Solcreme, som ikke skader koralerne!

Annonce For Suntribe Sunscreen

Efter at jeg er begyndt at surfe er jeg blevet langt mere bevidst om, at vi skal passe på naturen – og især havet.  Jeg synes, at det er skræmmende så meget plastik der befinder sig i havene -og hvilken betydning det har for dyreliv – men også på mennesker.
Når jeg går en tur langs stranden tager jeg altid det plastik med mig som jeg finder på min vej, og jeg er bevidst om hvordan jeg kan reducere mit brug af plastik i hverdagen.

Hvis man gerne vil beskytte havet og miljøet så er solcreme også et sted, hvor vi bør være opmærksomme. Hvert år ender 14 millioner kilo solcreme i havet, hvilket truer de smukke koralreve. Da jeg var I Costa Rica mødte jeg Karl, som har startet Suntribe Sunscreen, som producerer miljøvenlig solcreme,  hvilket har resulteret i dette samarbejde, som jeg er meget glad for.

Jeg er som i ved taget på en rejse på ubestemt tid, og jeg befinder mig ude i solen i timevis hver eneste dag. Så derfor er jeg nødt til at passe på min hud, og solcreme er nødvendigt. Når jeg tænker på, hvor mange liter solcreme jeg kommer til at smøre på min krop, så vil jeg gerne have en økologisk og mineralbaseret solcreme, uden alt muligt  ‘juks’.

Suntribe Sunscreen er et svensk firma, som er grundlagt af surfere og naturelskere, og har fokus på at producerer økologiske og bæredygtige produkter, som altså ikke indeholder kemikalier der er miljøskadelige.

Jeg er især rigtig glad for deres solcreme til krop og ansigt.  Jeg er ikke særlig vild med at have solcreme i ansigtet, men når man køber noget som er beregnet til det, så er det altså en helt anden oplevelse, da det nærmere mærkes som en dagcreme. Huden bliver ikke fedtet -og det gør også at jeg ikke oplever uren hud, som ellers godt kan være tilfældet med meget solcreme synes jeg.

Når jeg surfer bruger jeg Suntribe Zink Sunscreen. Du har måske set at surfere ofte er helt hvide, blå eller lyserøde i ansigtet. Det skyldes at zink er vandafvisende, hvilket gør at det er perfekt at bruge, når man er ude at surfe i timevis. Da produktet er vand/sved afvisende er det også fordelagtigt at bruge i andre sportsgrene fx. ski, løb etc.  Jeg plejer at bruge produktet på de mest udsatte steder; næse, kinder og pande. I resten af ansigtet har jeg almindelig solcreme. Men det kommer lidt an på, hvilket tidspunkt på dagen jeg surfer på, og hvor i verden jeg befinder mig. Dette produkt kan i hvert fald i høj grad anbefales, og det er også det som de har haft på de surfskoler jeg har været på.


KH. M

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.