En anbefaling til dig, som gerne vil rejse alene

Annonce for Lapoint

Jeg er på en rejse alene i Asien – og det synes jeg er helt fantastisk. Det kan selvfølgelig godt være lidt grænseoverskridende at rejse alene. Et af mine bedste tips er at booke et ophold eller camp, hvor man ved at der er mange andre unge mennesker. Jeg er stor fan af Lapoint Camps, som virkelig kan anbefales hvis man rejser alene. Det er en fantastisk måde at rejse alene på, men hvor man ikke kommer til at føle sig ensom.

Endnu en uge er gået på Lapoint Camps, denne gang på Bali, hvilket er min 5. uge på Lapoint. Det er første gang at jeg har været helt alene afsted. Første gang i Portugal var jeg afsted med en veninde, i Costa Rica var Helse Matilde med den første uge – og så én uge alene, men da havde jeg allerede lært en masse at kende, som skulle blive en uge mere. Sidst jeg var i Portugal var en svensk pige som jeg mødte i Costa Rica også på campen, og derfor var jeg heller ikke rigtigt alene. Hvilket også siger noget om, hvor nemt det er at få nye relationer. Denne gang er det dog første gang, at jeg har været helt alene fra start til slut – og det har været fantastisk. Lapoint er en stor familie og det er sjovt at man kan møde nogen af de samme mennesker rundt omkring i verdenen.

Rigtig mange rejser alene på Lapoint – og nogle kommer fx som venner eller et par. Jeg føler egentligt ikke at man mærker hvem der er alene og hvem der er alene, fordi man bare er en stor gruppe. Alle er meget åbne, og der er en regel om at man kun taler engelsk på campen, så alle kan byde ind i samtalerne.

Man bor typisk 4-6 personer sammen, men man kan også betale ekstra for dobbelt værelse. Jeg vil dog klart anbefale at man bor sammen med andre, hvis man rejser alene. Det er en rigtig nem måde at socialisere på, når man bor på værelse sammen. I denne uge boede jeg sammen med en pige fra Hawaii, en fra Island og den sidste fra Sverige, som alle rejste alene. Det er virkelig fantastisk at man kan få nye venner fra hele verdenen. Vi har været lidt over 40 mennesker på campen i denne uge, og der har derfor været en masse mennesker man kan hænge ud sammen med. Der bliver arrangeret en masse aktiviteter, som gør at man kommer tættere på hinanden: Musik Quiz, Volleyballturnering, yoga og Beerpong bare for at nævne et par stykker. Ydermere bliver der også arrangeret udflugter ud af huset, hvor man her på Bali fx kan snorkle eller opleve Ubud eller Mount Batur.
Derudover er der jo surfingen som er noget som binder os alle sammen. Man er inddelt efter niveauer og kan derfor dele bølgerne med nogen som er på samme level som en selv. Det betyder virkelig meget at man kan dele sejre og frustrationer med andre, som også alle gerne vil lære at surfe.  Der er 3 levels i alt – og man er som regel ca. 5 personer i en surfgruppe. Man er i den samme gruppe hele ugen, hvilket gør det meget nemmere for det sociale.

Der er altid noget man kan lave på campen – og der er altid nogen som er klar på et spil volleyball, hvis det er det man har lyst til. Jeg har aldrig følt mig alene på Lapoint, og det synes jeg virkelig er fantastisk.
Der arbejder en håndfuld energiske ”Social Host’s” på campen, som står for alle aktiviterer og de formår uge efter uge at danne et værdifuldt fællesskab.

Hvis man synes det sociale indimellem kan blive lidt intenst, så er der også mulighed for at man kan trække sig lidt tilbage. Alle aktiviteter er frivillige – og man kan sagtens være lidt alene hvis man har brug for det og fx tage en lur, læse en bog ved poolen eller gå en tur til stranden.

Så hvis du drømmer om at rejse alene, men har brug for noget mere tryghed og gerne vil møde nye mennesker, så kan jeg virkelig anbefale Lapoint Camps!

KH. M

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.