3 uger i Portugal: alene følelsen er lidt overvældende

Jeg har nu været i Portugal i præcis 3 uger. Jeg synes, at tiden flyver afsted – og så alligevel ikke. Jeg oplever også at nogle dage bare snegler sig afsted. Jeg er glad for at være her, det er jeg virkelig – men jeg synes også det er hårdt. Der foregår rigtig meget i mit hoved, og ingen tvivl om at jeg er ved at bearbejde en hel masse ting.
Den her “alene” følelse har været en smule overvældende.  Jeg plejer at have et stort behov for alene-tid, men det har jo normalvis været selvvalgt, hvor at det her er mere et vilkår, fordi jeg er her alene. Jeg gør hvad jeg kan for at etablere relationer, men det er bare ikke noget som kommer på et par dage. Jeg har dog allerede mødt nogle rigtig søde mennesker 🙂 ..
 Jeg forsøger at nyde tiden for mig selv; går lange ture, lytter til Podcast, ser serier osv. Jeg har lidt svært ved at samle tankerne om blogindlæg, men jeg prøver. Det er bare nogle gange så svært at dele noget, når man står midt i det, men jeg  prøver så godt jeg kan.
Jeg skriver eller snakker med mine veninder og familie hver dag, det kan jeg virkelig mærke at jeg har behov for. Så kan man jo bare være glad for at vi lever i 2019, og at det er nemt at facetime. Savnet er et vilkår og det synes jeg egentligt, at jeg tackler helt okay, men der er jo også kun gået 3 uger. På fredag kommer min veninde på besøg, så det bliver virkelig dejligt med besøg hjemmefra.
Jeg kan dog godt synes at det er lidt svært at se på instagram, at alle nyder den danske sommer osv. Mens man sidder her 3000 km hjemmefra og gerne ville med på stranden osv. Det er nok uundgåeligt ikke at få lidt “fomo” over det. Jeg prøver at fokusere på, hvilke oplevelser jeg så kan få her i stedet.  🙂

Jeg har endelig fået købt våddragt og surfboard – og jeg har nu været i vandet 2 gange på egen hånd. Der har været meget store bølger i denne uge, så det har ikke været en mulighed at surfe på grønne bølger for mig. Jeg har derfor kun surfet på “indersiden”  på “White water”, altså på det lave vand hvor bølgerne er knækket. Generelt har det også været en udfordring for mig at være alene i vandet, jeg føler mig klart ikke lige så tryg og komfortabel.
Jeg har surfet 4 uger, men alle ugerne har været på Lapoint surf camp, hvor det sociale var noget der havde stor betydning for oplevelsen. Jeg har derfor ikke syntes at det var lige så sjovt de her 2 gange. Jeg kan i hvert fald mærke, at jeg ikke er helt klar til at stå på egne ben endnu. I morges gik jeg derned, men endte med kun at dyppe tæerne. Jeg var kommet lidt for sent derned, så det var blevet alt for højvande, og store bølger også på indersiden. Der var ikke særlig mange i vandet, så jeg følte mig bare ikke tryg – så selvom jeg følte mig ekstremt dum, så gik jeg altså hele vejen op igen med en tør våddragt. Det er vigtigt at kende sine egne begrænsninger.
Jeg vil virkelig gerne vil surfe – og er stadig meget motiveret for at lære dét. Jeg har derfor fra i morgen booket en surfskole, hvor man kan booke lektioner fra dag til dag. Det tror jeg bliver godt, både for at få lidt selvtillid tilbage i vandet, trygheden, men også for det sociale. Det er selvfølgelig noget helt andet end at være på camp, men det kan måske alligevel gøre at jeg møder nogle nye mennesker.  Man kan købe et 10 turs kort, så kan jeg tage lektioner et par gange om ugen, og så have nogle sessions alene. Det tror jeg er en bedre måde at gøre det på, end bare at være helt alene fra den ene dag til den anden. Jeg håber, at jeg kunne finde en eller flere som bor her i byen som er på mit niveau, men problemet er at alle der bor her bare er mega gode, haha! 🙂 ..
I dag er humøret lidt søndagsagtigt, og ovenpå den dårlige surf oplevelse er humøret lidt i bund. Heldigvis er jeg lige blevet inviteret i biografen i aften, og det skal nok hjælpe på humøret at se den nye løvernes konge! 🙂

Hav en god dag. <3
KH. M

5 Comments
 1. Du er så god til at sætte ord på, hvordan du har det, og allerede her er du virkelig langt i hele dit eventyr 🙂 Jeg var på udveksling i Lissabon for nogle år tilbage for at prøve noget andet end det majoriteten gjorde, og der var altså også virkelig sådan nogle dage som du beskriver. Jeg elsker alene-tid, men når det ikke er på “egen, kendt base”, så er det bare noget andet ☺️Portugiserne holder sig meget for sig selv og er heller ikke vildt gode til engelsk, så bare det at få dem i tale er jo en udfordring 🙈 Jeg endte med at melde mig ind i et fitness center som kostede en bondegård, og så var der heldigvis en biograf lige rundt om hjørnet i et storcenter, så der brugte jeg meget tid 😆
  Glæder mig til at læse med i dit eventyr – og så er du tanket op på en masse gå-på-mod og selvtillid når din veninde har været på besøg. Det er altid godt med besøg 🙋🏼‍♀️💜

 2. Har du overvejet frivilligt arbejde i forbindelse med dit udlandsophold? Jeg har selv mødt rigtig mange fantastiske mennesker gennem frivilligt arbejde i udlandet og er også endt med at rejse rundt med flere af dem, i længere tid, da vi afsluttede det frivillige arbejde.
  Bare et lille forslag til at få lavet nogle relationer 🙂

  1. Hej cille.
   Jeg kiggede lidt på noget med skildpadder på Bali, men så koster det en del penge at være der. 🙂
   men ja, det er noget jeg har overvejet, men alligevel ikke så meget.
   Da jeg ikke har en kæmpe opsparing er det nødvendigt at jeg kan finde noget lønnet arbejde på et tidspunkt 🙂
   Men tak for tippet!

   KH

Leave a Reply

Your email address will not be published.