Lever du et liv, som stemmer overens med dine værdier?


Tidlligere på året var jeg på en rejse til Costa Rica, som på mange måder ændrede mit liv. Nogle gange skal man måske rejse ud for at kunne reflektere over det liv man lever. For lever man et liv som stemmer overens med de værdier og drømme man har?  Det fandt jeg ud af at jeg ikke gjorde…. 

Få dage efter min hjemkomst opsagde jeg min lejlighed i Aarhus og mit arbejde som personlig træner. Jeg fandt ud af at frihed betyder alt for mig. Jeg elsker at rejse, surfe og opleve nye kulturer. Jeg ville gerne føle at mit arbejdsliv var hundrede procent fleksibelt.

Jeg fandt hurtigt ud af at det ikke bare handlede om at jeg ”trængte til ferie”, men at der var noget mere bag min længsel efter hvide sandstrande og grønne palmer. Min hverdag gav mig nærmest en følelse af klaustrofobi, og jeg følte mig nærmest altid træt, stresset og bagud på tid. Jeg elskede mit arbejde, men det var også et job, hvor jeg brugte mange af mine personlige ressourcer. Det betød at jeg altid gav lidt for meget af mig selv, og der ikke rigtigt var særlig meget Maya tilbage når dagen var ved at være omme.  Det handlede ikke om at selve jobbet ikke var rigtigt, men mere at arbejdsrytmer og stress gjorde at jeg nærmest altid følte mig presset.

Det er så vigtigt at man engang imellem stiller spørgsmålet til sig selv: “Har jeg mit drømmejob?”. Det er som om at mange slet ikke tør at stoppe op og mærke efter, om det der engang var et drømmejob stadig er dét. På en strand i Costa Rica havde jeg derfor en alvorlig MUS-Samtale med mig selv. Hvis jeg skulle kunne blive ved at holde til at være selvstændig, og at drømmejobbet stadig skulle være en drøm, så måtte jeg foretage nogle ændringer i min virksomheds struktur.

Jeg har justeret lidt på work-life balancen, således at det vigtigste nu er at jeg trives – og at arbejdet er sekundært. Jeg oplever allerede at når jeg er i flow, så har jeg mere overskud i mit arbejde. Det betyder ikke, at jeg ikke vil arbejde – men det er ikke min virksomhed som skal styre mig, men mig som skal styre retningen i min virksomhed.

For mig var det vigtig erkendelse, at man altid har et valg. Nogle gange må man tage valg, som måske ikke er de ”smarteste” -og som økonomisk ikke er det bedste valg. Fordi det valg simpelthen gør at vi kommer tættere på vores værdier og drømme. Det afhænger jo selvfølgelig også af, hvad der er ens værdier. For mig er det ikke værdi, at jeg skal tjene mange penge eller eje bestemte ting. For mig er frihed en værdi, som betyder alt. Det var også netop den arbejdsværdi, som i første omgang gjorde at jeg valgte sygeplejefaget fra for at være selvstændig. Mit arbejdsliv var blevet så presset og stresset, at jeg ikke følte at jeg havde frihed til at være mig – og gøre de ting som jeg også er drevet af..

Derfor tog jeg i juli måned afsted på mit livs eventyr.  Jeg startede i Portugal og for nogle uger siden landede jeg på Bali. Jeg rejste lidt rundt i starten men har nu base i Canggu. Canggu danner nemlig de perfekte rammer for et godt arbejdsliv for mig lige nu, da der også er mange andre som arbejder digitalt. Da vi på Bali er 6 timer foran, så kan jeg nå en hel masse inden Danmark møder ind på arbejde, hvilket pludseligt giver mig en følelse af at jeg er foran. Derudover mærker virkelig, at jeg kan fordybe mig i mit arbejde, fordi jeg ikke bliver forstyrret de første mange timer.

Min dag starter med at surfe eller løbe på stranden. Inden jeg placerer mig på en café, hvor jeg arbejder de næste par timer, før at jeg igen tager ud at surfer, træner eller nyder vejret. Min hverdag er ikke præget af stress og jeg har det bedre end nogensinde.

Mit arbejder foregår udelukkende digitalt – og jeg prøver nu et liv som digital nomade. Jeg bruger det meste af min tid på min blog og online personlig træning og kostvejledning. Ydermere har jeg freelanceopgaver indenfor tekstforfatning, sociale medier og content udvikling.

Hvis din virksomhed kan bruge mig – og en medarbejder som er 6 timer foran i tid, så hører jeg meget gerne fra jer på: Mayalytzhoeft@gmail.com

KH Maya.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.