Nu ser jeg frem til at genfinde min motivation og tage hul på et nyt kapitel med nye faglige, personlige og erhvervsmæssige udfordringer og erfaringer 😊
  Slutteligt vil jeg spørge, om du har overvejet at bringe din sygeplejerskeuddannelse i spil på dit udenlandseventyr?

  Knus Anne

 2. Inspirerende læsning. Mere af det 🙂 For jeg står selv og skal mærke efter og snart træffe nogle beslutninger for mit liv. Jeg skal bare tage tilløb plus finde ud af præcis hvad det er jeg vil. Dine indlæg giver mig et lille skub hver gang.

  1. Hej Charlotte, tusinde tak for din kommentar. <3
   Jeg håber at du finder ud af hvad der er rigtigt for dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.