Obrigada

Jeg er nu landet på Fanø – og er på et stabilt Wifi, men vil lige udgive det indlæg som jeg skrev igår på vejen hjem. 

Jeg sidder nu i flyet på vej mod Danmark og det er med blandede følelser. Det føles som for nyligt at jeg spændt tog mod Portugal, men det er allerede 8 uger siden. En fantastisk sommer i Ericeira er nu ovre, og det er på tide at vende snuden hjemad mod DK. Heldigvis er min rejse ikke slut endnu, men nærmest kun lige begyndt, for om 2 uger går turen mod Bali og nye eventyr venter. Dette indlæg skal ikke handle om alt dét der venter, men om sommeren i Ericeira. 

Jeg har haft en virkelig virkelig dejlig sommer. Det har været alt det jeg havde brug for – og mere til. Jeg har virkelig nydt, at kunne gøre præcis som jeg havde lyst til, selvom jeg faktisk i starten havde svært ved at mærke efter, hvad  jeg egentligt havde lyst til. Det vigtigste var bare at gøre ting som jeg synes var skønne og rare – og ikke tænke så meget “Jeg burde gøre”.  I starten var det svært, men når det er lysten der driver værket, så har man en anden energi når man går til opgaver. 

 Vejret har været dejligt og naturen er fantastisk, så jeg har derfor brugt det meste af dagen udendørs; solet, gået ture, løbet, eller surfet. En af grundene til at jeg valgte Ericeira var netop for at surfe. Jeg fik dog ikke surfet så meget som planlagt, da jeg slog min fod og ikke kunne surfe i 2-3 uger.  Derudover kom der også et stort sommer sewell, som betød at bølgerne var for store til mig. Jeg har virkelig udviklet mig ekstremt meget – og jeg er overrasket over, hvor hurtigt jeg kan forbedre mig, selvom jeg nogle gange fra dag-til dag ikke rigtigt føler at jeg bliver bedre. I maj måned sidste år surfede jeg for første gang og det er vildt så meget der er sket. Jeg har ikke længere et nybegynder board så stort som en tømmerflåde, men i stedet er jeg begyndt at surfe på en mindre hardtop, som gør det meget nemmere at dreje på boardet. Jeg glæder mig rigtig meget til at surfe når jeg kommer til asien, og er spændt på hvordan bølgerne er der. Det er længe siden at jeg har fundet noget, som har gjort mig så glad som at surfe, og at opleve den passion vokse på mig er virkelig fantastisk.

Jeg har egentligt haft en meget aktiv sommer, foruden surf, gang og løb – så har jeg også gået til crossfit 2-3 x om ugen, hvilket har været helt vildt fedt. I starten var det lidt grænseoverskridende, fordi det primært var portugisere, men efter et par gange elskede jeg det – og der var masser af smil og high-fives på sådan en time!  Jeg har virkelig nydt at bevæge mig på andre måder end jeg har gjort derhjemme. Jeg har nok før været ret låst i min træning i fitnesscenteret – hvor jeg måske lidt for ofte kom til træning med dårlig energi og ikke pressede mig selv til træningerne. At surfe og gå til crossfit har virkelig presset min krop på nogle andre måder – og det har været virkelig fedt. Jeg vil helt sikkert også finde crossfit/træningscentre på min rejse, da jeg synes det var en god måde at møde nye mennesker – og at det er god træning!

Jeg har mødt et par søde mennesker i løbet af sommeren, som jeg har nydt at tilbringe tid sammen med, især var der et menneske som kom til at betyde virkelig meget for mig.  Derudover havde jeg også besøg af min veninde Maria i en uge, hvilket var fantastisk. Det har været fedt at surfe, sole, træne, gå ture, spise god mad, drikke vin og tage i byen med søde mennesker -og jeg har nydt det hele!!

Jeg har også været en del for mig selv, fordi jeg kunne mærke at det var det jeg havde brug for, hvilket virkelig har givet mig en en anden ro. Portugal har virkelig været et ophold for mig, hvor jeg virkelig har vendt vrangen ud på mig selv, derfor har det også været ekstremt hårdt, men jeg føler allerede at jeg er kommet et meget bedre sted hen, hvilket jeg er meget taknemmelig for. Jeg mangler nok stadig at få skuldrene helt ned og få helt ro i maven, men jeg tror på at det kommer når jeg ankommer til Bali. Hvis ikke man kommer ned i gear på Bali, hvor gør man så ?

 Jeg er rigtig glad for at jeg valgte at tilbringe sommeren i Portugal inden at jeg skal til asien.  For mig var det vigtigt at få den bedst tænkelige start på dette eventyr og det har jeg virkelig fået.

Jeg vil gerne dele en guide til Ericeira med spisesteder, surf og oplevelser med jer en af dagene. Jeg spår at det nok bliver et sted, som bliver ENDNU mere populært i de kommende år.

Der er meget i mig som siger mig, at jeg kommer tilbage til Ericeira igen, måske til sommer. Nu venter der et pr uger med veninder og familie – inden jeg igen sidder i et fly,  og denne gang ved jeg ikke hvornår jeg kommer retur på dansk jord.. 🙂 I må endelig skrive, hvis I har nogle spørgsmål til min rejse.

 

KH. M. 

4 Comments
 1. Det lyder som en fantastisk rejse du er på (både fysisk og mentalt) og jeg nyder at følge med og lad enig inspirere 🙂

 2. Hej Maya!
  Dejligt indlæg, synes du er super inspirerende og det er dejligt at følge med!

  Var selv 3 måneder i Portugal for 3 år siden over sommeren og det var fuldstændig fantastisk! Landet er smukt og dejligt, og nød virkelig det rolige tempo og de skønne mennesker.

  Tror virkelig det der med at rejse ALENE, især som kvinde, kan styrke en på så mange måder! Du er mega sej!
  Det har været dejligt at følge med ? Bliver selv virkelig glad i låget når jeg tænker tilbage på min sommer i Portugal! Overvejede dengang bare at blive i Portugal, og kan nogle gange i dag fortryde lidt at jeg ikke bare gjorde det og ikke overtænkte det så megrt!

  Os her i Norden er så gode til at spekulere og overtænke alting og ikke mindst at planlægge ALT! Tror ikke jeg mødte en eneste portugiser hvor kaffeaftaler, træning, middage eller indkøb var noget der stod i kalenderen, men noget man bare gør uden at planlægge det så meget ? Tror virkelig på at det her med at give slip og give plads til sig selv uden nogen stress eller uden hele tiden at “skulle” noget er så sundt for vores sjæl!

  1. Hej Annie,
   Tak for din søde kommentar! 🙂

   Det er også min oplevelse, at det at rejse alene virkelig giver noget robusthed – men mest af alt mærker jeg også, at det giver mig virkelig meget ro! 🙂 Jeg behøver ikke være alt muligt for alle andre, jeg kan lige stoppe op og være noget for mig selv. Det er virkelig en vigtig prioritering!! ..

   Jeg er helt enig, det er virkelig blevet svært at lave spontane aftaler i Danmark… 🙂 De fleste af mine oplevelser i Portugal var netop heller ikke planlagte.. man tog det bare som det kom… 🙂

   Jeg er fuldstændig enig med dig, og nyder virkelig at være på denne rejse!! 🙂

   tak fordi du følger med, synes det var skønt at læse dine tanker 🙂

   KH M.

Leave a Reply

Your email address will not be published.